Kızılcık Şerbeti: RTÜK’ün hedefinden bakandan teşekküre!

‘Kızılcık Şerbeti’nin 65. bölümünde sezon finaline giden yollar döşendi. Lakin bir zamanlar RTÜK'ün hedefinde olan dizİ artık bakanlardan teşekkür alıyor. Dizide Onaylı Randevu Sistemi tanıtılınca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca diziye teşekkür etti.

Kültür Sanat 1 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Ünalların şirketindeki emektarlardan Haluk Bey, birkaç bölümdür kendisinden farklı dünya görüşlerine sahip Kıvılcım’a (Evrim Alasya) zor anlar yaşatıyordu. Asıl derdinin şirketin bekası olmadığı, yaptıklarının tutuculuk ve ayrımcılık olduğu anlaşılan beyefendiye gerekli mesajı patronun kızı Nursema (Ceren Yalazoğlu) verdi. Nursema’dan gelen bu din kültürü ve ahlak bilgisi dersi, yapıcı ve önyargısız olmanın önemini hatırlattı hepimize.

Gerginlik bitmiyor

Ünalların yeni gelini Görkem, eltisi Nilay’dan (Özge Özacar, Feyza Civelek) dayak yemiş süsü vermek için kendi kendini hırpalamıştı. Yeni bölümde eltilerin birbirini suçlaması abi-kardeşin arasını bozarken diğer Ünallar da tarafını seçmeye çalıştı. Geçen sezonun finaline de abi-kardeş Mustafa-Fatih’in (Emrah Altıntoprak, Doğukan Güngör) eşler arasındaki gerilimden ötürü karşı karşıya geldiğini görmüştük. Sezon finalleri paralel gidecek gibi!

Elti, eltinin eline düşer!

Görkem’in saltanatına doyamamıştık, zira Ünalların daha çekeceği var. Ne yazık ki kendisi bu bölüm Nilay’ın eline düştü sevgili Şerbolar. Amca Ömer’in (Barış Kılıç) ve Görkem’in barda yakınlaştığı zamandan kalma bir fotoğrafı gören Nilay soluğu kaynı Fatih’le kayınbabasının yanında aldı. (Çocuğunuza akraba adlarını öğretmek için mükemmel dizi.) Her ikisi tarafından da lafı ağzına tıkılan Nilay hızını alamadı ve bildiklerini sadece müttefik kayınvalidesi Pembe’ye (Sibel Taşçıoğlu) açıklayabildi.

Dizi yansıması

🔴 Mustafa, zamanında eşi Nilay’ın gazıyla hamile Alev’e (Müjde Uzman) iftira atmıştı. Şimdi aynı şekilde Nilay’ın Görkem’in iftirasına maruz kalması hem izleyicinin hem Mustafa’nın aklına karma döngüsünü getirdi. Kaynanası kılıklı Nilay ise yaşadıklarından hiç ders almıyor, o ayrı.

🔴 Hepimiz Görkem ve Ömer’in sırrının nasıl ortaya çıkacağını sabırsızlıkla bekliyorduk. Hevesimiz cılız bir senaryoyla kursağımızda kaldı. Nilay, alakasız bir karakterin sosyal medya paylaşımlarında 1 saniyeliğine gördüğü fotoğraftan Görkem ve Ömer’i tanıdı, üstelik arka planda kalan yüzleri açıkça görünmemesine rağmen. Bu sırrı daha şaşaalı bir şekilde öğrenebileceği onca yol varken belli ki sezon finaline yetişsin diye rastlantısallığa yaslanıp geçiştirme bir sahne yazılmış.

🔴 İzleyicinin sevdiği bir karakter olan Nursema bu bölüm eleştirilere maruz kaldı. Kendisine hayatı dar eden, hatta onu kıskanan annesini Görkem’e karşı savunduğu yetmezmiş gibi eski karısına etmediğini bırakmamış kardeşi Fatih’in evliliğinde mutsuz olmasına üzülüyormuş. Vallahi Nursema’nın Görkem’e had bildirmeye giderken ardına bakarak geri dönmesine çoğumuz sevindik, yalan yok.

🔴 Doğa (Sıla Türkoğlu) diş hekimliği stajını yeni flörtü Giray (Kaan Taşaner) aracılığıyla yapmaya başladı. Eski eşi Fatih’se aksine Doğa’nın okuluna da stajına da sorun çıkarıyordu. Her bölüm Fatih’in ne kadar zehirli, Giray’ınsa ne kadar sağlıklı biri olduğuna dair bir sahne mutlaka yazıyorlar ve bundan çok memnunuz! E hâlâ Doğa’ya Fatih’i yakıştıranları görünce de pes diyoruz.

Gözden kaçmayan detayla

🔴 Doğa’nın diş hekimliği stajını Giray aracılığıyla bulduğu bir klinikte yapması çoğumuzun kaçırdığı bir detayı barındırıyor: Ülkemizde tanıdık olmadan iş bulma ihtimali yıllardır yok denecek kadar düşük.

🔴 Bölümün bir de açıktan verdiği kamu spotları vardı:

👉 Bölümde, hastane randevularından en verimli şekilde yararlanmayı hedefleyen Onaylı Randevu Sistemi tanıtıldı, ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın diziye teşekkür paylaşımı geldi. RTÜK’ün hükümetin gönlünü eğleme politikası olarak diziye ceza verdiği zamanları şöyle bir hatırlıyoruz da ‘nereden nereye Türkiye mi?’ demeli yoksa ‘nereden nereye Kızılcık Şerbeti mi?’ demeli bilemiyoruz.

👉 Bankamızın müşteri temsilcisiymiş gibi yapıp bilgilerimizi, ardından paramızı çalabilecekleri hatırlatıldı. Sönmez anneanne ‘kart aidatının iadesi’ vaadiyle kandırıldı, bunun dışında kişide panik uyandırmak da başka bir yöntem. Hem böyle numaralara karşı tetikte olmamız gerektiğine hem de dolandırılmanın zekayla veya eğitimli olmakla ilgisi olmadığına değinildi. Şikâyette bulunmakta fayda var diye de biz ekleyelim.

👉 Bölümde, geliri köy okullarına kitap göndermek için harcanacak bir kitap tanıtıldı: ‘Ünlülerle Dünyanın En Meşhur Masalları’. Destek Yayınları ve Gold Yapım’ın birlikte hareket ettiği projede ‘Kızılcık Şerbeti’nden oyuncular da yer almış.

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım: Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yönetmen: “Ketche” Hakan Kırvavaç
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Gür
Müzik: Ece Ölçer, Serkan Ölçer
Oyuncular: Evrim Alasya, Barış Kılıç, Ahmet Mümtaz Taylan, Aliye Uzunatağan, Sibel Taşçıoğlu, Sıla Türkoğlu, Müjde Uzman, Ceren Yalazoğlu, Doğukan Güngör, Feyza Civelek, Serkan Tınmaz, Emrah Altıntoprak, Selin Türkmen, Rahimcan Kapkap, Soydan Soydaş, Sevim Erdoğan, Özlem Çakar Yalçınkaya, Bahtiyar Memili, Murat Ercanlı, Hasan Emre Avcı, Yiğit Kirazcı, Kaan Taşaner, Özge Özacar.

Kızılcık Şerbeti:  İş, aşk, akraba; hepsi dert!Kızılcık Şerbeti:  İş, aşk, akraba; hepsi dert!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.