Kızılcık Şerbeti: Mesai başladı, bir Alev ölür, bir Alev doğar

Sabırsızlıkla beklenen ‘Kızılcık Şerbeti’nin üçüncü sezonu bizi yeni karakterler ve büyük değişikliklerle karşıladı. Ünallardan atılır sandığımız Görkem yerini sağlamlaştırdı. Giray ve Doğa evlendi. Alev doğumda öldü ve geriye Alev bebeği bıraktı.

Kültür Sanat 14 Eylül 2024

Yeni sezonun ilk bölümü geçen sezonun kaotik finalinden açıldı. Herkesin hesaplaştığı ak koyun kara koyun belli etme seansında Ünalların gelini Görkem’in (Özge Özacar) balkondan yere uçtuğunu görmüştük. Bu bölüm hastaneye kaldırılan Görkem’in hayati tehlikeyi atlattığını ve bir de bir bebek taşıdığını öğrendik. Görkem, eşi Fatih’in (Doğukan Güngör) amcasıyla geçmişte yaşadıklarının ortaya çıkmasından sonra ailede yerini sağlamlaştırmak için yeni bir hamle yaptı: Her şeyin eskisi gibi devam etmesi karşılığında, Fatih’in onu balkondan ittiği iftirasını geri çekti.

Giray’ın hevesi

Geçen sezon diziye Doğa’nın (Sıla Türkoğlu) yeni aşkı olarak giren, efendiliğiyle bizden tam not alan Giray (Kaan Taşaner) bu bölüm Doğa’ya evlenme teklif etti. Bir ay sonrasına atlayan dizide öğrendik ki ikili evlenmiş. Giray’ın şeref bakımından dezavantajlı biri olması dışında sorun yok tabii! Şöyle ki, sezon finalinde Giray’ın erotik bakışlarla sohbet ettiği gizemli kadının sevgilisi olduğunu öğrendik. Dahasını duymak ister misiniz? Kadın aynı zamanda Giray’ın üvey annesiymiş; adı da gözlerimize parmakla sokar gibi Heves. E pes! Senaristlerin bize attığı Giray kazığına yalnızca Şebnem Dönmez diziye katıldığı için seviniyoruz, haberiniz olsun.

Alevimiz söndü

Ünalların babası Abdullah artık eşi Pembe’yle (Ahmet Mümtaz Taylan, Sibel Taşçıoğlu) iplerini kopardığını açıklasa da geç kaldı. Abdullah’la ilişki yaşayan ve hamile kalan Alev (Müjde Uzman), zor anlarında Abdullah’ı yanında göremeyince kızıp Almanya’ya yerleşmişti. Orada doğum yapmayı bekleyen Alev’in kötüleşmesiyle Arslan ailesine kara haber geldi: Alev doğum yaptı, ama hayata veda etti! Annesinin ismini alan Alev bebek için Arslanların duyduğu sevinç kursaklarında kaldı, hepimizin gözyaşları da sel oldu. Merhum Alev ve ablası Kıvılcım’ın (Evrim Alasya) kuzeniyse Arslan ailesine destek olmak üzere diziye katıldı. Böylelikle Meri lakaplı Meryem rolünde Şebnem Bozoklu diziye pek hoş geldi! Meri’ye Abdullah’la bir ilişki yazmasınlar diye baştan resti çekelim, sonra başımız çok ağrıyor.

Dizi yansıması

🔴 Ömür törpüsü kaynana Pembe, bölümün başında Görkem’in hayati tehlikesinden veya oğlu Fatih’in cinayete teşebbüs edip etmediğinden ziyade Görkem’in hamile olmasına takılmıştı. (Çünkü bu, Görkem’den kurtulamayacağı anlamına geliyor.) Şimdiye dek yaşanan hiçbir musibetten ders almamış olan Pembe görüyoruz ki yine olaylarda en kötücül tutumu takınmakta ısrarcı. (Ama itiraf edelim, Alev’in ölümüne üzülmesi bize ters köşe oldu!)

