
Dizicinin Rehberi – Kızılcık Şerbeti: Dayanışma yaşatır
‘Kızılcık Şerbeti’nin 89. bölümünde Sönmez üzerinden demansla yaşayan bireylerin ve yakınlarının hikâyesine girizgâh yaptık. Abdullah’ın ihaneti doğrulandı ve hikâyede başa döndük.
Sönmez anneannenin (Aliye Uzunatağan) demansı üç bölümde ilerlemiş, geçen hafta da kadıncağız gece yarısı evden çıkıp gitmişti. Yeni bölümde Kıvılcım (Evrim Alasya) her sokakta onu aradı, nihayet bilinci yerine gelen Sönmez eve dönünce de hava almaya çıkmış süsü vererek Kıvılcım’ı çıldırttı. Tahmin edildiği gibi erken evre demans teşhisi alan Sönmez’in muayene sahnesini ise kamu spotu tadında baştan sona izledik, pek de iyi oldu. Erken evrelerde uygun tedavi ve destekle ilerleme yavaşlatılabiliyormuş. Bu da not olsun.
“Ben her şeyi unutacak mıyım?”
Sönmez’e demans teşhisi konuluyor! #KızılcıkŞerbeti @kizilcikshowtv pic.twitter.com/j78dmymYAj
— Show TV (@ShowTV) February 21, 2025
Abdullah ve Işıl (Ahmet Mümtaz Taylan, Ece İrtem), fragmandan zaten öğrendiğimiz gibi, geçen gece birlikte olmuş. Abdullah tabii Alev’den alışkın olduğu için ihanetin pişmanlığından ziyade Pembe’ye (Sibel Taşçıoğlu) yakalanmama derdine düştü. O da kadın üzülmesin diye değil de kendi başı ağrımasın diye bizce. Işıl ise ondan da pişkin çıktı ve Meri’yle (Şebnem Bozoklu) dertleşirken evli bir adamla beraber olduğunu kahkahalar eşliğinde açıkladı. Madem çok komik, o adamın Abdullah olduğunu da söylesene?
“Ben geçen gün evli bir adamla birlikte oldum!”
Işıl’dan Meri’ye büyük itiraf! #KızılcıkŞerbeti @kizilcikshowtv pic.twitter.com/6CqQoK0BrZ
— Show TV (@ShowTV) February 21, 2025
Çekirge bir zıplar, iki zıplar
Pembe geçen bölümlerden birinde Alev olayını kast ederek “Kıskandım da ne oldu” demiş, işkillendiği halde neden Abdullah’ın peşine düşmeyi bıraktığını açıklamıştı. Hiç değilse kadıncağız bu kez kendini paralamamış oldu. İhaneti de çok şükür erkenden öğrendi. Abdullah geçen geceyi alışkanlık haline getirip yine Işıl’ın yanına gittiğinde yanlışlıkla telefondan Pembe’yi arayıp tüm konuşmalarını ele verdi. Umuyoruz Pembe net duymuştur, duyduklarını da doğru yorumlamıştır.
“Artık sadece kendi hayatımı yaşamak, sadece seninle birlikte olmak istiyorum!”#KızılcıkŞerbeti @showtv pic.twitter.com/jTzhPnlgk2
— Kızılcık Şerbeti (@kizilcikshowtv) February 21, 2025
🔴 Pembe’nin Abdullah’a kur yaptıkça küçük düşmesini izlemeye artık bizim bile gönlümüz el vermiyor. Kadıncağız bu bölümde de kokularını süründü, aklandı paklandı. Bir temas, bir şefkat arayışının karşılığında Abdullah tarafından terslendi. Şu kadını artık lütfen istenmediği yerde tutmayın.
🔴 Doğa ve Fatih (Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör) geçen hafta gizlice, her anlamda evlenmişti. Bu bölümde aile arasında planladıkları kutlamayı artık ayrı yaşayacakları yeni evlerinde yaptılar. Doğa’nın birkaç bölümdür görmemişler gibi davranmasının nedeni Fatih’le ilk evliliğinde hiç inisiyatif alamamış olması bize kalırsa. Gelinliğinden çocuğunun duvar kağıdına hiçbirini kendi seçemedi, zaten geniş aile yaşadılar. Bu kez Ünalların gölgesinde olmadan yaptığı evliliğine heves etmiş işte. Tabağını çanağını zevkine göre alıyor, Pembe ve şaşıracaksınız ama Nursema bile (Ceren Yalazoğlu) bunu yadırgıyor.
