Joaquin Phoenix’ten tornistan: Eşcinsel aşk hikayesinden ‘korktuğu’ için ayrılmış

Joker rolüyle gündemde olan Joaquin Phoenix, Todd Haynes'in ismi belli olmayan, eşcinsel aşk hikayesini anlatan filminden çekimlere beş gün kala ayrıldı. İddiaya göre oyuncu korktu. Yerine geçecek isim de bulunmadı, ekip mağdur.

Kültür Sanat 12 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Joaquin Phoenix yakın zamanda Joker rolüyle bir kez daha beyazperdede olacak.

Joaquin Phoenix son dönemde Lady Gaga ile birlikte rol aldıkları ‘Joker: İkili Delilik/Joker: Folie à Deux’ filmiyle gündemde. Tüm dünyanın gözü de 28 Ağustos’ta başlayacak 81. Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapmaya hazırlanan filmin başrolleri Phoenix ve Gaga da…

Ancak Joaquin Phoenix cephesinden sürpriz bir ayrılık haberi geldi. Oyuncu Meksika’nın Guadalajara şehrindeki çekimlerin başlamasına sadece birkaç gün kala Todd Haynes’in ismi belli olmayan ancak bir eşcinsel aşk hikayesini anlattığı filminden ayrıldı.

Lady Gaga ve Phoenix’li ‘Joker: İkili Delilik’ 4 Ekim’de vizyona girecek.

Phoenix, Danny Ramirez’in de rol aldığı, Haynes ve Jon Raymond’la senaryosunu yazdığı yeni dedektif aşk hikayesinin başrolünü üstlenecekti. Fakat bir kaynak Variety’ye “Phoenix’in son anda ‘korkarak’ prodüksiyon başlamadan beş gün önce filmi bırakma kararı aldığını” söyledi. İsimsiz film Phoenix’in ekrandaki ilk eşcinsel rolü olacaktı.

Oscar ödüllü oyuncunun yerine isim de bulunamadı. Bu nedenle ekibin işsiz kalacağı, yatırımcıların ödeme alamayacağı belirtildi. Joaquin Phoenix’in bu kararından sonra Todd Haynes’in henüz adı belli olmayan filmi rafa kalktı.

Filmin itici gücüydü

Oscar adayı ‘Carol’ ve geçen yılın öne çıkan filmlerinden ‘Bir Skandalın Peşinde’ filmlerinin yönetmeni Haynes projeye dair ilk ipucunu 2023’te Variety’yle yaptığı röportajda vermişti. Yönetmen filmi “1930’larda iki erkek arasında geçen, açık cinsel içerikli bir aşk hikayesi” diye tanıtmıştı. Haynes ayrıca başrol Phoenix’in filmin itici gücü olduğunu da söylemişti. Yönetmene göre Phoenix’in filme dair  fikirleri vardı, yönetmenle işbirliği halindelerdi. Hatta yönetmen Haynes’e göre “Joaquin filmi cinsel anlamda daha da tehlikeli bölgelere itiyordu.”

Oyuncu projeden neden ayrıldı, korkularının nedeni tam neydi henüz açıklama yapılmadı. Ayrıca filmin akıbeti ne olacak, belli değil.

Joker bir göründü, ortalığı heyecan sardıJoker bir göründü, ortalığı heyecan sardı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.