‘Kızıl Goncalar’ın akıbetine mahkeme karar verecek

İsmailağa Cemaati'nin hedef gösterdiği, RTÜK'ün iki kere yayın durdurma cezası verdiği 'Kızıl Goncalar'ın 8 Ocak'taki yeni bölümü için mahkeme karar verecek. Çünkü dizinin yapımcısı ve FOX TV cezanın durdurulması için mahkemeye başvurdu.

Kültür Sanat 4 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
'Kızıl Goncalar'ın başrollerinde Özgü Namal ve Özcan Deniz yer alıyor.

Bu sezon daha yayına girmeden merakla beklenen dizilerden biriydi ‘Kızıl Goncalar’. Yıllar sonra Özgü Namal’ın ekrana döndüğü, başrolü de Özcan Deniz ile paylaştığı dizi ilk bölümün FOX TV’deki yayınıyla İsmailağa Cemaati’nin hedefi haline geldi. Sonra KADEM diziyle ilgili açıklama yapınca RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin diziyle ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Fakat iş bununla sınırlı kalmadı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen talimatla dizinin Darülaceze’de daha önce izin alınan çekimleri iptal edildi. Buna rağmen yapımcı Gold Film ikinci bölümün çekimini tamamlayıp izleyicisine yetiştirdi. 1 Ocak’ta kanal tekrar bölümünü yayınladı. Ama üçüncü bölüm ne zaman yayınlanacak buna mahkeme karar verecek. Çünkü RTÜK yılbaşından önce diziyle ilgili incelemesini sonuçlandırıp diziye iki kez yayın durdurma ve FOX TV’ye de üst sınırdan idari para cezası verdi.

Para cezası belli oldu: Dokuz Milyon TL

RTÜK’ün cezayı FOX TV’ye tebliğ etmesiyle üst sınırdan para cezasının dokuz milyon TL olduğu ortayla çıktı. Birsen Altuntaş’ın haberine göre FOX TV ile dizinin yapımcısı Gold Film RTÜK kararıyla ilgili yürütmeyi durdurması için mahkemeye başvurdu. Mahkemenin kararı olumlu olursa Kızıl Goncalar’ın 3. bölümü 8 Ocak’ta yayınlanacak. Ki ‘Kızıl Goncalar’ Twitter hesabından bu yönde bir paylaşım yapıldı. Ama olumsuz olursa 8 Ocak’ta RTÜK kararı uygulanacak ve dizi yerine FOX TV’de kurulun belirlediği belgeseller yayınlanacak.

Doktor Levent (Özcan Deniz) ile bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in (Özgü Namal) kaderlerinin çocukları üzerinden kesişmesi hikâyesini anlatan dizinin ilk bölümü Total’de altıncı, AB’de üçüncü, ABC’de ikinci olmuştu. Baskılar artınca seyirci diziyi daha çok sahiplendi. Dizinin ikinci bölümü Total’de ve AB’de ikinci, ABC’de birinci oldu.

Dizicinin Rehberi – Kızıl Goncalar: Faniler sarmış dört bir yanıDizicinin Rehberi – Kızıl Goncalar: Faniler sarmış dört bir yanı

Dizicinin Rehberi – Kızıl Goncalar: Birbirimizle varızDizicinin Rehberi – Kızıl Goncalar: Birbirimizle varız

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.