İzmir Kitap Fuarı’nı 351 bin kişi gezdi

28 Ekim 2023 Cumartesi günü kapılarını açan İzmir Kitap Fuarı sona erdi. Şair ve yazar Birhan Keskin’in onur konuğu olduğu fuarı 351 bin 413 kişi ziyaret etti. 9 günlük fuarda kitapseverler 722 imza etkinliği ve 87 söyleşi ile kitaplarını imzalattı, yazarlarla buluştu.

Kültür Sanat 9 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen İZKİTAP – İzmir Kitap Fuarı sona erdi. 28 Ekim – 5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşen fuarı, 351 bin 413 kişi ziyaret etti. 9 günlük fuarda kitapseverler 722 imza etkinliği ve 87 söyleşi ile kitaplarını imzalattı, yazarlarla buluştu.

Şair ve yazar Birhan Keskin’in onur konuğu olduğu İZKİTAP’ta Ayşe Kulin, Canan Tan, İlber Ortaylı, İnci Aral, Mert Arık, Şermin Yaşar, Şükrü Erbaş, Aytunç Erkin, Timur Soykan, Murat Ağırel, Murat Menteş, Umut Sarıkaya, Yılmaz Aslantürk gibi yazar, şair, çizer, imza günleri ve söyleşilerle okurlarıyla bir araya geldi.

100. yıla özel müzayede

Fuarda, ayrıca 100. Yıl Özel Müzayedesi düzenlendi. Satışa çıkarılan eserler arasında müzayedenin en özel parçalarından biri olan Mustafa Kemal Atatürk’ün ıslak imzası bulunan ‘Mebus Defteri’ belediye başkanı Tunç Soyer’in isteğiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi arşivine kazandırıldı.Tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı da fuarın konuklarından biriydi. Ortaylı, 100. Yıl Sahnesi’nde ‘Cumhuriyet’in Doğuşu’ başlıklı söyleşi ile İzmirli kitapseverlerle bir araya geldi. Dünya çapında çok satanlar arasında yer alan, dizi ve filmi de yapılan Japon manga serisi Orange eserlerinin yaratıcısı Ichigo Takano da imza etkinliğiyle İzmir Kitap Fuarı’ndaydı.

İzmir Kitap Fuarı’nın gelecek seneki programı da belli. Fuar, 18 Nisan 2024’te Kültürpark’ta başlayacak.

TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’na katılan  ziyaretçi sayısı beklentilerin altında kalmıştı

Aynı tarihlerde gerçekleşen 40.TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’na ise bu yıl 408 bir 682 kişi katıldı. Cumhuriyetin 100. yılında, Yaşasın Cumhuriyet sloganıyla düzenlenen fuarın katılımcı hedefi 500 bini aşmaktı.

TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı'nı 408 bin kişi gezdiTÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nı 408 bin kişi gezdi

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.