Konser Kurdu yine yollarda

Yılın yavşaş yavaş sonuna gelirken, yılbaşı pazarları, sokaklardaki süslemeler derken Konser Kurdu da zamanın ruhuna uyup yollara düşüyor. Simge Sağın'dan Levent Yüksel'e, Mert Demir'den Evgeny Grinko'ya huzurlarınızda hafta sonu raporu.

Kültür Sanat 8 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Yağmurlu bir haftanın ardından yine en az onun kadar yağmurlu geçeceği söylenen bir hafta sonuna merhaba diyoruz. Kimi caddeler, meydanlar veya alışveriş merkezleri yeni yıl ruhunu yakalamak için süslemelerle donatılırken bir yandan da konser ve etkinlik salonlarındaki konserler de devam ediyor. O halde hazırsanız bu akşamın öne çıkan etkinlikleriyle Konser Kurdu yolculuğuna başlıyor.

Konser Kurdu ‘Aşkın Olayım’ diyor

Spotify verilerine göre 2023 yılında Türkiye’ninen çok dinlenen müzisyenlerinden biri olan Simge Sağın, bu akşam Volkswagen Arena’da sevenleriyel buluşacak. Performansın gerçekleşeceği mekâna birkaç dakika uzaklıktaki Rams Park’ta aynı saatlerde Galatasaray’ın maçının olması da yıldız futbolcu Mauro Icardi ile özdeşleşen ‘Aşkın Olayım’ şarkısını dinlemek isteyenler için güzel bir fırsat.

Cuma akşamı bir diğer özel etkinlik için rotamızı Anadolu yakasına çeviriyoruz. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda düzenlenen PUBG Mobile Dünya Şampiyonası şerefine Ceza sahnede olacak. Konserin başlangıç saati 19.30. Buraya çok yakın bir konumdaki JJ Arena Ataşehir’de ise Levent Yüksel sevilen şarkılarını seslendirecek. Vadistanbul’daki Jolly Joker’de ise sahnede Yaşar var. IF Performance Hall Beşiktaş’ta 2000’lerde fırtına gibi esen Türk rock grubu Seksendört müzikseverlerle buluşuyor. Yine benzer dönemde müzikal yolculuğuna başlayan Yüksek Sadakat ise Dorock XL Kadıköy’de sahnede olacak.

Beyoğlu sınırlarından girdiğimizde ise Şişhane’deki Salon İKSV’de Paris’ten gelen misafir Aime Simone bizi karşılıyor. Birkaç sokak ötedeki Blind’da ise Garanti BBWA Konserleri serisi kapsamında New Yorklu elektronik müzik ikilisi Beacon performans sergileyecek. Bomonti’deki Babylon’da ise Türkiye’de çok sevilen Fransız ikili Acid Arab, bol bol coşma garantili performansıyla seyirci karşısına geçiyor.

Bablyon’da Balkan havası

Gelelim cumartesi akşamına. Sarıyer’deki Six Sense Kocataş Mansions’da kurulan Christmas Market, Can Bonomo konserine ev sahipliği yapıyor. Şehrin Anadolu yakasındaki Bostancı Gösteri Merkezi’nde Nilüfer müzikseverlerle buluşacak. 7 Pink Floydlar ve 2 Prenses, Pink Floyd saygı gecesi kapsamında Kadıköy’deki The Wall Sahne’de. İstiklal Caddesi üzerindeki Borusan Müzik Evi’nde ise Nova Muzak serisi kapsamında 40 Watt Sun özel bir performans sergileyecek. Birkaç sokak arkada Blind’da Mirkelam sahne alıyor. Buraya çok yakın konumdaki Salon İKSV’de ise Barış Demirel, trompetli performansına müzikseverleri davet ediyor. Rotamızı Babylon’a çevirdiğimizde ise sahnede Balkan rüzgarları esecek. Kolektif İstanbul projesi olan Balkan Wedding Party gecenin enerjisini yükseltecek.

Cumartesi akşamının iddialı etkinliklerinden biri If Performance Hall Beşiktaş’ta gerçekleşecek. Hey! Douglas, Türk müziğinin sonra 50 yılına damga vuran seslerden harmanladığı müzikleriyle seyirci karşısında olacak. İstanbul Milyon Performance Hall’da ise Can Gox, Hayal Kahvesi Atakent’te Mary Jane, Dorock XL Venue Taksim’de ise Perdenin Ardındakiler müzikseverlerle buluşuyor. Son dönemin popüler ismi Mert Demir ise Hayal Kahvesi Aqua Florya’da sahnede.

Pazar gününün öne çıkan etkinliklerinden biri için rotamızı Ses Tiyatrosu’na çeviriyoruz. geçen hafta yeni albümleri ‘Defansif Dizayn’ı yayınlayan Büyük Ev Ablukada sahnede olacak. Günün bir diğer dikkat çekici konserinde ise piyanist Evgeny Grinko, çok sevildiği İstanbul’da, Bostancı Gösteri Merkezi’nde dinleyicilerle buluşacak. Cuma akşamı İzmir’deki etkinliklere baktığımızda karşımıza Hayal Kahvesi’nde Dedublüman çıkıyor. Eskişehir’de ise bu akşamın en özel buluşmalarından biri If Performance Hall’da Madrigal diğer ise Milyon Performance Hall’daki Adamlar konseri.

Bir ulusun medar-ı iftiharı Dua Lipa, 'Houdini' ile karşımızdaBir ulusun medar-ı iftiharı Dua Lipa, ‘Houdini’ ile karşımızda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.