Konser Kurdu’nda rock ve alternatif hafta sonu

Bu haftanın etkinliklerini derlerken karşımıza 2000'lerdeki gibi bir manzara çıktı. Duman, Seksendört ve Sakin bu hafta müzikseverlerle buluşurken Moğollar ve Büyük Ev Ablukada da sahnede. Her haliyle rock ve alternatif bir hafta sonu bizi bekliyor.

Kültür Sanat 12 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Bu hafta sonu rock ve alternatif ağırlıklı performanslar müzikseverlerle buluşacak.

Meteorojinin tahminlerine göre neredeyse Türkiye’nin tamamında soğuk bir hafta sonu bizleri bekliyor. Böyle bir havada yapılacak en iyi şeylerden biri konsere gitmek. Peki ama nasıl bir konser? Orası elbette sizin tercihinize kalmış. Ancak bizim önerimiz rock veya alternatif müziklerle vücut sıcaklığınızı ideal seviyede tutmanız yönünde. Konser Kurdu’nun ajandasında bu hafta Moğollar ve Duman gibi efsanelerin yanı sıra Seksendört, Sakin ve Büyük Ev Ablukada gibi rock ve alternatif müzik dünyasının önemli toplulukları var.

Bu akşamın etkinliklerine Kadıköy Sahne’den başlıyoruz. Mekânın konukları ise Türk müziğinin efsane topluluğu Moğollar. Grup saat 20.00’de sahnede olacak. Saat 21.00’de ise Ataşehir’deki JJ Arena’da Cem Adrian sahne alırken Vadistanbul’daki Jolly Joker’de ise sahnede Soner Sarıkabadayı var. Feridun Düzağaç saat 21.00’de Beşiktaş’taki If Performance Hall’da. Taksim’deki Dorock XL Venue’de 2000’lerde fırtınalar estiren Seksendört müzikseverlerle buluşuyor.

Yine Taksim’de İstiklal’i boydan boya katettiğimizde Asmalımescit’teki Blind’dan bir rock efsanesinin şarkılarının yankılandığını duyacağız. 7pf2p topluluğu Pink Floyd’un artık her biri klasikleşmiş şarkılarını seslendirecek. Metroyla hızlıca Zorlu PSM’ye gittiğimizde Sattas konseri bizleri karşılıyor. Dada Kabarett’in konuğu ise Utku Uysal. Suyun karşı tarafına geçtiğimizde ise Kadıköy Dorock XL’de sahnede Sakin’i görüyoruz.  21.30’daki bu konserle aynı saatte başlayan diğer etkinlikte ise Can Ozan, Jolly Joker Kıyı İstanbul’da sahnede. Gecenin bir diğer performansında ise İrem Derici, Sahne İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak.

Ve Duman sahnede

Gelelim yarın akşama. Gecenin en önemli konserlerinden biri Volkswagen Arena’da. Çeyrek asrı geride bırakan kariyerleriyle Türk rock müziğine damga vuran Duman, saat 21.00’de sahnede olacak. Buraya yakın bir mesafedeki Jolly Joker Vadistanbul’da ise Melek Mosso müzikseverlerle buluşuyor. Ataşehir’de JJ Arena’nın konuğu ise 2023’ün en çok dinlenen müzisyen Simge Sağın. Beşiktaş’taki If Permance Hall, müziğin bir diğer efsanesi Bülent Ortaçgil’i ağırlayacak. Zorlu PSM’de saat 21.00’de başlayacak konserde Gevende sahnede. Hayal Kahvesi Aqua Florya’nın konuğu ise Gökhan Türkmen.

Efsanelere saygı duruşu niteliğindeki cumartesi akşamının bir diğer konuğu ise Ayşegül Aldinç. Müzisyen, Beylikdüzü Kültür ve Sanat Merkezi’nde konser verecek. Zorlu PSM’ye geldiğimizde ise geçen yılın son haftalarında yayınladıkları ‘Defansif Dizayn’ albümüyle dinleyicilerini mutlu eden Büyük Ev Ablukada sahnede olacak. Konserin başlangıç saati 20.30.

Rotamızı başkente çeviriyoruz. Ankara’da bu akşam Köfn sahede olacak. Jolly Joker’deki etkinliğin başlangıç saati 22.15. İzmir’de bu akşamın öne çıkan konseri Ooze Venue’deki Emir Can İğrek performansı. Eskişehir’e baktığımızda ise gecenin öne çıkan etkinliği Rengim Gökmen yönetimindeki Eskişehir Senfoni Orkestrası’nın Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’ndeki etkinliği. Bursa’da bu akşamın yıldızı Simge. Hafta sonu yoğun bir mesai sahip müzisyen saat 21.00’de Jolly Joker’de sahne alacak.

Berlin'deki Türk mahallesinde bir İngiliz: David BowieBerlin’deki Türk mahallesinde bir İngiliz: David Bowie

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.