Konser Kurdu’nda bu hafta Mabel Matiz ve Köfn var

Bir hafta sonuna daha erişmenin saadetini yaşarken yine dolu dolu bir konser programı bizlerle. İstanbul'dan Ankara'ya İzmir'den Bursa'ya hafta sonu Konser Kurdu'nda Mabel Matiz, Köfn, Melek Mosso, Lil Zey ve daha fazlası var.

Kültür Sanat 16 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Haftanın en sevilen günleri geldi. Hafta sonu boyunca havalar soğuk olsa da konser programları iç ısıtan türden. Lafı fazla uzatmadan İstanbul’da bu akşam müzikseverleri bekleyen etkinliklere göz atmaya başlayalım. Rotamıza şehrin Avrupa yakasından başlıyoruz.

-Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde Türk müziğinin iki büyük ismi Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu sahne alacak.

-İstanbul’un merkezine doğru geldiğimizde ise Florya’daki Hayal Kahvesi’nde son yılların en çok dinlenen ikilisi sahnede. Alternatif pop ve elektronik müziği harmanlayan Köfn bu akşamın en iddialı isimlerinden.

-Bomonti’deki Vokal Akademi’nin konuğu ise alternatif müziğin parlayan ismi Damla Durakçay.

-Yine Bomonti’deki bir diğer mekân Babylon’da ise Radyo Eksen Partisi var.

-Jolly Joker Vadistanbul, bu akşam Türkçe popun sevilen isimlerinden birini ağırlıyor. Oğuzhan Koç saat 21.00’de sahnede.

-Gecenin en dikkat çeken etkinliği için rotamızı Volkswagen Arena’ya çeviriyoruz. 14 ve dün de yine ayn mekânda konser veren Mabel Matiz, en sevilen şarkılarını aşıklar için seslendirecek.

-Zorlu PSM’de bu akşam sosyal medyadan paylaştığı şarkılarla adını duyuran bir isim var. Anıl Durmuş şarkılarına %100 Studio’da seslendiriyor.

-Spotify verilerine göre geçen yıl Türkiye’de en çok dinlenen müzisyenlerden biri olan Semicenk bu akşam Bostancı Kültür Merkezi’nde konser verecek.

-Mecidiyeköy’deki Dada Salon Kabarett, Emre Altuğ’un performansına ev sahipliği yapıyor.

-Anadolu yakasındaki bir diğer etkinlik ise Jolly Joker Kartal İstmarina’da. Ceylan Ertem bir süredir konser serisine devam ettiği Sezen Aksu Tribute projesi için bu akşam da sahnede olacak.

-Türkiye’de alternatif seslerin en çok dinlendiği ve varolduğu yerlerden biri olan Kadıköy’e uzanıyoruz şimdi de. Türkçe hip hop müziğinin kadın solistlerinden Lil Zey bu akşam Dorock XL Kadıköy’de.

-Çok da uzağa gitmeden The Wall Sahne Performance’a uğradığımızda ise Muse Tribute Band konseri müzikseverleri bekliyor.

-Kadıköy Sahne’nin bu akşamki konuğu Türkçe rock müziğe özellikle 2000’lerin başında büyük katkı sağlayan Badem grubu.

Gelelim cumartesi akşamına. Pek çok insan için haftanın en güzel günü olan cumartesi, hareketli bir konser programına sahip. İlk durağımız Beyoğlu.

-İstiklal’deki Santa Maria Draperis Kilisesi, Türkiye’nin dünya çapındaki a capella topluluğu Chromas’ı ağırlıyor.

-Afrika’nın ada ülkesi Cabo Verde ya da diğer adyıyla Yeşil Burun Adaları’nın Cesaria Evora’dan sonra dünyaya armağan ettiği bir diğer müzisyen olan Lura, Portekizce şarkılarıyla cumartesi akşamı CRR Konser Salonu’nda.

-Zorlu PSM’de ise PSM Loves2Dance serisi kapsamında Hamburg merkezi Alman ikili Digitalism, elektronik melodilerle dolu bezeli bir performans sergileyecek.

-Jolly Joker Kıyı İstanbul’un cumartesi akşamı konuğu son yıllarda hem sesi hem şarkılarıyla dikkat çeken Melek Mosso.

-If Performance Hall Beşiktaş’ta ise bu akşamın konukları Türk müziğinin son yarım yüzyılının canlı tanığı Yeni Türkü.

-Uniq Hall ise cumartesi akşamı ilginç bir konsere evsahipliği yapacak. ‘İnci Taneleri’ dizisiyle dikkatleri üzerine çeken Sincanlı Erkal.

-Kentin diğer yakasındaki JJ Arena ise Soner Sarıkabadayı‘yı ağırlıyor.

-Hemen yakınında ise alternatif müziğin son yıllardaki en tanınan ikililerinden Dolu Kadehi Ters Tut, Ülker Arena’da sahnede.

-Yeniden Avrupa yakasına geçelim. Biraz daha melankolik bir gece geçirmek isteyenler için Hayal Kahvesi Atakent’teki Halil Sezai konerini öneririz.

-Hayal Kahvesi Aque Florya’nın cumartesi akşamı konuğu, Türk rock müziğini arabesk gibi farklı formlarla guluşturan Zakkum.

-İstiklal Caddesi’nin Tünel tarafındaki Narmanlı Han’daki Celtic Irish Pub’da Özge Fışkın sahne alıyor.

-Başkent Ankara’da bu akşam Onur Özdemir, ‘Sakin Tribute’ konseriyle sahnede.

-Cumartesi akşamı ise başkent ‘Seni Dert Etmeler’ ile son birkaç yıla damga vurmayı babşarmış Madrigal‘i ağırlıyor.

-Şimdi de rotamızı İzmir’e çeviriyoruz. Hayal Kahvesi Optimum İzmir’in bu akşamki konuğu ‘Antideprasan’ ilegeçmiş  Mert Demir. Müzisyen cumartesi akşamı da aynı mekanda konser verecek.

-İzmir’deki bir diğer etkinik ise cumartesi akşamı. Ooze Venue, Kalben‘i ağırlıyor.

-Bursa’ya baktığımızda ise pek çok kenti geride bırakacak bir konser trafiğine sahip. Bu akşam Jolly Joker’de Özgür Can Çoban var.

-Gecenin Bursa’daki bir diğer etkinliği ise Hayal Kahvesi’nde. Mehmet Erdem, sevilen şarkılarını bu akşam seslendirecek.

İstanbul Müzik Festivali'nden 'kökler'e selamİstanbul Müzik Festivali’nden ‘kökler’e selam

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.