Jennifer Lawrence dünyadaki en ünlü insan olmak istemiyor, çıplaklık onu rahatsız etmiyor

Kendi döneminin en şahsına münhasır oyuncularından biri Jennifer Lawrence. Oscar ödüllü oyuncu yetenekli, açık sözlü ve bir o kadar komik.Yeni filmi 'Büyü De Gel'in dumanı üstünde tüterken Lawrence filmle ilgili konuştu. Filmdeki çıplak sahnesiyle ilgili herhangi bir tereddüt duymadığını söyledi.

Kültür Sanat 28 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Jennifer Lawrence'ın yeni komedisi Büyü De Gel geçen hafta gösterime girdi.

Döneminin en şahsına münhasır oyuncularından biri Jennifer Lawrence. ‘Açlık Oyunları’, ‘Kızıl Serçe’, ‘Anne!’, ‘Umut Işığım’ gibi filmlerdeki başarılı performansları bir yana hayranları ve basınla ilişkisi, açık sözlü ve esprili yanıtları da onu bambaşka bir yere konumlandırıyor.

Oscar ödüllü oyuncu Oscar töreninde düştükten sonra kendiyle dalga geçiyor, meslektaşlarına hayranlığını dile getirmekten çekinmiyor, eski ilişkilerini esprili bir şekilde anlatıyor, bulunduğu her ortamda insanları güldürmeyi başarıyor ve gazetecilerin sorularını çekinmeden yanıtlıyor. Bunun son örneğini de ‘Alacakaranlık/Twilight’ serisinin seçmelerine katılıp rolü alamadığını açıklamasıyla gördük. ‘The Rewatchables’ programında Bill Simmons’ın sorularını yanıtlayan Lawrence, “Twilight için seçmelere girdim.Hemen reddedildim. Geri dönüş bile almadım, ama arasalardı  hayatım tamamen farklı olabilirdi” diyerek kariyerinin bilinmeyen önemli dönüm noktalarından birini açıkladı.

‘Dünyadaki en ünlü insan olmak istemedim’

Lawrence daha sonra, bir başka fenomen seri ‘Açlık Oyunları’nda başrol oynamaktan neredeyse vazgeçeceğini, çünkü seçilmediği ‘Alacakaranlık’ filminin oyuncuları Robert Pattinson ve Kristen Stewart’ın etrafını saran hayran kitlesinin kendisini ürküttüğünü söyledi, hiçbir zaman ünlü bir insan olmayı hayal etmediğini itiraf etti: “Bu hiç aklımda olmayan bir şeydi. Bağımsız filmler yapmak istiyordum ve iyi filmler yapmak istiyordum, ama dünyanın en ünlü kişisi olmak istemiyordum. Bu, kendim için hayal ettiğimden çok farklı bir hayat.”

‘Büyü de Gel’de, Lawrence’ın canlandırdığı Maddie, baskıcı ebeveynler tarafından üniversiteye gitmeden önce 19 yaşındaki oğullarıyla çıkması için işe alınıyor.

Rahatsız etmeyi amaçlayan bir komedi

Hal böyleyken performanslarının yanı sıra çıklamaları ve sempatik tavırlarıyla meşhur Lawrence’ı izlemek daha da keyifli hale geliyor. Geçen hafta gösterime giren ‘Büyü De Gel/No Hard Feelings’ de Lawrence’ı izlemek için iyi bir fırsat. Filmde, maddi zorluklarla mücadele etmeye çalışan 32 yaşında bir Uber sürücüsü rolünü canlandıran Lawrence’a, 19 yaşındaki Percy Becker karakterini canlandıran Andrew Barth Feldman eşlik ediyor. İki karakter arasındaki yaş farkı seyircilerin tepkisini çekse de hem oyuncular hem de yönetmen kararlarının arkasında durduklarını ve filmin insanları rahatsız etmeyi amaçlayan bir komedi olduğunu söylediler.

‘Çıplak sahne bence komikti’

Öte yandan bir sahnede, Maddie ve Percy gece plajda çıplak yüzüyorlar. Sahne hakkında Variety’ye konuşan Lawrence, çıplaklık konusunda herhangi bir tereddüt yaşamadığını hatta ikinci kere bile düşünmediğini söyledi: “Hayatımdaki herkes ve ekibim doğru şeyi yapıyor musun, emin misin diye defalarca sordu. Benim tereddütüm bile olmadı. Bence komikti.”

Emily Blunt: Ben ettim sen etme kızımEmily Blunt: Ben ettim sen etme kızım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.