Konser Kurdu bildiriyor: İstanbul’da bol ‘yıldız’lı geceler

Popun süperstarı Ajda Pekkan ve klasik müziğin yıldızı çellist Hauser bu hafta sonu İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor. Bitmedi, İngiltere Kralı 3. Charles için sahne alan Daniel Lozakoviç de bu hafta İstanbul'da parlayacak yıldızlardan.

Kültür Sanat 17 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Konser Kurdu bu hafta sonu birbirinden özel etkinlikler arasında mekik dokuyacak. 2Cellos ile geniş kitlelerin beğenisini kazanan ardından da kariyerine solo projeleriyle devam eden Hauser 18 Kasım akşamı Ülker Spor ve Etkinlik Alanı’nda sahne alacak. Son dönemde Andrea Bocelli ile yaptığı düetlerle dikkat çeken 37 yaşındaki çellist, yıllardır beklenen ilk solo turnesiyle İstanbul’da konser verecek. Klasik müziğin başyapıtlarından popüler şarkılara uzanan çok geniş bir repertuvara sahip olan müzisyen klipleriyle de dikkat çekiyor.

Klasik müziğin o ciddi havasını dağıtan ve daha renkli kılmayı amaçlayan Hauser,  YouTube videoları ve albüm satış rakamlarıyla da gerçek bir popstar havası çiziyor. Spotify verilerine göre dünya genelinde en çok İstanbul’da dinlenen Hırvat çellist, Rebel with a Cello turnesi kapsamında konser vereceği konserin biletlerinin büyük bölümü tükenmiş durumda. Müzikal olduğu kadar görsel açıdan da büyük bir gösteri vaat eden performansın biletlerine passo.com.tr‘den ulaşabilirsiniz.

Versailles Sarayı’ndan Konser Kurdu’na

Aylar öncesinde açıklanan Hauser konseri dışında bu hafta sonu müzikseverlerin gitmek isteyebileceği daha pek çok etkinlik mevcut. Konser Kurdu hepsinin takipçisi. Bu akşam Zorlu PSM’de süperstar Ajda Pekkan müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Yine Zorlu PSM’deki touché’de ise Türkiye’nin en önemli caz piyanistlerinden Kerem Görsev sahne alacak. Konserin başlangıç saati 21.00. Aynı saatte Melek Mosso, Jolly Joker Vadistanbul’da sahne alacak. Kartal İstmarina’daki Jolly Joker ise Sakileri ağırlıyor.

Akşam rotamıza Kadıköy’den devam ediyoruz. Dorock XL Kadıköy’de Mirkelam sahne alacak. Beyoğlu’nda bulunan Dorock XL Venue Taksim, rapçi Lvbel C5 performansına ev sahipliği yapacak. Buraya yürüme mesafesindeki AKM’de ise Andreas Ottensamer yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, kemanda son dönemin parlayan yıldızı Daniel Lozakoviç’i ağırlayacak. Lozakoviç birkaç hafta önce Emmanuel Macron’un İngiltere Kralı 3. Charles onuruna Versailles Sarayı’nda verdiği davette sahne almıştı. İstiklal Caddesi üzerinde üzerinde yürüyüp Asmalımescit’e geldiğimizde ise Blind’da yılların eksitemedği topluluk Malt sahne alacak.

Gelelim cumartesi akşamına. Life Park elektronik müziğin ustalarından Bob Moses’i ağırlayacak. CRR Konser Salonu ise Hollandalı misafirlerini ağırlayacak. Hollandalı topluluk Rembrandt Trio saat 20.00’de sahne alacak. Zorlu PSM’de aynı saatlerde alternatif müziğin en önemli temsilcilerinden Büyük Ev Ablukada, akustik performansıyla Turkcell Sahnesi’nde. Jolly Joker Kartal İstmarina’da Haluk Levent, Jolly Joker Kıyı İstanbul’da ise Buray müzikseverlerle buluşuyor.

Cumartesi gecesi yönemizi Beşiktaş’a çevirdiğimizde ise güçlü sesiyle Göksel bizi If Performans Hall’da ağırlıyor. Kadıköy’deki Dorock XL’de ise Kalben sevilen şarkılarını seslendirecek. Alternetif rock müziğinin son yıllardaki dikkat çeken topluluğu Dedublüman ise İstanbul Milyon Performance Hall’da. Saat 23.00’de ise Axel Boman ve Jamie S, Karaköy’ün yeni müzik mekanı Frankhan’da elektronik müzikseverlerin karşısında olacak.

Müzik Radarı saygıyla anar: Zaman zaman değil, her zaman Fikret KızılokMüzik Radarı saygıyla anar: Zaman zaman değil, her zaman Fikret Kızılok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.