İstanbul’un tarih fışkıran toprağından heykel çıktı

İBB Kültür Daire Başkanlığı ve İBB Miras ekipleri tarafından bir süredir Polieuktos Kilisesi'nde yürütülen kazı çalışmalarında bir heykel bulundu. Müjdeli haberi İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat duyurdu.

Kültür Sanat 3 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul’da Saraçhane’deki Polieuktos Kilisesi’nin kalıntılarında yapılan kazılarda heykel bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Saraçhane’de bulunan binasının karşısında yer alan kalıntılarda, İBB Kültür Daire Başkanlığı ve İBB Miras ekipleri tarafından bir süredir kazı çalışmaları yapılıyordu.

Müjdeli haberi İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat duyurdu. Polat duyurusunda “Bu heykeli İstanbul’un göbeğinde, İBB Saraçhane ana binasının karşısında Polieuktos kazısında toprak altından çıkardık. İstanbul’un toprağından tarih fışkırıyor. İBB Miras İstanbul’un tarihini ayağa kaldırmaya devam ediyor” dedi.

Heykel ile ilgili başka bir açıklama yapılmadı. Ama Polat’ın duyurusu sosyal medyada heyecana sebep oldu. İBB Kültür Daire Başkanlığı ve İBB Miras ekipleri İstanbul’un kadim tarihine yönelik çeşitli çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalarda da eserlerin hangi uygarlığa ait olduğuna dair bir ayrım yapmıyor.

İstanbul’da 545 tarihi eser depreme karşı restore edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.