‘Joker’ vizyonda umduğunu bulamadı

Büyük umutlarla vizyona giren Lady Gaga ve Joaquin Phoenix'li 'Joker: İkili Delilik' ABD' gişesinde aradığını bulamadı. Film, vizyondaki ikinci hafta sonunda %82 düşüş yaşayarak yalnızca yedi milyon dolar kazanabildi.

Kültür Sanat 14 Ekim 2024
Lady Gaga ve Phoenix'li 'Joker: İkili Delilik’ 4 Ekim’de vizyona girdi.

Sinemanın kötü karakteri geri döndü. ‘Joker: İkili Delilik’ 4 Ekim’de vizyona girdi. İlk filmi Türkiye’de 1 milyon 877 bin kişi tarafından izlenen ‘Joker’ filminde Joaquin Phoenix performansıyla ilk Oscar ödülünü kazanmıştı. Phoenix o yıl En İyi Erkek Oyuncu Oscarı’nın yanı sıra çok sayıda ödül kazanmıştı. Dolayısıyla beklenti büyüktü. Ancak film gişede umduğunu bulamadı.

‘Joker: İkili Delilik’ açılış haftasında başarısızlığa uğramasının ardından düşüşe devam ediyor. ABD gişelerinde açılış haftasonunda 38 milyon dolar hasılat elde etti. Bu rakam, daha önce 50-70 milyon dolar aralığında tahmin edilen rakamların altında. Öte yandan film ikinci haftasında gişede tarihi bir düşüş yakaladı. Film, dünya çapında şu ana kadar 165 milyon dolar hasılat elde ederken 200 milyon dolarlık bütçesini karşılamaktan çok uzak. Filmin, Warner Bros.’a en az 150 milyon dolar zarar ettireceği konuşuluyor.

Türkiye’de durum farklı

Ancak Türkiye’de durum farklı. Film, ilk hafta sonunda 125 bini aşkın seyirciyle açılışını Box Office Türkiye’nin zirvesinde gerçekleştirmişti. Devam filmi, vizyondaki ilk üç gününde 127 bin 951 seyirci tarafından izlendi. Serinin ilk filmi ‘Joker’ ise 2019 yılında 385 bin 488 seyirciyle açılışını gerçekleştirmişti.

Gösterime girdiği yıl, eleştirmenlerden iyi yorumlar alan yapımın devam filminde Joaquin Phoenix’in yanı sıra Lady Gaga da başrolde. Ayrıca Catherine Keener, Brendan Gleeson, Zazie Beetz ve Steve Coogan gibi Oscar ve Emmy adayı isimler de filmin kadrosunda yer alıyor. Film prömiyerini 81. Venedik Film Festivali’nde gerçekleştirmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.