Klimt’in ünlü tablosu satıldı: Bu manzara 53.2 milyon dolara bedel

Ressam Gustav Klimt'in dünyaca ünlü manzara tablosu 'Insel im Attersee', Sotheby's'de gerçekleştirilen açık artırmada 53,2 milyon dolara alıcı buldu. Klimt'in az sayıdaki manzara tablolarından biri olan eser, yedi dakika süren açık artırma sonrası yeni sahibini buldu.

Kültür Sanat 20 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
'Atterse'deki Ada' Gustav Klimt'in az sayıdaki manzara tablolarından biri.

Gustav Klimt’in ünlü manzara tablosu açık artırmada yeni sahibini buldu. 1862-1918 yılları arasında yaşayan Avusturyalı ressamın Attersee gölü karşısında resmettiği ‘Attersee’deki Ada’ tablosu, Sotheby’s’deki müzayedede satıldı. Yedi dakika süren açık artırmanın ardından tablo 53.2 milyon dolara yeni sahibinin oldu. Gustav Klimt’in 1901 yılında resmettiği tablo, sanatçının az sayıdaki manzara çalışmalarından biri olması nedeniyle ayrı bir öneme de sahip. Burası aynı zamanda sanatçının ömrünün bir bölümünü geçirdiği ve tabloları resmettiği yer olarak da biliniyor.

Gustav Klimt’in ömrünün önemli bir bölümünü geçirdiği Attersee’deki heykeli.

427 milyon dolarlık satış

Japon bir koleksiyoncu tarafından satıl alınan tablo, dışında Klimt’in bugüne kadar çok sayıda eseri müzayedelerde yeni alıcılarını bulmuştu. Bunlar arasında en ünlüsü  yaklaşık 105 milyon dolara satılan ‘Birch Forest’ tablosuydu. Klimt’in 1903 yılında yaptığı tablo, New York’taki Christie’s müzayedesinde yeni sahibini bulmuştu.

Gustav Klimt’in 53.2 milyon dolara satılan tablosu dışında aynı müzayedede Belçikalı ressam René Magritte’in de bir tablosu da açık artırmaya çıkmıştı. Magritte’in ‘Işık İmparatorluğu’ olarak bilinen 1950 tarihli tablosu müzayedede 42.3 milyon dolara alıcı buldu. Önceki gün gerçekleşen müzayedede toplam 427 milyon dolarlık gelir elde edildi.

Açık artırmada yeni rekor: Tarihi Tevrat 38.1 milyon dolara satıldıAçık artırmada yeni rekor: Tarihi Tevrat 38.1 milyon dolara satıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.