Kızılcık Şerbeti:  Yeniden güvenilir mi?

‘Kızılcık Şerbeti’nin 63. bölümünde Nursema ve Doğa yeni ilişkilerle ve yeniden güvenmekle sınandı. Bölümde bu sene de filelerin hakkından gelen ‘Sultanlarımıza’ bir selam verilmesi coşkumuza coşku kattı.

Kültür Sanat 18 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Türkiye kadın milli voleybol takımımız, namı diğer Filenin Sultanları’na dizide daha önce olduğu gibi yine gönderme yapıldı. Yeni karakterimiz Giray, Doğa’yı (Kaan Taşaner, Sıla Türkoğlu) kendi şirketleri olan Şifacıgil Holding’in sponsor olduğu voleybol takımının maçına götürdü ve Doğa voleybol ülkesi olduğumuzu hatırlattı. Şifacıgillerin de ilaç şirketi olması, bazılarımızın aklına kadın voleybol takımı da bulunan Eczacıbaşı Holding’i getirdi.

Yürek yiyenlerde bu hafta!

Evliliği yeni bitmiş Nursema (Ceren Yalazoğlu) daha nefes alamadan karşısında Rüzgar’ın (Yiğit Kirazcı) aşkını bulmuştu. Hayat tarzı farklılığından ağzı yanmış Nursema’yı ikna edemeyen Rüzgar, bu farka rağmen sevdiği kadınla olmayı başarmış Abdullah’tan (Ahmet Mümtaz Taylan) tavsiye istedi. ‘Nursema’nın babasından’ diye düşünürsek cesurca, ‘eski sevgilisi Alev’in yeni sevgilisi Abdullah’tan’ diye düşünürsek kaotik bir hamleydi. Bu sahnenin yankıları bir süre devam edecek gibi!

Şans stokları bitti

Geçen hafta Fatih (Doğukan Güngör) eşi Görkem’i ve kendi amcası Ömer’i (Özge Özacar, Barış Kılıç) bir kafede görmüştü. Görkem, evliliğini baltalamaya çalışan Ömer’den hesap sormaya gittiğini itiraf ettiyse de geçmişte yaşadıkları kısacık ilişkiyi hâlâ gizliyorlar. Asıl bomba başka: Fatih, gözünde kıymete binen eski eşi Doğa’nın (Sıla Türkoğlu) karşısına dikilip bir şans daha istedi. Yok daha neler! Doğa’nın Fatih’e oyun oynayacağını anlasak da ona güven olmaz. İki bölüm sonra başımızı yere eğebilir Doğa denen basiretsiz.

Dizi yansıması

* Nursema, kendisine hemen yanıt vermesini bekleyen Rüzgar’la sonunda efendi gibi konuşunca bize de oradan alıntılanabilir bir replik çıktı: “Bazen bir yoldan dönmek de ilerlemektir.”

* Ünalların şirket işleyişinin dinle harmanlandığı, orada işe giren Kıvılcım’a (Evrim Alasya) cuma namazı üzerinden hatırlatıldı. Kıvılcım, ilk bölümdeki sevimsiz haline dönmemek için kendini zor tutarcasına bunu garipsese de toparlanıp uyum sağladı. Kıvılcım’ın inanca dair ne duysa ilk kez karşılaşmışçasına şaşıran hallerinin devam etmesi izleyiciden eleştiri aldı.

* Kadın çalışanlardan devam edelim: Tam kadınların iş alanları genişliyor, dizide kadın kuryeye yer verildi diyoruz, Zülkar (Bahtiyar Memili) gibi adamın biri çıkıp kuryeyi beğendiği için onunla flörtleşmeye çalışıyor. Ağalar bir müsaade edin de çalışsın millet.

* ‘Kızılcık Şerbeti’nin de kanalı olan Show TV’nin ‘Güldür Güldür’ programında seküler-mütedeyyin ayrımı yapan diziler tiye alınmıştı. Bu bölümde Ömer’i o piyesi izlerken bulduk. Dizi, diziye gönderme yapılan program üzerinden kendi kendine gönderme yapmış oldu, bizi gülümsetti. Ayrıca aynı senaristleri paylaşan bir başka Show TV dizisi ‘Sandık Kokusu’ndan da bahsedildi. Senaristler birer ortak bölüm yazsa da ortam şenlense.

* Nilay (Feyza Civelek), ninesinden kalma kremin lansmanında eşi Mustafa’yı da (Emrah Altıntoprak) sahneye davet edip alkışlatarak duygusal bir sahnenin pimini çekti. “Birinin güvendiği, inandığı insan olmak çok güzelmiş,” diyen Mustafa, ailesinden göremediği takdiri hatırlatarak aslında çocukların ihtiyacı olan reçeteyi verdi bizlere.

Gözden kaçmayan detaylar

* Size alakasız iki karakterin ortak yarasını keşfettiğimizi söylesek? Annesinden hiç takdir görmediği gibi hayat boyu hep eleştirilmiş olan Alev (Müjde Uzman) ve az önce bahsettiğimiz gibi, benzer muameleyi babasından gören Mustafa işte bu detayda ortaklaşıyor. Bu durum Alev’i hata üstüne hata yapan pervasız biri haline getirmişken Mustafa’yı hata yapmaktan korkup pasifleşen birine çevirmiş. Konuyla ilgili bir diyalog da bonus olsun:

Zülkar: “Bunlar eski toprak. Çocuklarını eleştirince zannediyorlar ki hırslanacaklar.”
Mustafa: “Onların beni eleştirmesi daha özgüvenli bir insan yapmadı. Daha çok beni içime kapattı.”

* Çimen bu bölüm oyuncu olma kararını açıklayınca anneannesi “Bizim toplumumuzda ekrana çıkanlara iyi gözle bakmazlar,” dedi. Dizinin oyuncularından oyunculuk mesleğine yönelik önyargılara bir eleştiri gelmesi manidardı. ‘Ali ile Aramızda’daki açıklamasına göre Çimen rolündeki Selin Türkmen’in oyuncu olmasını ailesinin başta istememesinin sebebi de işte mesleğe yönelik bu önyargıları besleyen olumsuz vakalarmış. Bu detay ve bu sahne birbirini beslemiş adeta.

64. bölüm fragmanı

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım: Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yönetmen: “Ketche” Hakan Kırvavaç
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Gür
Müzik: Ece Ölçer, Serkan Ölçer
Oyuncular: Evrim Alasya, Barış Kılıç, Ahmet Mümtaz Taylan, Aliye Uzunatağan, Sibel Taşçıoğlu, Sıla Türkoğlu, Müjde Uzman, Ceren Yalazoğlu, Doğukan Güngör, Feyza Civelek, Serkan Tınmaz, Emrah Altıntoprak, Selin Türkmen, Rahimcan Kapkap, Soydan Soydaş, Sevim Erdoğan, Özlem Çakar Yalçınkaya, Bahtiyar Memili, Murat Ercanlı, Hasan Emre Avcı, Yiğit Kirazcı, Kaan Taşaner, Özge Özacar.

Kızılcık Şerbeti:  RTÜK, Atatürk, örtüsüzlük; bolca mesaj gördük!Kızılcık Şerbeti:  RTÜK, Atatürk, örtüsüzlük; bolca mesaj gördük!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.