Tarihi Roma mezar taşları Kocaeli’nde ele geçirildi

Türkiye'nin tarihi eser kaçakçılığıyla mücadelesi devam ediyor. Kocaeli'de Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen mezar taşı ve sütunları ele geçirildi. Operasyonda bir zanlı gözaltına alındı.

Kültür Sanat 3 Temmuz 2024

Yurtdışına kaçırılan tarihi eserlerin iadesi için verilen mücadelenin bir benzeri yurt içinde devam ediyor. Türkiye’nin sahip olduğu paha biçilemez tarihi eserlerin kaçakçılığına yönelik operasyonlar da sürüyor. Bunun son örneği kış turizmiyle tanınan Kartepe’deydi. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonunda binlerce yıllık tarihi eserler kurtarıldı. Kartepe’de düzenlenen operasyonda ele geçirilen eserlerin Roma dönemine ait olduğu belirlendi.

Operasyon sonrası gözaltına alınan bir kişinin evinde yapılan aramada Roma dönemine ait altı mezar taşı ve bir heykel bulundu. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nun ele geçirdiği Roma dönemine ait tarihi eserler Kocaeli Arkeoloji Müzesi’ne teslim edilecek.

Harun İzer: Cazı İstanbul'un her yerine götürmek istiyoruzHarun İzer: Cazı İstanbul’un her yerine götürmek istiyoruz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.