🔴 Ama bu yeni evden pis kokular geliyor. Geçen hafta sadece ailenin huzurunu kaçıran, evden kopuşu simgeleyen bir mekândı. Bu bölümde hem yalının fiyatını hem de Doğa’nın üzerine olmasını karakterlerin ağzına sakız etmelerinden işkillendik. Fatih yasa dışı işlere bulaşmış ve kara para aklıyor olabilir. Şüpheleri dağıtmak için de evi Doğa’nın üstüne yapmış olabilir. Doğa’nın adıyla, imzasıyla daha beter işlere kalkışmış bile olabilir. Fatih’in değişip değişmediğinden hâlâ emin olamıyoruz zaten. Değişmediyse ailesini karşısına alabilme cesaretinin tek nedeni budur.
🔴 Nursema’nın tatsız nişanlılık süreci devam ediyor, çünkü bildiğiniz üzere İlhami’den (Fatih Gühan) hoşlansa da bu durum karşılıklı değil. Nursema’dan hoşlanan Firaz ise (Batuhan Bozkurt Yüzgüleç) yeni bölümde mağlubiyeti kabullenmek, ama aslında Nursema’yı kıskandırmak için manita yaptı ve işe de yaradı bize kalırsa.
🔴 İlhami’nin babası Ulvi (Hamdi Alkan) nikah işini hızlandırmak için Abdullah’la görüştüğünde Abdullah, bunun Nursema’nın üçüncü evliliği olduğunu söyledi ve cinlerimiz tepemize çıktı. Neyin üçü yahu? İlk evliliği evlilik mi? Kızcağızı zorla evlendirdiniz, gecesinde de camdan aşağı itildi. Bu Abdullah elimizde kalacak bir gün.
🔴 Bölümün en dokunaklı sahneleri elbette Sönmez anneanneden geldi. Demans teşhisi koyulduktan sonraki “Allah’ım canımı al, aklımı alma n’olur. Korkuyorum…” repliği kadar gerçekçi bir dua yoktur. Kadıncağız bir de durumu ilerleyince herkese yük olmaktan endişeleniyor.
🔴 Kıvılcım da annesiyle ilgili haberleri pek iyi karşılamadı doğal olarak. Odalarda gizlice ağlayıp Sönmez’in karşısına dimdik çıkması, ona moral vermesi pek dokunaklıydı.
🔴 Ama Kıvılcım’ın zihninde de bulanıklık var gibi, zira Doğa ve Fatih’in güya aile arasında kalması gereken nikah kutlamasına Gökhan’ı da (Hasan Emre Avcı) çağırdı. Hani evli barklı adam olmasına rağmen Kıvılcım’ın yeni reşit olmuş kızı Çimen’i etkileyip onunla ilişki yaşayan, üstüne başını kapatıp kendisine kuma alan Gökhan. Bu kadın aslında Gökhan’ı değil, diyoruz ya, Çimen diye bir kızı olduğunu unuttu.
“Umarım bunlar geçici göz boyamalar değildir…”#KızılcıkŞerbeti 90. bölüm fragmanımız yayında! 💥
Yeni bölümümüzle 28 Şubat Cuma 20.00’de @showtv’deyiz. pic.twitter.com/xFmohNBPKl
— Kızılcık Şerbeti (@kizilcikshowtv) February 21, 2025
Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım: Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yönetmen: “Ketche” Hakan Kırvavaç
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Gür
Müzik: Ece Ölçer, Serkan Ölçer
Oyuncular: Evrim Alasya, Barış Kılıç, Ahmet Mümtaz Taylan, Aliye Uzunatağan, Sibel Taşçıoğlu, Sıla Türkoğlu, Ceren Yalazoğlu, Doğukan Güngör, Feyza Civelek, Emrah Altıntoprak, Servet Pandur, Rahimcan Kapkap, Ece İrtem, Güneş Hayat, Soydan Soydaş, Sevim Erdoğan, Batuhan Bozkurt Yüzgüleç, Fatih Gühan, Özlem Çakar Yalçınkaya, Bahtiyar Memili, Vurgun Adalayı, Hasan Emre Avcı, Erol Erarslan, Onur Cavit İdin, Neslihan Yeldan, Şebnem Bozoklu, Hamdi Alkan.