🔴 Bölümde en kızılan karakter Giray olur sanıyorduk, ama piyango Kıvılcım’a çıktı. Eşi Ömer’in (Barış Kılıç) sırrını öğrenen Kıvılcım öfkeli ve kırgın halde içtikçe içti. ‘Partnerinden ayrılmak üzere olan kadınların kokusunu alan dizi erkeği’ kategorisinden diziye dahil olan Cemal ise Kıvılcım’a destek oldu. Geceyi Cemal’in evinde geçiren Kıvılcım, Ömer’e ihanet ettiği imajını yaratınca izleyiciler verdi veriştirdi. O gece bir şey yaşandı mı, göreceğiz. Cemal eğer Kıvılcım’ı Ünal girdabından kurtaracaksa biz kendisine, yani oyuncu Fırat Çelik’e hoş geldin diyoruz. (Ömerciler kusura bakmasın!)

🔴 Ömer’e biz de kızgınız, ama en olmayacak insanlardan azar yemesine de sessiz kalacak değiliz! Pembe’nin yıllarını heba edip dünürünün kardeşiyle yasak ilişki yaşayan Abdullah efendiden tutun da gencecik Çimen’i (Selin Türkmen) kandırıp kuma olarak kapatan Gökhan’ına (Hasan Emre Avcı) herkes Ömer’i günah keçisi ilan etti. Yoo dostum, o kadar uzun boylu değil!

🔴Alev’in, annesi Sönmez’i (Aliye Uzunatağan) hiç memnun edememesi, aralarını düzeltemeden vefat etmesi Sönmez için ekstra bir darbe olmuştu. Neyse ki Alev ona bir mektup bırakmış da bir nevi vedalaşmış oldular. Önce ablasının, ardından kızının vefat haberini alan Sönmez anneye tavsiyemiz bu saatten sonra ölü taklidi yapması. Ali Rıza Bey’in tadı bile şimdiye kaçmıştı.

🔴 Sezon finalinin cehenneminde tıkılı kaldığı için yeni sevgilisi Rüzgar’ın (Yiğit Kirazcı) yanına gidemeyen Nursema (Ceren Yalazoğlu), Rüzgar tarafından küsülüp terk edildiğini başkasından öğrendi. Rüzgar’ın üç yaşında olduğunu baştan söyleseydiniz de izleyici umutlanmasaydı. Umut demişken, Rüzgar-Nursema uğruna Nursema-Umut çiftini harcamanızın öfkesi hâlâ sönmedi!

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Nursema’ya tebriğimiz arada kaynamasın: Nursema zamanında zorla evlendirildiği adam tarafından camdan itilmişti. Görkem’in balkondan düşmesinin ardından Nursema’nın, kardeşi olmasına rağmen Fatih’e şüpheyle yaklaşması gözümüzden kaçmadı. Görkem’in iftiracı ve Fatih’in masum olmasından bağımsız, “O yapmaz öyle şey” dediklerimiz neler yapıyor.

🔴 İzleyici olarak bu konuda iki çift lafımız var elbette: Fatih’i götüren polislerin “Kadının beyanı esastır” ilkesini hatırlatması detayı, dizinin hangi ülkede geçtiğini sorgulattı bize. Bir başka detay da, gerçek hayatta belli mahalleye mensup zengin nüfuzlu ailelerin bir şeyle suçlandıklarında Fatih’inkinden epey farklı bir muamele görmeleri. ‘Gerçek olaylardan uyarlanmıştır’ ibaresini kaldırma vakitleri geldi artık.

🔴 Özetle, ilk sezon Nursema’nın camdan itilmesi kadın cinayetleri konusunda farkındalık yaratırken ikinci sezonda Görkem üzerinden tam tersi bir paralellik yaratmaları ‘iftiracı kadınlar’ diye dolaşanların nabzına şerbet dağıtmaktan başka işe yaramadı.

