Yönetmen Sam Mendes’ten The Beatles için dört film birden

Sam Mendes'ten The Beatles dinleyicilerini heyecanlandıracak duyuru: İngiliz yönetmen grubun üyelerine odaklanan dört film çekeceğini açıkladı. Filmler 2027'de izleyiciyle buluşacak. Ancak oyuncu kadrosu ve içerik hakkında detay paylaşılmadı.

Kültür Sanat 22 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
The Beatles

Sam Mendes milyonlarca insanı heyecanlandıracak bir açıklama yaptı. 20. yüzyılın en önemli gruplarından The Beatles’ın üyelerinin hayatı film oluyor. George Harrison ve John Lennon’ın varislerinden gerekli izin alındı. Yönetmen Sam Mendes grubun hayattaki üyeleri Paul McCartney ve Ringo Starr ile de hayatlarını beyaz perdeye taşımak için anlaştı. Oscar ödüllü yönetmen “tüm zamanların en büyük rock grubunun hikayesini anlatacak olmaktan onur duyduğunu” söyledi.

The Beatles filmleri 2027’de geliyor

Sony Pictures ve Sam Mendes’e ait Neal Street Productions’ın yapımı olacak filmler 2027 yılında sinemalarda gösterime girecek. Dört filmin aynı anda mı yoksa kademeli olarak mı gösterime gireceği henüz belli değil. Ancak Sony “yenilikçi bir gösterim temposu” olacağını ve bunun daha sonraki bir tarihte duyurulacağını söyledi. Yapılan açıklamada proje için The Beatles grubunun tüm yaşam öyküsü ve müzik haklarının ilk kez yapım şirketlerine verildiği belirtildi. Yapımcı Dame Pippa Harris proje hakkında şunları söyledi: “Eşsiz heyecan veren ve destansı bir sinema deneyimi olmasını amaçlıyoruz. Bunun için grubun onayını almak bizim için ayrıcalık.”

Yönetmen Sam Mendes daha önce ‘1917’, ‘American Güzeli’, ‘Revolutionary Road’, ‘Empire of Light’ ve iki James Bond filmi ‘Skyfall’ ve ‘Spectre’i yönetmişti. The Beatles ‘Rubber Soul’, ‘Revolver’, ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ ve ‘Abbey Road’ gibi klasik albümleriyle tüm zamanların en büyük İngiliz grubu kabul ediliyor. Grubun bu albümlerinde yer alan ve her biri zirveye yerleşen şarkıları Sam Mendes’in dört filmlik projesinde izleyiciyle buluşacak.

Hatırlanacağı üzere The Beatles geçen yıl son şarkıları olarak nitelendirilen bir besteyi yayınlamıştı. ‘Now and Then’ adını taşıyan şarkının sözlerini 1978 yılında John Lennon yazmıştı. Günümüz teknolojisinin sağladığı imkânlarla şarkı yeniden düzenlenip müzikseverlerin beğenisini sunulmuştu. Dinleyiciler için de sürpriz olan şarkı kasım ayında İngiltere’de çok kısa süre içinde müzik listelerinde zirveye yerleşmişti. Son olarak 2021 yılında da Peter Jackson ‘The Beatles: Get Back’ adını taşıyan 4 saat 28 dakikalık bir belgesele imza atmıştı.

Şov 33 yıl önce başladı ve bitti: Bir Queen başyapıtı InnuendoŞov 33 yıl önce başladı ve bitti: Bir Queen başyapıtı Innuendo

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.