Kızılcık Şerbeti: Velayet ve şirket savaşları başlıyor

‘Kızılcık Şerbeti’ yavaş yavaş ana çatışmalarını belli ediyor. Sezonun ikinci bölümü olan 68. bölümde Abdullah hem yeni bebeğine bakabileceğini kanıtlamaya hem ailevi meselelerin sirayet ettiği şirketteki ağırlığını korumaya çalışıyor.

Kültür Sanat 21 Eylül 2024

Doğa’yla (Sıla Türkoğlu) ani evliliklerinin ardından geçen hafta nihayet Giray’ın (Kaan Taşaner) gerçek yüzünü görmüştük. Giray ve üvey annesi Heves’in (Şebnem Dönmez) ilişki yaşadığını, Doğa’yı da göstermelik olarak eve gelin getirdiklerini öğrenmiştik. Yeni bölümde Heves’i daha yakından tanımaya başladık. Heves meğer Giray’ı daha çok gençken, onun öğretmeni olduğu sırada tanımış. İyice zorlayın! Anladık ki tadımız hepten kaçana dek hiçbirimize huzur yok – derken Heves’ten bir de Fatih’e (Doğukan Güngör) kur yapma hamlesi geldi. Evet, bizim Fatih’e!

Alev’in emaneti

Geçen hafta bomba karakterlerden Alev doğum yaptıktan sonra ölmüş, Arslan hanesine ateş düşürmüştü. Yeni bölümde Kıvılcım ve Sönmez (Evrim Alasya, Aliye Uzunatağan), Alev’in adını alan bebeğin velayeti konusunda baba Abdullah Ünal’la (Ahmet Mümtaz Taylan) tartıştı. Ancak kanunen de öyle gerektiğinden bebek Abdullah’ta kaldı. Abdullah’ın tuttuğu dadı minik Alev’i uyutmak için sütüne ilaç damlatınca da anlaşıldı ki bebeğe en iyi kim bakar meselesi yeni sezonun ana çatışmalarından olacak.

Ünallarda yine yaprak dökümü

Güç geçmiyor ki Ünallarda aile içi bir husumet daha yaşanmasın. (Gerçi ne zaman “Bu kez dağıldılar” desek kırık kollarını yenin içine geri topluyorlar.) Evin geliniyle geçmişte yaşadığı ilişki ortaya çıkınca tüm aile Ömer’e (Barış Kılıç) düşman olmuştu malum. Bu mesele işe de yansıdı ve hissedarlar şirkette kimin söz sahibi olacağına dair Abdullah ile kardeşi Ömer arasında oylama yaptı. Evin en büyük çocuğu Mustafa (Emrah Altıntoprak), babasının ona kardeşlerinden az hisse verdiğini öğrenince yılların hor görülmüşlüğünü de üstüne ekleyerek oyunu amcası Ömer’den yana kullandı. Sonrası kaos!

Dizi yansıması

🔴 Adaşı Şehzade Mustafa’ya yapılan haksızlığın bu vesileyle hatırlatılması mı dersiniz, tekrar tekrar paylaşılan atarlı Mustafa sahneleri mi… Dün akşam sosyal medya Mustafa’yı destek yağmuruna tuttu. Mustafa’nın daha önce de hor görülüp birkaç cılız isyanda bulunduğuna şahit olduğumuzdan çoğumuz şunu düşündürmeye başladık: Mustafa evlatlık mı? Daha bombası, Abdullah’tan değil mi? ‘Kızılcık Şerbeti’ bu; bir bakmışız Pembe’nin bir sırrı ortaya çıkmış.

🔴 Yeni sezonda ne olursa olsun düzenimi bozmayayım diyen Pembe (Sibel Taşçıoğlu) gitti, Abdullah’ın boşanma ısrarlarından illallah edip gemileri yakmaya hazır Pembe geldi. Nihayet! Bu sezon Pembe’de karakter gelişimi göreceğiz diye umutlandıysak da yine kızı Nursema’nın (Ceren Yalazoğlu) çalışmasına kafayı takarak eski tas eski hamam dedirtti.

🔴 Kıvılcım, Ömer’in sırlarını öğrendikten sonra barda tanıştığı Cemal’le (Fırat Çelik) birlikte oldu mu olmadı mı meselesi hemen noktalandı ve Kıvılcım’la Ömer’in barışma ihtimalinden ısrarla vazgeçmeyen grubun yüzü güldü: O gece Kıvılcım Ömer’den intikam almak için Cemal’in odasına gittiyse de Cemal onu vazgeçirmiş. Vallahi biz Kıvılcım’la Cemal’i yakıştıranlardanız.

🔴 Ancak Giray’ın bizlere yaşattığı şoktan sonra kimseye güvenemez olduk ve hepimiz bu yeni partner adayı Cemal’de bir bit yeniği arıyoruz. Cemal’i çalışma masasındaki kalemleri düzeltirken görmemizse haklı olabileceğimizin habercisi. Normal şartlarda herhangi birimizde olabilecek düzen takıntısı biliyorsunuz ki film/dizi sektöründe klişeler klişesi bir ‘psikopat karakter’ belirtisidir.

🔴 Önce ablasını, ardından kızını kaybeden Sönmez annemiz için Kıvılcım’ın “Annem fazla yaşamaz” demesi bir alamet mi dersiniz? Geçen hafta dertlerden başını kaldıramadığı için Sönmez’e ölü taklidi yapmasını salık vermiştik ama istediğimiz bu değildi. ‘Sönmez çıktığı gemi yolculuğundan döner mi dönmez mi bilinmez’ diye yaratılan gizemi şimdi de böyle sürdürüyorlar anlaşılan.

Gözden kaçmayan detaylar

🔴  Tanışma hikâyelerinden anlıyoruz ki Heves bu ilişkiyi zamanında Giray toyken, üzerinde rıza inşası kurarak başlatmış. Dizide ikisinin ilişkisi tutkulu bir macera gibi yansıtıldığı için, aslında büyük bir probleme işaret eden bu tanışma hikâyesi arada kaynayacak gibi. Neyse ki gözden kaçırmama timi olarak iş başındayız! İleriki bölümlerde Giray’ın psikolojisine eğilmelerini talep eder, saygılarımızı sunarız.

🔴 Kıvılcım’ın bu bölüm Cemal vesilesiyle işe girmesi detayı da önemli. Kıvılcım gibi deneyimli, yetenekli ve artık ünlü birisinin son üç işini (önce Rüzgar, sonra Ömer, şimdi Cemal olmak üzere) tanıdık aracılığıyla bulması ülkede iş bulmanın zorluğuna bir vurgu mu dersiniz?

69. bölüm fragmanı

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım: Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yönetmen: “Ketche” Hakan Kırvavaç
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Gür
Müzik: Ece Ölçer, Serkan Ölçer
Oyuncular: Evrim Alasya, Barış Kılıç, Ahmet Mümtaz Taylan, Aliye Uzunatağan, Sibel Taşçıoğlu, Sıla Türkoğlu, Ceren Yalazoğlu, Doğukan Güngör, Feyza Civelek, Emrah Altıntoprak, Fırat Çelik, Rahimcan Kapkap, Soydan Soydaş, Sevim Erdoğan, Özlem Çakar Yalçınkaya, Bahtiyar Memili, Murat Ercanlı, Hasan Emre Avcı, Kaan Taşaner, Özge Özacar, Şebnem Dönmez, Şebnem Bozoklu.

Kızılcık Şerbeti: Mesai başladı, bir Alev ölür, bir Alev doğarKızılcık Şerbeti: Mesai başladı, bir Alev ölür, bir Alev doğar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.