İtalya’da bir milyon euroluk altın heykel soygunu

İtalyan heykeltıraş Umberto Mastroianni imzalı 1,2 milyon euro değerinde yaklaşık 50 parça altın mücevher çalındı. Parçalar bulunamazsa soygunun 'paha biçilmez' bir kayıp olarak sanat tarihine geçeceği söyleniyor.

Kültür Sanat 19 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İtalyan heykeltıraş Umberto Mastroianni imzalı altın heykeller ve mücevherler aralık ayından beri Kuzey İtalya’da Garda Gölü yakınındaki Vittoriale degli Italiani mülkünde sergileniyordu.

Ancak serginin kapanmasından yalnızca bir gün önce 1,2 milyon euro değerinde yaklaşık 50 parça altın mücevher çalındı. Müzenin açıklamasına göre hırsızların muhtemelen kaçarken düşürdüğü parçalardan biri hariç her şey gitmişti.

Fotoğraf: Vittoriale degli Italiani

Hırsızlık müze başkanı Giordano Bruno Guerri tarafından da doğrulandı. Bir müze sözcüsü ise CNN’e ‘Uomo/Donna’ (Erkek/Kadın) adlı parçalardan birinin daha sonra sergi alanında bulunduğunu, ancak diğer 48 parçanın hala eksik olduğunu söyledi.

Umberto Mastroianni’nin Eserleri Araştırma Merkezi başkanı Lorenzo Zichichi “Bu olağanüstü eserler gerçek ‘giyilebilir heykeller’; ustanın altın kreasyonlarının en önemli mirasını oluşturuyor” diyor. Parçalar bulunamazsa soygunun ‘paha biçilmez’ bir kayıp olarak sanat tarihine geçeceğini söylüyor.

İtalyan polisi soruşturmaya devam ediyor.

Almanya’da müze soygunu: Kelt altınları çalındıAlmanya’da müze soygunu: Kelt altınları çalındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.