Konser Kurdu: Clementine’den Erener’e müzik ruhun gıdasıdır

Serin geçen bir haftanın ardından Konser Kurdu, etkinliklerin peşine düşüyor. Yarın akşam Zorlu PSM'de gerçekleşecek olan yazın en özel buluşmalarından Benjamin Clementine konseri öne çıkarken Candan Erçetin, Gazapizm ve Sertab Erener de hayranlarıyla buluşacak.

Kültür Sanat 11 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Benjamin Clementine ve Sertab Erener hafta sonunun öne çıkan performanslarına imza atacak.

Su gibi ve bir o kadar da serin geçen haftayı sonlandırırken İstanbul yine özel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Yerli sahnenin sevilen isimlerinin yanı sıra yurt dışından da dikkat çekici isimler müzikseverlerle buluşacak. Konser Kurdu’nun gözüne çarpan ilk isim ise İngiltere’nin son dönemde insanlığa en özel armağanlarından biri, Benjamin Clementine. Aşkın, melankolinin ve bir o kadar da başkaldırının tek bünyede buluştuğu bu büyüleyici ses, Zorlu PSM’de müzikseverlerin karşısına çıkıyor.

Konser Kurdu ısrarla tavsiye ediyor

2013’te kalabalıklar karşısına ilk çıktığı anda insanları kendisine hayran bırakan Benjamin Clementine, Konser Kurdu’nun da radarında. Beş yıl önce 25. İstanbul Caz Festivali kapsamında Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda unutulmaz bir performansa imza atan İngiliz müzisyen damaklarda bıraktığı tadı yinelemek için yeniden şehre uğruyor. PSM Loves Summer etkinlikleri kapsamında sahne alacak olan 35 yaşındaki Londra doğumlu müzisyenin hayatı filmlere konu olacak türden. Parçalanmış bir ailenin çocğu olarak büyüyen genç yaşta başladığı piyano eğitiminde yeni arayışlara yelken açan ve kendisini Paris’te bulan müzisyen burada tabiri caizse hayatın tokadını yemiş bir isim. Büyük yokluk çektiği bu dönemde barınacak doğru düzgün bir yer dahi bulmakta zorlanan sanatçı, tam da geleceğine dair umutları yok olacakken hayata tutunup bugünlere ulaştı.

Hayata dair attığı en kritik zar olan 2015 tarihli albümü ‘At Least For Now’ ile Mercury ödülü kazanacak kadar büyük başarı elde eden Benjamin Clementine, sonrasında kariyer yolculuğunda hep üstüne koyarak ilerlemeyi sürdürdü. Klasik müzik eğitiminin izlerini taşıyan parçaları kendi geçmişi ve Londra’nın o meşhur havasından da izler taşımıyor değil. Nispeten daha güzel bir iklime sahip olsak da biz İstanbulluların da biraz depresif biraz melankolik müziklere olan sevgimiz de sır değil malum. Cigarettes After Sex, Jay Jay Johansson, Kovacs, Evgeny Grinko ve hatta Anathema boşuna bu topraklarda çok sevilmiyor. Cumartesi gecesinin bu özel performansı dışında Konser Kurdu’nun radarına takılan başka etkinlikler de var elbette. Şimdi hazırsanız yolculuğumuza devam ediyoruz.

Kemerburgaz Kent Ormanı’nda yarın akşam Sertab Erener rüzgarı esecek. İki hafta önce bizi maziye götüren şarkısı ‘Kumsalda’ için Ozbi ile yeni bir yorum katan Erener, o büyüleyici sesiyle İstanbullu müzikseverlerin karşısında olacak. Konser maratonunu durmaksızın sürdüren tek Eurovision fatihimiz, geçmişten bugüne sevilen şarkılarını yemyeşil bir ambiyansın içinde seslendirecek. Gecenin öne çıkan bir diğer etkinliği şehrin başka bir açık hava mekânında gerçekleşecek. Türkçe rapin son yıllardaki en keskin ve başarılı isimlerinden Gazapizm, Senfoni İstanbul projesiyle Uniq İstanbul’da sahne alacak. Tam da pandemi dönemine denk gelen albümü ‘Hiza’ albümüyle büyük beğeni toplayan Gazapizm’in son dönemde senfonik düzenlemelere epey bir mesai harcadığı gözlerden kaçmıyor.

İstanbul’un bir diğer açık hava etkinlik noktası olan Turkcell Vadi’de ise Yüksek Sadakat sahne alacak. Türkiye’nin en sevilen rock topluluklarından biri olan Yüksek Sadakat, 20 yıla yakındır ürettikleri müziklerle ülkenin neredeyse gidilmedik noktası bırakmadılar. Tam manasıyla bir konser grubu olan topluluk bu sayede her gelen yeni kuşağı yakalamayı ve onlara ulaşmayı da başarıyor. Cumartesi akşamını daha sakin koşullarda geçirmek isteyenler için önereceğimiz isim Soner Olgun. Bu toprakların asırlık ezgilerini kendine has tavrıyla yorumlayan Olgun, Moda Kayıkhane’de sevenleriyle buluşacak.

Cumartesi gecesinin en özel konserlerinden biri için rotamızı Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’na çeviriyoruz. Kentin en prestijli konser mekânlarından biri olan Harbiye, müziğimizin yıldızlarından Candan Erçetin’i ağurlayacak. 1980’lerin ortalarından itibaren müziğin içinde olan ve Türkçe müziğe çok sayıda hit kazandıran Candan Erçetin, canlı performanslarıyla da büyük beğeni topluyor. Yıllardır özellikle Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nun özel misafirlerinden biri olmayı başaran Candan Erçetin, Türkçenin yanı sıra Fransızca ve Yunanca seslendirdiği şarkılarla da büyük beğeni topluyor. Fransız chanson esintili şarkılarına köklerin uzandığı Balkan coğrafyasıyla süsleyen Erçetin, farklı kuşakları bir araya getirdiği performanslardan birine daha imza atacak.

“Cumartesi iyi hoş da peki ya bu akşam ne yapalım?” diye sorduğunuzu duyar gibiyim. O halde sizi Maçka Küçükçiftlik Park’a doğru alalım. Türk müziğinin özellikle son 30 yılında istikrarlı bir biçimde varlığını az ve öz albümle yine aynı kıvamda konserle sürdüren Nazan Öncel hayranlarıyla buluşacak. Sevenlerinin muhtemelen daha çok izlemek isteyeceği isimlerden biri olan Nazan Öncel, bu açığı kapatacak özel bir buluşmayla bu akşam Küçükçiftlik Park’ta sahnede olacak. Madem öyle, performansında yer vermesi muhtemel bir şarkıyla etkinlik yolculuğumuza devam edelim. Yıl 1995 ve ‘Gidelim Buralardan’.

Bu şarkıyla biraz hüzünlendiğinizin farkıydayız. Bu da öyle bir güzellik. Ne yazık ki size bu akşam hareketleneceğiniz bir tavsiyede bulunamayacağız. Zira gecenin öne çıkan bir diğer performansının sahibi de Cem Adrian. Oktavlar arasında ahenkle dolaşan sesiyle hayranlık uyandıran Cem Adrian bu akşam Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda merakla beklenen konseri için sahnede olacak. Saat 21.00’de başlayacak olan konserde Cem Adrian, kendi bestelerinin yanı sıra son yıllarda büyük önem verdiği türkü yorumlarını da muhtemelen tamamı dolacak olan Harbiye’de hayranlarıyla buluşturacak.

Soundscape'te ağaçların arasında elektronik rüzgarlarSoundscape’te ağaçların arasında elektronik rüzgarlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.