John Lennon’ın tavan arasında bulunan gitarı açık artırmaya çıkıyor

John Lennon'ın 50 yıldır kayıp olan ve tavan arasında bulunan gitarı açık artırmaya çıkıyor. The Beatles'ın 1965 tarihli efsanevi albümü 'Help'te kullanılan gitarın 800 bin dolar fiyatla satışa çıkacağı açıklandı.

Kültür Sanat 25 Nisan 2024

John Lennon’ın bir tavan arasında bulunan gitarı açık artırmaya çıkıyor. 50 yıldır kayıp olan gitar 1965 yılında yayınlanan ‘Help’ albümünde kullanılmıştı. Bilinen hikâyeye göre gitarı kullanan Lennon’dı. Ancak The Guardian’a göre albüm kayıtlarında gitarı The Beatles’ın bir diğer üyesi George Harrison çalıyordu.

John Lennon’ın en sevdiği gitarlarından biriydi

John Lennon’a ait Hootenanny marka akustik gitar 50 yıl sonra bir tavan arasında tesadüfen bulundu ve 800 bin dolara satışa çıkacak. Tabii bu gitarın başlangıç fiyatı. Uzmanlar gitarın çok daha yüksek bir fiyata da satılabileceğini düşünüyor. John Lennon ‘Help!’ adlı filmde ‘You’ve Got to Hide Your Love Away’ şarkısında da yıllardır kayıp olan bu gitarı çalmıştı.

Almanya’nın güneyindeki Bavyera eyaletinde 1960’lı yılların başında üretilen gitarı John Lennon severek kullanıyordu. Gitarı 1964 yılında satın alan İngiliz müzisyen ‘Help’ albümünün kayıtlarının yanı sıra yine 1965 yılında yayınlanan ‘Rubber Soul’ albümünde de bu enstrümanı kullanmıştı. New York’ta 29-30 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek müzayedede satışa sunulacak gitar için Julian’s Müzeyede Evi direktörü Darren Julian “Bu olağanüstü enstrümanı bulmak kayıp bir Rembrandt veya Picasso’yu bulmak gibi” dedi.

Yönetmen Sam Mendes'ten The Beatles için dört film birdenYönetmen Sam Mendes’ten The Beatles için dört film birden

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.