Konser kurdu zorda! Morcheeba, Riff Cohen, Duman ve daha nicesi

Konser maratonu tıpkı şehrin havası gibi ısınmış durumda. MilyonFest, İstanbul Caz Festivali gibi büyük buluşmalaın yanı sıra Kadıköy'den Büyükçekmece'ye marklı mekânlarda müzikseverlerin kalbine giden yol olmaya çalışacak. İşte bu haftanın öne çıkan konserleri.

Kültür Sanat 7 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
İstnabul, bu hafta sonu İngiliz topluluk Morcheeba'yı ağırlıyor.

Konser programı her hafta biraz daha hararetleniyor. Özellikle hafta sonu yaşanan çeşitliliğe bir de İstanbul Caz Festivali de eklenince şehirde bu hafta sonu gidecek konserler için karar vermek oldukça zorlaşıyor. Bu konuda yapılacak en doğru hamle içinde bulunduğunuz ruh haline göre ya da o ruh halinin belki de tam tersi istikametinde bir seçeneğe yönelmek. İngiliz topluluk Morcheeba, İsrailli kıpır kıpır müzisyen Riff Cohen, karanlık sesiyle Kovacs ve elbette bu toprakların ağır abileri Duman hafta sonu maratonunun öne çıkan isimleri. Hazırsanız başlayalım.

Konser maratonu Milyonfest ile başlıyor

Konser maratonu esnasında hem müzik dinlemek hem de bir yandan yüzmek istiyorsanız bu hafta sonu sizin için en ideal etkinlik Milyonfest. Kilyos’ta düzenlenen ve dört güne yayılan festival, yerli sahnenin birbirinden özel isimlerini ağırlıyor. Bu aşkam Seksendört ile Sena Şener, yarın son dönemin parlayan kadın rapçisi Güneş, Gazapizm ve Athena, pazar günü ise Dedublüman ve Cem Adrian her ruh halinde ve müzik zevkine sahip müzisyenle buluşacak.

“Kilyos çok uzak. Başka konser yok mu?” diye soranlar olabilir. Onlara bu akşam için en özel konser seçeneklerinden biri Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’ndan. Göksel, son çeyrek asra damga vuran şarkılarıyla bu nemli İstanbul akşamlarında bazen hüzünlü bazne de hareketli ama kesinlikle ferahlatıcı bir gece vaat ediyor. Aynı saatlerde İstanbul’un diğer ucunda, Büyükçekmece’deki Jolly Joker Kıyı İstanbul’da Gökhan Türkmen, her zaman yeniliğe açık müziğinin güzel örneklerini hayranlarıyla buluşturacak. Son olarak 2021 yılında yedinci stüdyo albümü ‘7’yi yayınlayan Türkmen, yoğun geçen konser programına bu akşam bir yenisini daha ekliyor. O halde sıradaki parça sevip de istediği gibi sevilemeyenlere gelsin.

“Ben daha merkezde takılayım” diyenler için eski Babylon yeni Blind’da sahne alacak olan Doğan Duru performansını tavsiye ediyoruz. Hem Redd ile yaptığı çalışmalar hem solo kariyerini bir arada yürüten Doğan Duru, Asmalımescit’te çoğu müzikseverin iyilikle yâd ettiği bu özel mekânda müzikseverleri bekliyor. Saat 22.00’de başlayacak olan konser, cuma gecesinin radara takılan performanslarından. O halde sırada özellikle beyaz yakalıların sevgili cumartesi günü var.

İstanbul Caz Festivali, hafta sonuna damga vuracak

Bu akşam açılışı gerçekleşecek olan İstanbul Caz Festivali, cumartesi ve pazar, günboyu adeta festival içinde festival konseptiyle Parkorman’da. Yarım saat 17.00’de kapılarını açacak olan etkinlik dizisinde 18.45’te geçen yıl ‘Antidepresan’ ile Spotify’da en çok dinlenen isimlerden biri olan Mert Demir, 20.15’te özel bir projeyle Riff Cohen ve yılların büyük ustası Okay Temiz, 22.15’te ise Kovacs sahne alacak.

