Kızılcık Şerbeti: Sandalye kapmaca

‘Kızılcık Şerbeti’nin 51. bölümü Brezilya dizilerini aratmadı. Fatih yeni aşklara yelken açtı; Arslan kadınlarındaysa sürpriz bir gebelik ortaya çıktı. Sosyal medya ünlülerinin kara para aklaması da kripto paradan ağzı yananlar da unutululmadı.

Kültür Sanat 17 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Bir zamanlar dizinin ana çifti olan Doğa ve Fatih’i (Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör) geçen hafta ikinci ve umuyoruz ki son kez boşamıştık. Fatih’in annesi Pembe’yse (Sibel Taşçıoğlu) oğlunun boşanma evrakına attığı imza daha kurumadan yeni gelin adayını belirlemişti: Fatih’in amcasının flörtü Görkem (Özge Özacar).

Siz yanlış okumadınız, biz de yanlış yazmadık. Tabii bu bağlantıyı henüz karakterlerimiz bilmiyor, ama biz dizinin ‘Yasak Elma’ olduğuna artık ikna olduk. Yeni bölümde Fatih ve Görkem birbirinden hemen etkilendi; Görkem yaşam tarzındaki sırrı Fatih’le paylaştı. Pembe’nin hakkından, kendi elleriyle seçtiği gelin adayı Görkem gelecek gibi. Ay hadi inşallah!

Damat maaşı

Polat çiftinin etkilerinin diziye sirayet etmesiyle Umut (Serkan Tınmaz) kara para aklamaktan tutuklanmıştı. Suçsuz olan Umut bu bölümde şartlı tahliyeyle serbest bırakıldı. En başta kayınları Umut’u kızlarına yakıştıramadığı için Umut da kendini kanıtlamak uğruna alengirli işlere girmişti, ama Ünalların çocukcağızı darlaması bitmemişti.

Şimdi de yine Ünalların avukatları sayesinde serbest kalan Umut’un nasıl hissettiğini varın siz düşünün. Tabii faturayı onu hep destekleyen eşi Nursema’ya (Ceren Yalazoğlu) kesmese iyiydi. ‘Aile’ dizisinde Devin’e bağlanan gelin maaşı gibi kayınvalide Pembe’nin Umut’a damat maaşı bağlamasıyla çiftimiz sonraki bölüm yine gerilecek belli ki.

Çöpteki sır

Bölümü bir gebelik şüphesiyle bitirdik. Çöpten pozitif bir gebelik testi bulan Kıvılcım (Evrim Alasya) soluğu Doğa’yla Alev’in (Sıla Türkoğlu, Müjde Uzman) yanında alıp kimin hamile olduğunu sordu. N’olur gözümüz yanlış görmüş olsun da Covid-19 testi çıksın derken 52. bölümün fragmanıyla yıkıldık.

Dizi yansıması

🔴 Dizide bir dolandırıcılık daha gerçekleşti. Bu sefer Umut değil, ama tahmin edebileceğiniz isimler: Para deyince, sular yerine salyaları akan Kayhan ve Nilay (Soydan Soydaş, Feyza Civelek). Dizinin en alakasız iki kişisini birleştiren kolay para kazanma hevesi, ikilimizin kriptoya akıttıkları paranın uçmasıyla kırıldı. Peki Ünal ailesi dolandırılan Nilay’a da Umut gibi muamele eder mi? Sanmayız. Ünalların gözünde eve ekmeği erkek getirir; yoksa değeri yoktur. Toplumsal cinsiyet rollerinin altında ezilen Umut’la dayanışma ağımıza katılmak ister misiniz?

🔴 Geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçiren Settar Tanrıöğen’in tedavisi devam ettiği için bu bölüm Abdullah babamızı da pek göremedik. Abdullah Ünal Covid-19’un yeni varyantına yakalanıp karantinaya alındığından hiçbir sahnede yoktu. Settar Tanrıöğen’in bir an önce iyileşmesini diliyoruz.

