Kızılcık Şerbeti: Eli maşalı gelin

‘Kızılcık Şerbeti’nin 57. bölümünde Abdullah’la Alev ayrıldı ve Pembe, ailesini geri kazandı. Eski gelini Doğa’nın ahını alıp yeni gelininden ihtar yiyen Pembe’nin bu cepheyi şimdilik kaybetmesiyle izleyici bayrama erkenden girdi.

Kültür Sanat 30 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Geçen hafta Pembe ve neredeyse-kuması Alev (Sibel Taşçıoğlu, Müjde Uzman) arasındaki gerginlik artınca hamile demeden Alev’e şiddet uygulayan Pembe, keskin sirke küpüne zarar sözünü doğrularcasına dengesini kaybedip merdivenlerden yuvarlanmıştı. Bu bölüm artık uysallaşır dediysek de akıllanmadı ve çocuklarının Alev’e attığı iftiraya ortak oldu. Alev’in Pembe’yi ittiğine ikna olan Abdullah (Ahmet Mümtaz Taylan) böylelikle Alev’den ayrıldı.

Yeni aşk ‘şifa’ getirecek

Sevimsiz elti Nilay’ın (Feyza Civelek) kırk yılın başı bir faydası dokundu sevgili Şerbolar. Biyolojik ailesinin zengin Şifacıgiller olduğunu öğrenen Nilay, Doğa’yı da (Sıla Türkoğlu) peşinden sürükleyince yeni karakterimiz Giray Şifacıgil’le tanıştık (Kaan Taşaner). Bir kavgayla başlayan Doğa-Giray tanışmasının sonu tabii ki aşk. Buna bir de tesadüf klişesi eklendi. Doğa’nın nihayet döndüğü üniversiteye konuşmacı olarak kim geldi dersiniz? (Sunay Akın değil tabii ki.)

Mora çalan Pembe

Doğa gittikten üç buçuk saniye sonra yeni gelin arayışına giren Pembe’ye o çok beğendiği Görkem’in (Özge Özacar) had bildirdiği sahne, yerli dizi izleyicisinin arşivinde ikonik anlardan biri olarak yerini aldı. Pembe öteden beri kötücül olmakta o kadar ısrar etti ki sırf dinsizin hakkından imansız gelsin diye izleyici, günahı kadar sevmediği Görkem’e kucak açtı. Bu sahnede Pembe’ye özellikle mor giydirdikleri konusunda herkes hemfikir. İçimizin yağlarını eriten bu sahneyi Türk kahvesi eşliğinde döndüre döndüre izleyelim.

Dizi yansıması

🔴 İticilik bir aile olsaydı Erdem ailesi olurdu. Nursuz kardeşler Görkem ve Gökhan’la (Hasan Emre Avcı) kalmayıp izleyiciyi anne-baba dahil her üyesiyle çileden çıkaran aileye katlanma sebebimiz Görkem’in Pembe’ye ders verecek olması. Bu yüzden, her bölüm daha çirkin muamelelere maruz kalan Arslanların küçük kızı Çimen’in (Selin Türkmen) bir an önce Gökhan’dan kurtarılmasını talep ediyoruz.

🔴 Alev’e yaptığı romantik jestleri eşi Pembe’ye yapmış olsa samanlığı seyran edecek Abdullah babaya ettiğimiz sitemler bu kez nihayet Pembe’nin ağzından döküldü. Doğru düzgün karı-koca ilişkisi yaşamadıklarını, kendisine sadece ‘çocuklarının anası’ gözüyle bakıldığını söyleyen Pembe’ye bu konuda üzülüyor ve katılıyoruz. O halde gelsin dokunaklı sahnemiz:

🔴 Aynı sahnede Abdullah’ın “Öfke, uzun zaman gidecek yeri olmayan üzüntüymüş” diyerek Pembe’nin öfkesini bir zemine oturttuğu replikse çok beğenildi.

🔴 Nursema-Umut (Ceren Yalazoğlu, Serkan Tınmaz) ilişkisi çiftin aldığı son kararlarla düzelecek derken bu kez de kariyerlerden kızışacak. Patronu Rüzgar’ın (Yiğit Kirazcı) Nursema’dan hoşlandığını öğrenen Umut artık ikisinin birlikte çalışmasını istemezken Rüzgar, Nursema’nın kariyerini destekleyen kişi olarak hem izleyiciden hem Nursema’dan puan toplayacak belli ki.

🔴 Diğer sınav da Umut’un yeniden döndüğü bar şarkıcılığından gelecek. Ona kariyer tavsiyesi veren adamdan “Evli olduğunu saklayalım, en azından eşinin kapalı olduğunu” lafını duyunca şiddetle reddetmesini beklediğimiz Umut “Nasıl olcak ki” dediği an gözümüzden tepetaklak düştü. Ne hale getirdiler şu çifti, aklımız almıyor.

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Fatih’in düğününe yaklaşırken Doğa o kadar üzülmediğini fark edip sevinmişti; bunun Giray’la tanıştığı zamana denk gelmesi manidar. Doğa’nın artık Fatih’e paspas olmayacak olmasına sevindiysek de gözden kaçan bir nokta var: Doğa Fatih’i unutmayı kendini iyileştirerek, gücünü tekrar toplayarak yapmayacak belli ki. Yine birine âşık olarak Fatih belasından kurtulacaksa nerede bizim kendi ayakları üstünde duran kızımız?

🔴 Odağının dağıldığı ve kadınlar arası dayanışmanın savaşa döndüğü yönünde eleştirilen dizinin bu bölümü her şeye rağmen çok rağbet gördü. Genel kanı şu yönde: Madem entrikalı dizilere dönüşecek, o halde sevmediğimiz karakterlerin ağzının payı verilsin ki bari çekilir olsun.

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım: Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yönetmen: “Ketche” Hakan Kırvavaç
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Gür
Müzik: Ece Ölçer, Serkan Ölçer
Oyuncular: Evrim Alasya, Barış Kılıç, Ahmet Mümtaz Taylan, Aliye Uzunatağan, Sibel Taşçıoğlu, Sıla Türkoğlu, Müjde Uzman, Ceren Yalazoğlu, Doğukan Güngör, Feyza Civelek, Serkan Tınmaz, Emrah Altıntoprak, Selin Türkmen, Rahimcan Kapkap, Soydan Soydaş, Sevim Erdoğan, Özlem Çakar Yalçınkaya, Bahtiyar Memili, Murat Ercanlı, Hasan Emre Avcı, Yiğit Kirazcı, Kaan Taşaner, Özge Özacar.

Kızılcık Şerbeti: Tek başına var olamayan kadınlarKızılcık Şerbeti: Tek başına var olamayan kadınlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.