Bir çılgınlık yapıp festival konserlerine ara verip başka bir etkinliğe koşturmaya var mısınız? Darüşşafaka’da metroya binip Taksim’de inip oradan da Gümüşsuyu’ndan aşağıya inip Küçükçiftlik Park’a indiğinizde maNga, özel repertuvarıyla sizi bekliyor. Performans, şlk gençlik yılları 2000’lerin başında geçenler için bulunmaz bir nostaljik gece fırsatı sunuyor. Etkinliğin kapı açılış saati 19.30. Aynı saatlerde tepenin ardında, Taksim’deki Dorock XL Venue’de ise yine aynı dönemlere damga vurmuş bir diğer isim olan Feridun Düzağaç sahne alacak. Sırada cumartesi gecesi biraz dağıtmak, hüzünlenmek sonra neşelenmek sonra belki yine hüzünlenmek isteyenler için bir önerimiz var. Yeni Gazino, Yeşilçam filmlerinden de aşına olduğumuz o kültürü modernize ettiği konseptiyle Yıldız Tilbe’yi ağırlayacak. Türkiye’de her kesimden dinleyici kitlesine sahip az sayıdaki isimden biri olan Tilbe, repertuvarındaki seçkiyi hayranlarıyla buluşturuyor.

Kendisini disko müziklerine daha yatkın bir ruh halinde olanlar için Babylon’un artık klasikleşmiş ‘Oldies But Goldies’ temalı 80’ler partisine doğru piste alalım. Metroyla Taksim’den tek duraklık bir yolculuk ve 10 dakikalık yürümeyle gecenin geç saatlerine kadar devam eden partiye siz de dahil olup Modern Talking, Alphaville, Madonna ve Tina Turner şarkılarıyla muhteşem dans figürlerinizi sergileyebilirsiniz.

Vadiyi Duman kaplayacak

Geçmiş yılları yâd etmekte kararlı olup Türkçe şarkılar duymak isteyenler içn bir diğer önerimiz popstar Ajda Pekkan. Zamanı durduran aurası ve Boğazın esintisiyle Ajda Pekkan, saat 21.00’de Kuruçeşme Arena’da. Aynı saatte Türkiye’nin bir diğer güçlü sesi ve efsanesi Selda Bağcan da Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda sahne alıyor. Arabesk ruhları unutmadık. Şayet öyle düşünüyorsanız üzülür. Yeni kuşağın güçlü sesi Merve Özbey, yine saat 21.00’de Jolly Joker Vadistanbul’da. Açık hava konser mekânları çok olunca konser seçenekleri de o doğrultuda artıyor.

Cumartesi gecesinin en özel konserlerinden biri için rotamızı Maslak-Ayazağa tarfına çeviriyoruz. Türk rock tarihinin artık efsaneler mertebesine ulaşan topluluğu Duman, Turkcell Vadi’de performans mekânı komşuları Merve Özbey’in karşısında konser verecek. Aynı saatlerde Amerikalı deneysel müzik üstadı Balmorhea, Blind’da sahne alıyor.

Gelelim pazar gününe. Turkcell Vadi’de bıraktığımız konser serisini oradan devam ettirelim. Türk rap müziğinin Ceza ile ilklerinden olan Sagopa Kajmer, hayranlarıyla hasret gidecerek. Konserin başlangıç saati 20.00. Bundan tam bir saat sonra Türk pop müziğinde son yıllarda dikkat çeken işlere imza atan Buray, Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda sahne alacak.

İstanbul Caz Festivali kapsamında ise yine cumatesi olduğu gibi pazar günü de Parkorman’da. Festival içinde festival konsepti devam edecek olan serinin pazar akşamki ilk konukları İngiliz topluluk Mammal Hands olacak. Sonrasında ise sahne sırası 20.30’da Alfa Mist’te. Gecenin kapanışı ise İngiltere’nin en saygın toplulukları arasında gösterilen Morcheeba ile gerçekleşecek.

İzlanda'dan gelen soğuk hava Müzik Radarı'na yakalandıİzlanda’dan gelen soğuk hava Müzik Radarı’na yakalandı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.