Kızılcık Şerbeti: Alma mazlumun ahını

‘Kızılcık Şerbeti’nin 58. bölümünde Doğa’dan aldığı ahların bedelini ödeyen Pembe için, Umut’u da mumla arayacağı bir damat adayıyla sınanma ihtimali doğdu. Kıvılcım ise “Otizm farkındalığı için sen de kırmızı ışık yak!” diye seyirciye seslendi.

Kültür Sanat 6 Nisan 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Geçen haftayı, eski gelini Doğa’ya (Sıla Türkoğlu) çektirdikleri kendinden bir bir çıkan Pembe’yle (Sibel Taşçıoğlu) kapatmıştık. İlk günden sınırlarını belli eden yeni gelin Görkem (Özge Özacar) bu bölümde Ünal evinde kendi düzenini kurmaya başladı. Doğa’nın hatırına Pembe-Görkem çekişmesinde Görkem’i tutsak da dizinin kadın karakterlerini birbirine kırdırma huyu, bizim de işin içinden sıyrılıp hayatına devam eden Fatih’e gıcıklığımız baki.

‘Umut’lar tükendi

Nursema-Umut çiftini (Ceren Yalazoğlu, Serkan Tınmaz) birleştirir birleştirmez ayırmaya ant içmiş senaristler suya düştü, inek içti, dağa kaçtı derken çifti ayırmayı başardı. Patron Rüzgar’ın (Yiğit Kirazcı) Nursema’dan hoşlandığının açığa çıkması üzerine Nursema, Umut rahatsız olmasın diye istifa etti. Umut da teşekkür olarak kendi kariyeri için Nursema’yı sattı. Bavullarını toplayıp giden Nursema’yla Rüzgar’ı çift yapacaksanız bari oldukça dişli biri olan Rüzgar da tıpkı Görkem gibi, Ünalzede haline gelmiş kendi selefini mumla aratsın.

Otizm farkındalığı

Toplumsal mesajlar vermesiyle ünlü dizimiz 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü için bizlere, eğitim neferi Kıvılcım (Evrim Alasya) aracılığıyla seslendi. Otizmin tanımlandığı sahnede, özel çocukların eğitim sayesinde topluma uyumlanabileceğine vurgu yapıldı.

Dizi yansıması

🔴 Güya güncelden beslenen dizi, Umut’un rock kariyeri konusundaki köhne tutumuyla sınıfta kalarak izleyicinin sinirini en çok bozan mevzu oldu. Umut’un akıl hocası, evli olduğu duyulursa hayran kitlesinin oluşmayacağı çıkarımına günümüzde nasıl vardı acaba? Bir zamanlar makbul olan hovarda rock’çı zorunluluğu mu kaldı ayol? İlla her şeyi karikatürize edecekler.

🔴 Abdullah ve Alev’in ayrı bir evde yaşadığı sahne neydi? İzleyiciler ikiye ayrılmış durumda. Bir gruba göre Abdullah ve Alev, ilişkilerini huzurla yaşayabilmek için herkese ayrıldıkları yalanını söylemişler. Diğer gruba göre (ve bizce de) çok konuşulan bu sahne bir rüya.

🔴 Hatırlatalım: Pembe hırsından Alev’i paralarken düşmüştü, suç da Alev’e kalmıştı. Biz de dahil, senaristleri ‘Yasak Elma’dan bilen izleyicilerin tahmini doğru çıktı: Alev, Pembe’yi konuşturup ses kaydı alacakken Pembe’nin yaşananları itiraf etmeyeceği tuttu. Bu iş uzar dostlar.

🔴 Alev’i de Pembe’yi de sevmeyen izleyici, ihanetin ardından Pembe’den yana olmuştu. Gelinen noktadaysa Pembe zıvanadan çıktığı için Alev ve Abdullah ilişkisi izleyiciye kabul edilebilir gelmeye başladı. İki kadının da kendi yolundan gitmesini uman bizim gibi hayalperestler var bir de…

🔴 Sosyal medya aracılığıyla kolay yoldan para kazanma meselesi dizide fırsat buldukça eleştirilen temalardan. Kıvılcım’ın evine yardımcı olarak gelen genç, evdeki pahalı giysiler kendininmiş gibi fotoğraflar çekip takipleriyle paylaşıyor. Olmadığı biri gibi davranarak ünlenmeye çalışan kızın sınıf atlamak için Kıvılcım’ın üvey oğlu Metehan’a (Rahimcan Kapkap) yaklaşması ve ailelerin bir de bu yüzden karışması yakındır.

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Karakter yazımlarındaki tutarsızlık iyice göz tırmalamaya başladı dostlar. Kimileri izleyicinin radarına takılırken kimisi gözden kaçıyor. Buyurunuz:

🔴 Sevgiliyken Nursema’nın hassasiyetlerine saygılı olan ve sosyal çevresine onu çekinmeden sokan Umut evlenir evlenmez kabalaşmaya başlamıştı, bu bölümde Nursema’yı gizleyerek de tüy dikti. Karakterin nasıl bu hale geldiği belli değil. Ortada bir değişim süreci olmadığı için haliyle buna ‘karakter gelişimi’ demek oldukça zor.

🔴 Gençlerin eğitimini önceleyen Kıvılcım, durumu olmayanlara fon buluyor, çare arıyor. Ama evlerine yardıma gelen kızın ekonomik zorluk çekerek okuduğunu bilmesine rağmen oralı olmuyor.

🔴 Kıvılcım ve Ömer (Barış Kılıç) daha önce evlenip aynı evde yaşamamış da ilk kez geçen bölüm, üstelik görücü usulü evlenmiş gibi ev içindeki düzen konusunda bir türlü dikiş tutturamadı.

🔴 Ünalların ağzı, Doğa’nın ailesiyle uyuşmazlıklarından ötürü epey yanmıştı. Görkem’in hayat tarzını bilen Fatih’in bunu kendi ailesine söylemeyerek benzer kaoslara meydan verebileceğini görmemesi, daha doğrusu olay örgüsünde bunun gözden kaçırılması bizden kaçmadı.

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım:  Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yönetmen: “Ketche” Hakan Kırvavaç
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Gür
Müzik: Ece Ölçer, Serkan Ölçer
Oyuncular: Evrim Alasya, Barış Kılıç, Ahmet Mümtaz Taylan, Aliye Uzunatağan, Sibel Taşçıoğlu, Sıla Türkoğlu, Müjde Uzman, Ceren Yalazoğlu, Doğukan Güngör, Feyza Civelek, Serkan Tınmaz, Emrah Altıntoprak, Selin Türkmen, Rahimcan Kapkap, Soydan Soydaş, Sevim Erdoğan, Özlem Çakar Yalçınkaya, Bahtiyar Memili, Murat Ercanlı, Hasan Emre Avcı, Yiğit Kirazcı, Kaan Taşaner, Özge Özacar

Kızılcık Şerbeti: Eli maşalı gelinKızılcık Şerbeti: Eli maşalı gelin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.