Jean Michel Jarre İstanbul Dijital Sanat Festivali’ne geliyor

Elektronik müziğin öncü isimlerinden Jean Michel Jarre, İstanbul'a geliyor. 75 yaşındaki sanatçı 2-5 Mayıs tarihleri arasında dördüncüsü düzenlenecek Dijital Sanat Festivali kapsamında bir VR performansı sergileyecek.

Kültür Sanat 29 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Jean Michel Jarre, Versailles Sarayı'nda unutulmaz bir dijital performansa imza atmıştı.

Jean Michel Jarre İstanbul’a geliyor. Elektronik müzik ve new age gibi türlerin öncü isimlerinden olan Fransız sanatçı 2-5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek İstanbul Dijital Sanat Festivali kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde olacak. Festivalde sanatçı, dijital sanat eseri ‘The Eye and I’ ile yer alacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle bu yıl dördüncüsü düzenlenecek festivalde Fransız sanatçı VR çalışmasını izleyiciyle buluşturacak. 75 yaşındaki sanatçının bu görsel performansında müziğin payı da merak konusu.

Jean Michel Jarre 400 yıllık sarayda devrim yaptı

‘Gerçekliği Ara’ temasıyla düzenlenecek İstanbul Dijital Sanat Festivali’ne konuk olacak Jean Michel Jarre, 25 Aralık 2023’te Paris yakınlarındaki Versailles Sarayı’nda yenilikçi bir gösteriye imza atmıştı. Versailles Sarayı’nın 400. yılı vesilesiyle Aynalar Salon’da bir performans sergileyen sanatçı, artırılmış gerçekliği kullanarak bir ilke imza atmıştı. Aynalar Salonu’nda yaratılan sanal dekor, sanatçının müzik performansıyla birleşip ortaya büyük bir yenilik çıkarmış sonrasında da bu durum müzik dünyasında günlerce tartışılmıştı. Eleştirmenler tarafından bir sanatsal devrim olarak nitelendirilen bu deneyimin tekrarı merakla bekleniyor. Bu özel performansa dair detayları merak edenlere Ertuğrul Özkök’ün 10Haber’deki yazısını okumalarını öneriyoruz.

Dönelim Atatürk Kültür Merkezi’ndeki festivale. Jean Michel Jarre gibi öncü bir sanatçıyı ağırlayacak festivalde, dijital sanat gösterilerinin yanı sıra panel ve atölyeler de düzenlenecek. Festivalin küratörlüğünü Rahim Ünlü, Julie Walsh, Samed Karagöz, Niyazi Erdoğan ve yapay zeka Avind üstleniyor.

Yılın 88. günü şerefine: Dünya Piyano Günü kutlu olsunYılın 88. günü şerefine: Dünya Piyano Günü kutlu olsun

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.