İsviçre’de Rammstein konseri protesto edildi

Rammstein solisti Till Lindemann, İsviçre'nin Bern kentindeki konseri esnasında protesto edildi. Göstericileri ülkedeki Rammstein konserlerinin iptali için de imza topladı. Lindemann'a geçen hafta, Litvanya'da bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Kültür Sanat 21 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Till Lindemann'ın cinsel saldırı soruşturmasını Berlin Savcılığı yürütüyor.

Rammstein İsviçre’deki konserlerinde protesto edildi. Alman grubun İsviçre’nin Bern konseri sırasında bir grup gösterici solist Till Lindemann’ın aleyhinde sloganlar attı. 10 Haber’de geçen hafta yer alan haberde ayrıntılarına yer verdiğimmiz üzere Rammstein grubunun solisti Till Lindemann, Litvanya’da bir konser çıkışı gittiği barda Shelby Linn adlı genç bir kadını tecavüz ettiği iddiasıyla gündeme gelmişti.

Litvanya’nın başkenti Vilmius’ta meydana gelen olayda mağdur olduğunu iddia eden İrlandalı kadın Shelby Linn içkisine uyku ilacı katıldığını, kendisine geldiğinde vücudunda morluklar gördüğünü söylemişti. Till Lindemann hakkındaki suçlamaları reddetti. Ancak suçlama sonrası Almaya’da Devlet Bakanı Claudia Roth öncülüğünde oluşturulan kamuoyu Lindemann hakkındaki soruşturmanın derinleşmesini sağlamıştı.

Rammstein konserleri iptal edilsin

Rammstein’ın Bern konseri sırasında gösteri düzenleyen protestocular, grubun İsviçre sınırları içerisindeki tüm konserlerinin iptal edilmesini talep etmişti. Tecavüz suçlamasıyla karşı karşıya olan Lindemann’ın ülkelerinde konser vermesini istemeyen İsviçreli göstericiler etkinliklerin iptal için imza kampanyası da düzenledi. Gösteri sırasında protestocular ve Rammstein hayranlarının karşı karşıya gelmesi ise gerginliği artıran bir unsur oldu.

Alman rock topluluğu Rammstein’ın solisti hakkında Almanya’da başlatılan birden fazla kadına cinsel saldırı suçlamasıyla ilgili müzisyenin avukatlarından da bir açıklama geldi. Müvekillerine yöneltilen suçlamaların gerçek dışı olarak nitelendiren avukatlar, Till Lindemann hakkındaki tüm suçlamaları reddetti. Berlin Savcılığı’nın Rammstein solisti Till Lindeman hakkında başlattığı soruşturma devam ediyor. 60 yaşındaki Lindemann’ın önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

10Haber'den İstanbul Müzik Festivali raporu: Hannigan ile coştuk, Mutter ile durulduk10Haber’den İstanbul Müzik Festivali raporu: Hannigan ile coştuk, Mutter ile durulduk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.