Keanu Reeves yazar oldu, ilk romanını yayınlayacak

Oyuncu Keanu Reeves İngiliz yazar China Mieville ile işbirliği yaparak 'Başka Yerlerin Kitabı/The Book of Elsewhere' adlı bir roman yazacaklarını duyurdu. Roman Reeves'in 2021'de yayımladığı BRZRKR çizgi roman serisinin dünyasında geçiyor.

Kültür Sanat 15 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Oyuncu Keanu Reeves edebiyat dünyasını sevdi. Daha önce bir çizgi roman yayınlayan ‘Matrix’ ve ‘John Wick’ serilerinin başrol oyuncusu Reeves, yazar China Mieville ile işbirliği yaparak ‘Başka Yerlerin Kitabı/The Book of Elsewhere’ adlı bir roman yazacaklarını duyurdu.

23 Temmuz’da yayınlanması planlanan roman Reeves’in 2021’de yayımladığı BRZRKR çizgi roman serisinin dünyasında geçiyor. Kitabın konusu ise ölümsüz bir savaşçının ölümsüzlüğünü anlamak için çıktığı bin yıllık yolculuk olacak.

51 yaşındaki China Miéville bilimkurgu dalında Arthur C. Clarke Ödülü’nü üç kez kazanan tek yazar. Reeves de Miéville’le çalışmanın olağanüstü olduğunu düşünüyor:

“China tam da umduğum şeyi yaptı, hikayeye ve çok sevdiğim BRZRKR dünyasıyla nasıl oynamak istediğine dair net bir mimariyle geldi. Onun vizyonu beni çok heyecanlandırdı ve bu işbirliği sürecinin bir parçası olmaktan onur duydum.”

Kitabın tanıtım için paylaşılan kapağı.

Miéville de Keanu Reeves ile aynı duyguları paylaşıyor. Yazar “Keanu’nun beni işbirliğine davet etmesi benim için bir onur, bir şok ve bir zevkti” dedi. Romanının yayıncısı Penguin kitabevinin direktörü Ben Brusey ise ikilinin işbirliğini rüyaya benzetti: “İkisi de onlarca yıldır izleyicilerin ve okuyucuların kalplerini ve zihinlerini heyecanlandıran, şaşırtan ve kazanan usta hikaye anlatıcıları. Keanu Reeves ve China Miéville işbirliği tam anlamıyla rüya gibi bir yazma ortaklığı.”

Haklarını Netflix satın almıştı

BOOM! Studios’un çizgi romanı BRZRKR’ın haklarını Netflix satın almıştı. Çizgi romandan önce bir film ve ardından bir anime dizisi uyarlanacak.  Reeves’in yarattığı BRZRKR’ın yazarlığını Reeves ve New York Times çok satanlar listesine giren yazar Matt Kindt, çizerliğiniyse Marvel sanatçısı Ron Garney üstleniyor.

Joe Sacco'nun Gazze'yi anlatan çizgi roman serisine yoğun ilgiJoe Sacco’nun Gazze’yi anlatan çizgi roman serisine yoğun ilgi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.