🔴 Dizi sezona klişelerle ve zayıf bir kurguyla girdi. Balkondan atlayan Görkem’in hamileliğinin devam etmesi, Cemal’in artık ünlü olan Kıvılcım’ı tanımaması, Doğa ve Giray’ın evliliği kadar büyük bir olayın hiç gösterilmemesi gibi detaylardan söz ediyoruz. (Yahu biz daha Doğa’nın düğününde Fatih’in surat ifadesini izleyecektik!) En zayıf halkaysa Giray ve Heves’in ilişkilerini daha rahat yaşayabilmek Doğa’yı kılıf olarak kullanmaları. Yahu, Doğa olmasa da yapacaklarını yapıyorlarmış zaten uzun süredir. Geçen sezon yaratılan gereksiz gizeme bulunan çözüme bakın. Dizi üçüncü sezonuna girdiği için daha güçlü senaryo beklerdik, ama tam da üçüncü sezonuna girdiği için özensizlik artacak gibi. Bekleyip göreceğiz…

68. bölüm fragmanı:

İkinci sezonda neler olmuştu?

‘Kızılcık Şerbeti’nin ilk sezon finalinde aldatıldığını ve Fatih’ten ayrılacağını açıklayan Doğa, ikinci sezona başlarken doğuma alınmış ve bebeklerden birini kaybetmişti. Doğa’nın doğumuna giderken Kıvılcım ve Ömer kaza geçirmiş, ama hayati tehlikeyi atlatmışlardı. Ömer’in beyninde oluşan baloncuksa akli dengesini bozmaya başlamıştı ve Ömer, Kıvılcım’ın mutluluğu için ondan ayrılmaya karar vermişti. Akabinde Ömer, Görkem adında bir kadınla birlikte olmuştu, ama ilişkileri devam etmemişti. Görkem, hasta annesinin baskısıyla yeni biriyle tanışmaya ikna olmuş, bu kişi Ömer’in yeğeni Fatih çıkmıştı.

Doğa tarafından terk edilen Fatih, Doğa’yı psikolojik sorunları varmış gibi göstererek kızının velayetini almıştı. Doğa’ya kızını görebilmesi için yeniden birlikte olma şartını koymuştu. Zamanla Fatih’e karşı yumuşayan Doğa, Ünal girdabından çıkıp ayrı evde yaşamayı teklif etmiş, Fatih anasının dizinden ayrılmak istemeyince çiftimiz tamamen ayrılmıştı. Fatih’in ikinci kez boşanırken attığı imza kurumadan annesi Pembe, Fatih’le Görkem’i tanıştırmıştı. İkili kısa sürede evlenmiş, Görkem de Doğa’nın intikamını alırcasına aileye kök söktürmüştü. Doğa ise hayatına Giray’ın girmesiyle yeni bir sayfa açmıştı.

Kıvılcım ve Ömer yeniden bir araya gelmiş ancak mutlulukları, sezon finalinde Ömer-Görkem sırrının ortaya çıkmasıyla yerle bir olmuştu. Dünür ailelerin âşıkları Abdullah ve Alev’in ayrı eve çıktığı sırrı da öğrenilmiş, Pembe’nin hayalleri de suya düşmüştü. Bu kâbus gibi gece, Ünalların kızı Nursema’nın mutluluğuna da mâni olmuştu. Sezonun ortalarında Nursema ve Umut’un evliliği, Ünalların baskısından ve Umut’un özgüven eksikliğinden ötürü darbe üstüne darbe yemişti. Nursema Rüzgar’la yeni bir ilişkiye başlayacak derken o uğursuz gecede Nursema’nın evden ayrılamaması, ilişkiyi başlamadan bitirmişti.

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım:  Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yönetmen: “Ketche” Hakan Kırvavaç
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Gür
Müzik: Ece Ölçer, Serkan Ölçer
Oyuncular: Evrim Alasya, Barış Kılıç, Ahmet Mümtaz Taylan, Aliye Uzunatağan, Sibel Taşçıoğlu, Sıla Türkoğlu, Ceren Yalazoğlu, Doğukan Güngör, Feyza Civelek, Emrah Altıntoprak, Fırat Çelik, Rahimcan Kapkap, Soydan Soydaş, Sevim Erdoğan, Özlem Çakar Yalçınkaya, Bahtiyar Memili, Murat Ercanlı, Hasan Emre Avcı, Kaan Taşaner, Özge Özacar, Şebnem Dönmez, Şebnem Bozoklu.

Kızılcık Şerbeti: Sezon finali kaosuyla geldi!Kızılcık Şerbeti: Sezon finali kaosuyla geldi!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.