Janoska Ensemble’den Türkiye çıkarması

Slovak topluluk Janoska Ensemble'den Türkiye çıkarması. Bugün İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde sahne alacak klasik müzik topluluğu yarın da Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda müzikseverlerle buluşuyor.

Kültür Sanat 27 Nisan 2024

Kemanda Ondrej Janoska ve Roman Janoska, piyanoda Frantisek Janoska, kontrbasta da Julius Darvas’tan oluşan Janoska Ensemble, İstanbul ve Ankara’da konser verecek. Klasik müzik topluluğu, bu akşam İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde yarın da Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı (ADK) konser salonunda müzikseverlerle buluşacak.

Kalıpların dışına çıkarak kendi stilini ortaya koyan yaylı çalgılar dörtlüsü, altın plak ödüllü Janoska Ensemble, daha önce de pek çok kez Türkiye’de konser vermişti. Klasik müzik dünyasının son yıllardaki en popüler ve yenilikçi topluluklarından Slovak ensemble, 2016’da yayınladığı ‘Janoska Style’ albümüyle altın plak ödülü kazanmıştı.

Janoska Stili kavramını müziğe kazandırdılar

opluluk, “Janoska Stili” olarak ün yapmış yorumu ve repertuvarı ile Carnegie Hall, Sydney Opera Evi, Londra Royal Albert Hall, Berlin Filarmoni ve Viyana Musikverein’ın konuğu olurken Bobby Mc Ferrin, B.B. King, Paco de Lucia ve Felicity Lott gibi isimlerle aynı sahneyi paylaştı. Çalgılara hakimiyetleri ve doğaçlama yetenekleri ile bilinen grup, barok, klasik ve romantik dönem ile 20. yüzyıl müziklerine getirdikleri kendine has yorumlarıyla biliniyor. Bununla yetinmeyen topluluk başta The Beatles olmak üzere çağın büyük topluluklarının da eserlerini seslendiriyor.

İstanbul'da festivaller sezonunu başlıyorİstanbul’da festivaller sezonunu başlıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.