Konser Kurdu yeni yılın ilk haftasında sakin

Yılbaşı gecesinin yorgunluğundan mıdır bilinmez yeni yılın ilk haftası konser bakımından pek bir sakin. 'Bellydancing' ile tüm dünyaya göbek attıran İnji bu haftanın öne çıkan ismi olurken Hayko Cepkin de sakin hafta sonunu renklendiriyor.

Kültür Sanat 5 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

2024, her yıl olduğu gibi umut ve uygulanmayacak yeni alınan kararlarla başladı. Her şeyden önce sağlık ve sevvdiklerimizle güzel bir yıl olmasını dileriz. Ardından tüm dünyada barışın hüküm sürebildiği ve güzel müziklerin yankılandığı bir yıl olması temennimiz. Şimdiden açıklanan konser takvimi 2024’ün özellikle yaz aylarının oldukça hareketli geçeceğinin göstergesi. Ancak bu hafta sonu etkinlik bakımından oldukça zayıf. Hatta muhtemelen de yılın en zayıf hafta sonu olmaya aday. Bunda tabii bir kaç gün önce atılan göbekler, kırılan kadehlerin yorgunluğu da etkili. Ama bu, hafta sonunu tamamen boş geçeceğiz anlamına da gelmiyor. Hazırsanız başlıyoruz.

Konser Kurdu’nun radarına bu akşam İstanbul’da giren etkinliklerden ilki Jolly Joker Kıyı İstanbul’daki Haluk Levent performansı. Müzisyenliğinin yanı sıra yaptığı sivil toplum çalışmalarıyla da Türkiye’nin en güvenilen isimlerinden biri olan Haluk Levent, saat 21.00’de sahnede olacak. Gecenin bir diğer konseri için rotamızı Beşiktaş’a çeviriyoruz. Melis Danişmend, saat 20.00’de BKM Mutfak Çarşı’da. Taksim’e doğru yürüdüğümüzde ise AKM’de İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, klasik müzik dinlemek isteyenleri yine aynı saatte ağırlıyor.

İstiklal Caddesi üzerinden yolculuğumuza devam ettiğimizde yolun sonundaki Asmalımescit’te Seda Erciyes konseri karşımıza çıkıyor. Eski Babylon, yeni Blind’daki konserin başlangıç saati ise 21.30. Mecidiyeköy’deki Dada Salon Kabarett’te gecenin konuğu Emre Altuğ. Mask Beach’de saat 22.00’de rock topluuğu badem sahede olacak. Bu akşamın dikkat çekici bir diğer etkinliği için Anadolu yakasına geçiyoruz. Kartal’daki Jolly Joker İstmarina’da Ersay Üner saat 21.00’de müzikseverlerin karşısına çıkıyor.

İnji iki konserle Zorlu PSM’de

Yarın akşama baktığımızda ise biletleri haftalar önceden tükenen bir etkinlikle karşılaşıyoruz. ‘Bellydancing’ şarkısıyla tüm dünyada büyük beğeni toplayan İnji, Zorlu PSM Studio’da sahnede olacak. Genç müzisyen yarın akşam da yine aynı mekânda dinleyicilerle buluşacak.

Gecenin öne çıkan bir diğer konseri için Dorock XL Venue Taksim’e çeviriyoruz. Mayıs ayında Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda dev bir konser vermeye hazırlanan Hayko Cepkin, yarın akşam saat 22.00’de sahnede olacak. Yine İstiklal Caddesi’nin boydan boya yürüdükten sonra Asmalımescit’teki Blind’da ise Doğan Duru’nun performansını dinlemek mümkün. Anadolu yakasında ise Jolly Joker Kartal İstmarina’da Yaşar sahnede olacak.

Rotamızı başkent Ankara’ya çevirdiğimizde ise bu akşam Jolly Joker Ankara’da Özgür Can Çoban’ın performansı var. Yine bu akşam CSO Ada Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Ralph Vaughan Williams’ın ‘5. Senfonisi’ni seslendirecek.

Ege’nin kalbi İzmir’e baktığımızda ise bu akşam üç farklı konser karşımıza çıkıyor. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın konserinin yanı sıra Gökhan Türkmen de Soldout Performance Hall’da sahnede olacak. Gecenin bir diğer konserinde ise Soft Analog’un Holy Stone Performance Hall’da. Öğrenci kenti Eskişehir’de bu akşam alternatif müziğin sevilen topluluğu Son Feci Bisiklet’in If Performance Hall’daki konseri var. Jolly Joker Bursa’da bu akşamın konuğu ise Spotify verilerine göre 2023’ün en çok dinlenen ismi Simge Sağın.

10Haber jürisi seçti: Yılın en iyi albümleri10Haber jürisi seçti: Yılın en iyi albümleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.