Anadolu’da fil de zürafa da vardı: Şaşıranlar için adres Kayseri’deki sergi

Yolunuz Kayseri'ye düşerse 7.5 milyon yıllık fosilleri görebilirsiniz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Fuaye Alanı'nda bugün açılacak sergide, Anadolu'da bir zamanlar yaşayan zürafa, fil fosilleri bulunuyor. Belediye herkesi sergiye çağırıyor.

Kültür Sanat 20 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Yolunuz Kayseri’ye düşerse 7.5 milyon yıllık fosilleri görebilirsiniz. Bir nevi zaman yolculuğu imkanı sunan bu haber, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Yapılan açıklamaya göre Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen kazılarda bulunan 7.5 milyon yıllık fosil faunası, yeniden canlandırma çalışmalarıyla ziyarete açılacak.

Bugün Kayseri Büyükşehir Belediyesi Fuaye Alanı’nda açılacak sergide, 2018 yılından bu yana çıkarılan farklı türdeki canlıların fosilleri ve bu fosiller kullanılarak elde edilen replika ayaklandırmaları ile Proboscidea (Hortumgiller)​​​​​​​, Bovidae (Boş Boynuzlular), Giraffidae (Zürafagiller) ailelerinden türler sergilenecek.

Fosiller, bugün Kayseri Büyükşehir Belediyesi Fuaye Alanı’nda açılacak sergiyle ziyarete açılacak.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, fosillerin dünyada eşi ve benzerinin bulunmadığını söyleyerek herkesi sergiye davet ettti: “Bu fosiller adeta kültür mirasımız. Bu kültürel mirası kamuoyuna en iyi şekilde anlatmak ve tanıtmak bizim görevimiz. Doğanın koruyarak bize miras bıraktığı bir alanı korumaya çalıştık, tanımaya ve tanıtmaya gayret gösterdik. Doğanın tarihini yeniden Kayseri’nin belirlediğini görüyoruz. Kayseri’miz ve uluslararası boyut açısından önem arz ediyor.”

Tunceli Müzesi, Avrupa'nın en iyi ikinci müzesi seçildiTunceli Müzesi, Avrupa’nın en iyi ikinci müzesi seçildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.