Kevin Spacey ağlayarak anlatıyor: Suç işlemedim ama sınırları zorladım

Uzun süredir cinsel taciz suçlamalarıyla gündemde olan Kevin Spacey, yaşadığı sürece dair açıklamalar yaptı. Spacey geçmişinde erkeklere “çok fazla dokunarak temas ettiğini” kabul etti. İtibar kaybı nedeniyle borçları olduğunu açıkladı.

Kültür Sanat 13 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Spacey, geçmişteki davranışları hakkında daha önce "sınırları zorladığını" söylemişti.

ABD’li sinema oyuncusu Kevin Spacey uzun süredir hakkında açılan cinsel saldırı davasıyla gündemdeydi. Dört erkeğe cinsel saldırı dahil 12 suçtan yargılanan oyuncu geçen yıl suçsuz bulunmuştu. Bu süreçte hakkındaki iddialar nedeniyle itibar kaybeden ve yer aldığı yapımlardan çıkarılan Spacey, yeni bir röportajda geçmişinde erkeklere “çok fazla dokunarak temas ettiğini” kabul etti.

İngiliz gazeteci Piers Morgan’a konuşan oyuncu, zaman zaman gözleri dolarak yaşadıklarını anlattı. Spacey suç işlemediğini ama “sınırları zorladığını” kabul etti. Morgan ile röportajında hakkındaki iddiaları yanıtlayan Spacey, hakkındaki bazı ithamları anladığını ancak hiçbir zaman suç işlemediğini iddia etti.

Oyuncuya sınırları zorlamak diyerek ne demek istediği de soruldu. Spacey bu soruyu şu şekilde yanıtladı: “Fazla dokunan biri olmak, birine o zamanlar istemediğini bilmediğim bir şekilde cinsel açıdan dokunmak.” Bunun suç niteliğindeki bir davranış olma potansiyeline vurgu yapan Spacey, “insanlara karşı nazik davrandığını” ve eylemlerini tanımlamak için “elle taciz etmek” ifadesini kullanmanın doğru olmadığını söyledi.

‘Evime haciz geldi’

64 yaşındaki oyuncu uzun yıllardır sektörden dışlanmasının hayatındaki etkilerini de anlattı. 2016’dan beri yaşadığı Baltimore’daki evine haciz geldiğini anlattı: Dava sürecindeki yasal harcamalarını ödeyemeyen oyuncu, milyonlarca dolar borcu olduğunu ve hiç parası kalmadığını söyledi: “Baltimore’a dönüp her şeyimi depoya koymam gerekiyor.  Şimdi nerede yaşayacağımdan pek emin değilim ama Baltimore’dayım… House of Cards’ı orada çekmeye başladığımızdan beri… 2012’de oraya taşındım. Çünkü faturaları ödeyemiyorum. Birkaç kez iflas başvurusunda bulunacağımı düşündüm ama en azından bugün itibariyle bundan bir şekilde kurtulmayı başardık.”

Belgeselle yaşananları anlatmıştı

Spacey’nin yaşadıkları iki bölümlük bir belgesele dönüşmüştü.‘Spacey Unmasked/Maskesiz Spacey’ isimli belgesel Spacey’nin kariyerine ve cinsel saldırı iddialarına adli bir bakış olarak tanıtılmıştı. ki bölümlük belgeselde davayla bağlantısı olmayan ve oyuncuyla yaşadıkları deneyimler hakkında ilk kez konuşan çok sayıda erkekle yapılan röportajlar ve arşiv görüntüleri vardı.

Belgeselin yayınlanmasının ardından Sharon Stone, Stephen Fry ve Liam Neeson gibi ünlü isimlerden oluşan bir grup, Spacey’nin oyunculuğa geri dönmesi çağrı yapmıştı.

Kevin Spacey 'House of Cards'ın yapımcısına bir milyon dolar ödeyecekKevin Spacey ‘House of Cards’ın yapımcısına bir milyon dolar ödeyecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.