🔴 Nursema, Arslanların Güzin ablası Kıvılcım’la dertleşmişti. Kıvılcım’ın her karakteri sağduyuya çekmesi, sakinleştirmesi, onlarla dayanışması dizinin tadı tuzu. Bir ‘Kıvılcım abla’ köşesi olsa dert mektupları yağar. Aman ‘yatırım tavsiyesi değildir’ diyelim de Kıvılcım’ın da ümitleri Umut-Kayhan-Nilay gibi suya düşmesin.

🔴 Doğa nihayet okulu olduğunu hatırladı! İzleyiciler olarak çok mutluyuz, ama nazar değdirmek istemiyoruz. Ne yazık ki Doğa’nın silkelenip kendine gelişi kalbine yansıyamadı. İntikam yeminleri eden Doğa’dan Fatih’in peşinden koşan Doğa’ya geçiş tam olarak ne zaman yaşandı?

🔴 Bölümde tüm çiftler birbiriyle sandalye kapmaca oynuyor. Herkes Behlül Haznedar’dan hızlı; bayrağıysa Fatih taşıyor. Peki, Fatih’in eski eşi Doğa ve müstakbel eşi Görkem’in benzerliği dikkatinizi çekti mi? Görkem rolüne Özge Özacar’ın gelme sebeplerinden biri oyunculuğuna ek olarak bu benzerlik olabilir mi?

🔴 Görkem ailesinin yanında değilken başörtüsü takmadığını itiraf edince, Doğa’ya yapmadığı ahlak bekçiliği kalmayan Fatih’in medeniliği gözlerimizi yaşarttı. Bu Görkem’in bileceği işmiş; e tabii ki öyle de sorarız sana Fatih: Ablan başörtüsünü çıkarmak istese bunu diyecek miydin?

🔴 Tek tük de olsa dile getirenlere rastladığımızdan aktarmak istedik: Görkem’i bir mütedeyyin bir seküler imajıyla gören Ömer de Fatih de psikolojik sorunu olup olmadığıyla ilgili espri yapmıştı; ancak “Bipolar mısın?” gibi şakalar bu duyguduruma sahip insanları rencide ediyor.

Gözden kaçmayan detaylar

* Epeydir dizinin ‘kim kiminle’ye döndüğünden yakındığımız için bu kez buna değil, senaristlerin başka bir huyuna kızacağız: Olaylar neden iki bölümde bir değişiyor, neden uzun soluklu olamıyor?

Misal, Madem Nilay-Mustafa çiftine (Feyza Civelek, Emrah Altıntoprak) çocuğun babası kim şüphesi yazdınız, ilerletseydiniz. Arslan kadınlarına sığınan Nilay ve Arslanlara özel bir olay örgüsü oluşabilirdi. Nilay yeni bir hayata başlamaya çalışabilir, affedecekse de bunun ardından Mustafa’yı affedebilirdi… Ama bu konu sonraki bölüm ışık hızıyla kapatıldı. (Bunun gibi nicesi…) Sonraki bölüm kapatmak üzere konu yazmak senaristlerin kendi işini baltalaması değil mi? Bu durum konu kıtlığına, konu kıtlığı da saçma olaylara yol açmıyor mu? İzleyiciler olarak Alev’in lafıyla diyoruz ki artık ‘yeto’, yoksa veto.

52. bölüm fragmanı

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım:  Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yönetmen: “Ketche” Hakan Kırvavaç
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Gür
Müzik: Ece Ölçer, Serkan Ölçer
Oyuncular: Evrim Alasya, Barış Kılıç, Settar Tanrıöğen, Aliye Uzunatağan, Sibel Taşçıoğlu, Sıla Türkoğlu, Müjde Uzman, Ceren Yalazoğlu, Doğukan Güngör, Feyza Civelek, Serkan Tınmaz, Emrah Altıntoprak, Kayra Şenocak, Selin Türkmen, Yiğit Kirazcı, Rahimcan Kapkap, Soydan Soydaş, Sevim Erdoğan, Özlem Çakar Yalçınkaya, Gizem Yanık, Bahtiyar Memili, Murat Ercanlı, Sema Öztürk, Özge Özacar.

Kızılcık Şerbeti: Evcilik oyunuKızılcık Şerbeti: Evcilik oyunu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.