Cihat Aşkın’a büyük onur: Çanakkale’de adına sahne açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ndeki Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nin sahnesine Türkiye'nin en önemli keman sanatçılarından Cihat Aşkın'ın adı verildi.

Kültür Sanat 4 Eylül 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Cihat Aşkın’ın adı üniversitede yaşayacak. Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli keman virtüözlerinden biri olan Aşkın’ın ismi Çanakkale Onsekiz Mayıs Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin sahnesine verildi. Klasik müzik eğitiminin ardından Anadolu ezgilerini yurtdışında da tanıtmak için uzun yıllardır çalışan Aşkın’ın adı Nedime Hanım Konağı’ndaki salona verildi. 56 yaşındaki müzisyen başta ‘Türk Valsleri’ olmak üzere yayınladığı albümler ve farklı ülkelerdeki konserleriyle de müzik camiasında dikkat çekmeyi başardı. Aşkın bugüne kadar çok sayıda genç yeteneğin yetişmesinde önemli rol oynadı.

Cihat Aşkın için tören düzenlendi

Düzenlenen açılış törenine Cihat Aşkın’ın yanı sıra Çanakkale Belediye Başkan Vekili Nurdan Bingöl, Rektör Yardımcısı Evren Karayel Gökkaya, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve davetliler katıldı. Törenaçılışında Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Uğur Türkmen konuşma yaptı.

Prof. Dr. Uğur Türkmen’in ardından sahneye çıkan Cahit Aşkın da duygularını paylaştı. Keman virtüözü Cihat Aşkın törende yaptığı konuşmada “Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi bünyesinde yer alan bu güzel mekanda, Nedime Hanım Konağı’nda benim adıma açılan bu güzel sahnede bulunmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Öncelikle bu anlamlı yeri bana layık gören üniversite yönetimine, hocalarıma ve sahnenin yapımında emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Bu sahne sadece benim için değil, aynı zamanda Türk Müziğinin ve kültürünün gelecek nesillere aktarılması adına da önemli bir sembol haline gelsin. Bu nedenle, burada bir eğitim ve sanat yuvası olarak kazanılmasında pay sahibi olmaktan da büyük bir gurur duymaktayım” dedi.

Tarih ve kültür eğitimi işe yaradı: 10 yaşındaki Onur Türkiye'nin en genç bağışçısıTarih ve kültür eğitimi işe yaradı: 10 yaşındaki Onur Türkiye’nin en genç bağışçısı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.