Karsu depremin seslerinden olmuştu, şimdi müzik okulu kuruyor

Depremden en fazla etkilenen illerin başında gelen Hatay'da akrabalarını kaybeden binlerce insandan biri şarkıcı Karsu'ydu. 17 akrabasını depremde kaybeden ve dayanışma kampanyalarıyla şehre destek veren Karsu şimdi de müzik okulu açıyor.

Kültür Sanat 7 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

6 Şubat depremlerinde yakınlarını kaybeden binlerce insandan biri şarkıcı Karsu’ydu. Hollanda’da yaşayan Karsu depremden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay’da 17 akrabasını kaybetti. Şarkıcı depremden sonra hem Türkiye’de, hem de yurtdışında dayanışma kampanyalarına katıldı, öncülük etti, Hatay’ın sesi oldu.

Depremin birinci yılında Hatay’a giden Karsu sosyal medya hesabından “Birkaç gün boyunca Hatay’da olacağım. Bu süreç duygusal olacak, ancak buranın gerçek yüzünü sizlere göstermek istiyorum” paylaşımı yaptı.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KARSU (@karsudonmez)

Karsu depremin ilk üç günü yardımın ulaşmadığı ve yıkılan Hatay’a destek için Karsu Vakfı’nı kurmuştu. Şarkıcı vakıf aracılığıyla Antakya’da Serinyol Mahallesi’nde müzik okulu açacaklarını duyurdu. Okulda kullanılacak enstrümanları kapı kapı gezerek topladığını söyleyen Karsu dayanışmaya katılan herkese de teşekkür etti.

Karsu’nun açacağı müzik okulu spor alanları ve yaratıcılık atölyelerinin de yer aldığı bir sanat ve dayanışma merkezi olacak.

Bir yıl sonra bile hala kayıp şehir: HatayBir yıl sonra bile hala kayıp şehir: Hatay

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.