Konser Kurdu yıldızların peşinde: Glenn Hughes, Il Divo ve fazlası

Il Divo, Glenn Hughes, Karsu, Gülşen ve daha nicesi. Bu hafta sonu hem Türkiye'den hem de yurt dışından önemli isimler müzikseverlere zorlu seçimler yaşatacak. Konser Kurdu tam da bu noktada devrede. Önceki haftalarda olduğu gibi rotamızı yeniden Ankara ve İzmir'e de çeviriyoruz.

Kültür Sanat 6 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

“Günler git gide kısalıyor, yağmurlar başlamak üzere” dizesinin tam olarak gerçekleştiği günlerden geçiyoruz. Sonbaharı yavaş yavaş hissetmeye başladığımız bu günlerde İstanbul’u oldukça hareketli bir hafta sonu bekliyor. Cumartesi ve pazar günleri  Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek olan Coctail Festival, farklı kokteylleri deneme fırsatı verirken bir yandan da popüler isimlerin sahne performanslarına da ev sahipliği yapacak. Cumartesi akşamı Athena, Elephanz ve Seda Erciyes sahne alacak. Pazar günü ise Mary Jane, Kazy Lambist ve Santi & Tuğçe yılın artık yavaş yavaş sonuna gelen açık hava festivallerinden birine imza atacak.

Konser Kurdu Zorlu PSM semalarında

Bu hareketli festival öncesi bu akşamın programına da bir göz atalım. Türkiye’de dikkat çeken bir hayran kitlesine sahip olan Il Divo Zorlu PSM’de sahne alacak. Geçen yıl Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda müzikseverlere unutulmaz bir performans sergileyen bu uluslararası topluluk biletleri büyük ilgi gören konserle yeniden İstanbul’da. İspanya, ABD, Fransa ve İsviçre’den müzisyenleri bir araya gelen popüler opera grubu bu kez dünya turneleri kapsamında Zorlu PSM’de konser verecek.

Bu akşamın yerli yıldızı ise Gülşen. Türkiye’nin en çok dinlenen yıldızlarından biri olan Gülşen Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda yeniden hayranlarıyla buluşacak. Bir diğer açıkhava mekânı olan Kemerburgaz Kent Ormanı’nda Melek Mosso sahne alırken Rubato da Anadolu yakasında, Moda Kayıkhane’de konser verecek. Geceyi 90’lar esintileriyle tamamlamak isteyenleri için önerimiz ise Dada Kabarett. Yeni sezon için kapılarını açan mekânda bu akşam Mirkelam sahne alacak. Konser Kurdu için bulunmaz nimet.

Gelelim cumartesi akşamına. Deep Purple efsanesinin solistliğini yapmış ve rock çağına vokaliyle damga vuran Glenn Hughes dört yıllık bir aranın ardından yeniden İstanbul’da. Repertuvarında ‘Smoke on the Water’ gibi rock başyapıtlarını bulunduran 72 yaşındaki İngiliz müzisyen, Maximum Uniq Açıkhava’da sahne alacak. Akşamın bir diğer büyük buluşması 33. Akbank Caz Festivali kapsamında dünyaca ünlü caz topluluğu Tord Gustavsen Trio Zorlu PSM’de sahne alacak. Cumartesi akşamını açıkhava etkinliğiyle geçirmek isteyenlere ise Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda Levent Yüksel konserini tavsiye ediyoruz.

Coctail Festival’in dışında cumartesi dikkat çekici bir diğer açıkhava buluşması da Şişli’de gerçekleşecek. Feriköy Pazarı’nda gerçekleşecek plak günleri performanslara da ev sahipliği yapacak. Pazar gününe kadar devam edecek festivalde Mercan Dede ve Hüsnü Arkan’ın yanı sıra 1980’li yılların kült topluluğu Alphaville de sahne alacak. Pazar günü dünya gözüyle Alphaville’i hem de ücretsiz bir şekilde dinlemek herhalde o gün için yapılabilecek en güzel etkinliklerinden biri olsa gerek. Pazar gününe değinmişken Deniz Müzesi’nde çellist Jamal Aliyev’in barok ezgileri seslendireceği konserini de radarınıza almanızı tavsiye ediyoruz. Tarihi teknelerin arasında bir müzik deneyimi hiç de kötü bir fikir olmasa gerek.

İstanbul’da böylesi yoğun bir program varken Ankara ve İzmir’de hafta sonu nasıl geçecek? Şimdi bu iki kente bakalım. Yarın akşam Congressium’da Karsu, Ankaralı hayranlarıyla buluşuyor. Yine yarın akşam If Performace Hall Ankara’da dünyaca ünlü Türk post-punk topluluğu She Past Away sahne alacak. Pazar akşamı ise Oran Açıkhava Sahnesi’nde Gazapizm, senfonik bir performans sergileyecek.

Ege’nin incisi İzmir’e baktığımızda ise cumartesi akşamı Hangout PSM’de Türk müziğini dünyaya duyuran uluslararası topluluk Altın Gün’ün konseri karşımıza çıkıyor. Pazar akşamı ise Yıldız Tilbe Kültürpark’ta sahne alacak.

Müzik Radarı'na takılanlar: The Rolling Stone, U2, Ed Sheeran ve Zerrin ÖzerMüzik Radarı’na takılanlar: The Rolling Stone, U2, Ed Sheeran ve Zerrin Özer

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.