Beyin kanaması geçiren Settar Tanrıöğen’den haber var: Bilinci açık

'Bir Başkadır', 'Alacakaranlık', 'Gece Gündüz', 'Bir Demet Tiyatro' ve son olarak da 'Kızılcık Şerbeti'ndeki rolüyle beğeni toplayan Settar Tanrıoğen beyin kanaması geçirdi. Oyuncunun sağlık durumu hakkında ilk açıklama geldi.

Kültür Sanat 27 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Settar Tanrıöğen 'Kızılcık Şerbeti'nde Abdullah Ünal rolüyle karşımıza çıktı.

Türkiye’nin en çok izlenen dizilerinden ‘Kızılcık Şerbeti’nde Abdullah Ünal karakteriyle karşımıza çıkan usta oyuncu Settar Tanröğen beyin kanaması geçirdi. Kötü haberi kamuoyuna duyuran ise diziden rol arkadaşı Ebru Destan oldu. Destan sosyal medyadan yapttığı paylaşımda “Settar abim dün beyin kanaması geçirdi. Ameliyatı güzel geçmiş. Bir an önce sağlığına kavuşmasını dilerim. Seni seviyoruz” dedi.

Settar Tanrıöğen’in bilinci açık

Gazeteci Birsen Altuntaş, Settar Tanrıöğen’in Taksim Acıbadem Hastanesi’nde beyin filmi çekildiğini ve beynindeki bir damarda kanama tespit edildiğini söyledi. Dizinin çekimleri sırasında fenalaşan ve hastaneye kaldırılan usta oyuncu Settar Tanrıöğen ameliyata alındı. Dizinin yapımcısı Gold Yapım ve Shor TV ameliyat sonrası ortak bir açıklama yayınladı. Sosyal medyadan yayınlanan açıklamada usta oyuncunun bilincinin açık olduğu belirtildi.

22 Ekim 1960’da Denizli’de dünyaya gelen Settar Tanrıöğen, 1990’lı yıllarda Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Erdal Tosun, Zerrin Sümer, Serhat Özcan ve Erdoğan Dikmen’nin de oynadığı Bir Demet Tiyatro’da oynadığı Saldıray Abi karakteri ile tanındı. 2009 yılında Binnur Kaya, Engin Günaydın, Ercan Kesal, İlker Aksum ve Serra Yılmaz ile birlikte Vavien adlı filmde rol alan usta oyuncu, filmdeki rolüyle SİYAD Türk Sineması ödülleri kapsamında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödünü aldı.

 

Dizicinin Rehberi – Kızılcık Şerbeti: Aşk tanrısı Eros ağlıyorDizicinin Rehberi – Kızılcık Şerbeti: Aşk tanrısı Eros ağlıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.