İstanbul’da festival şöleni! Duman da var Tiesto da

Festival İstanbul bu yıl da müzik dünyasının yıldızlarını Yenikapı'da sahneye taşıyor. 2-17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde Tiesto, mor ve ötesi, Duman ve Semicenk gibi farklı tarzda yerli ve yabancı isimler yer alıyor.

Kültür Sanat 12 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Yenikapı Etkinlik Alanı, bu kez siyaset değil de müzikle hareketlenecek. İBB’ye bağlı Kültür AŞ’nin düzenlediği Festival 2-17 Ağustos tarihleri arasında iki haftayı aşkın bir süre boyunca şehride müziğin nabzını tutacka. Hem de oldukça iddialı isimlerle. 10 günlük, beş günlük ve günlük bilet seçeneklerinin bulunduğu festival programı hem ulusal hem de uluslararası çapta yıldızları barındırıyor.

2 Ağustos Cuma günü başlayacak Festival İstanbul’un açılışında maNga sahne alacak.Yenikapı Etkinlik ALanı’nda gerçekleşecek konserin başlangıç saati 21.30. Bu tek konserlik açılışın ardından ertesi gün, sosyal medyayla seslerini duyuran ve artık Türkiye2nin en çok dinlenen isimleri haline gelen Reynmen saat 20.00’de, Semicenk ise 21.30’da sahnede olacak. Spotify’ın güncel verilerine göre Semicenk’in son iki yılda Türkiye’nin en çok dinlenen erkek müzisyeni olduğunu da hatırlatmış olalım.

Fesitval İstanbul sahnesi yıldızlar geçidi

Bir günlük bir aranın ardından Festival İstanbul 5 Ağustos Pazartesi akşamı Mavi Gri ve Fatma Turgut konserleriyle yeniden hareketleniyor. Konserlerin başlama saatiyse yine sırasıyla 20.00 ve 21.30. Takvimler 6 Ağustos’u gösterdiğinde Yenikapı Etkinlik Alanı, Türk rock tarihinin bir yıldız topluluğunu ağırlayacak. Aradan geçen zaman içerisinde farklı kuşakları etkilemeyi başaran Duman gecenin tek yıldızı.

Festival İstanbul hiç ara vermeden devam ederken 7 Ağustos’ta sahne sırası bu kez Kenan Doğulu’da. Doğulu yeni teklisinin yanı sıra sevilen şarkılarından olışan repertuvarıyla sahne alırken festival 8 Ağustos’ta bir dünya yıldızını ağırlayacak. Hollandalı dj Tiesto, bu özel etkinlik dizisi kapsamında yıllar sonra yeniden İstanbul’da müzikseverlerle buluşuyor. Farklı müzik dergileri tarafından çağın en büyük elektronik müzikçisi seçilen Tiesto, geçmişte Tarkan’ın ‘Pare Pare’ şarkısı için de bir düzenlemeye imza atmıştı. Büyük katılımın beklendiği konserin başlama saati 21.30.

Mabel Matiz de sahnede mor ve ötesi de

İstanbul’dan Tiesto geçtikten bir gün sonra yani9 Ağustos’ta festival sahnesinin bu seferki ismi Mabel Matiz. Geçen hafta Aşkı Nur Yengi ile kaydettiği düeti haftanın en çok dinlenen şarkılarından biri olmuştu. 10 Ağustos Cumartesi akşamına geldiğimizde ise sahnede bu kez yine Türk rock tarihinin bir diğer büyük ismi, mor ve ötesi var. Geçen hafta sonu senfonik bir konserle açıkhava konser sezonunu açan grup ‘Dünya Yalan Söylüyor’ albümleirnin de 20. yılını kutluyor.

Festival İstanbul sonraki iki gün boyunca son dönemin en çok dinlenen rapçilerine peş peşe evsahipliği yapacak. 11 Ağustos akşamı saat 20.00’de Bege, saat 21.30’daysa Blok3 sahnede. İçinizden bazıları bu isimleri ilk kez duymuş olabilir. Ancak Spotify verileri ve sokaktan geçen arabaların nabzını tuttuğumuzda bu isimleirn özellikle genç jenerasyonda büyük ilgi gördüğünü görüyoruz. Pazartesi akşamının konukları M Lisa ve Lvbel C5 için de aynı sözleri sarfetmek mümkün. Bu iki gecelik rap maratonunun ardından 13 Ağustos Salı akşamı saat 21.30’da Yıldız Tilbe sahnede olacak. Bir gün sonraysa sahne sırası Motive’de.

Festival İstanbul’un kapanışı Pinhani’den

Festival İstanbul’un son düzlüğüne gelindiğindeyse 15 Ağusots Perşembe önce Emir Can İğrek ardından da geçen ay İsveç’teki Eurovision Şarkı Yarışması’nda zaferinin 20. yılı şerefine sahne alan Sertab Erener konser verecek. 16 Ağustos 2024 Cuma akşamı saat 20:00’de Can Ozan hemen sonrasında da saat 21:30’da Dolu Kadehi Ters Tut müzikseverlerle buluşuyor. Dolu Kadehi Ters Tut, haziran ayının başında iki gece üst üste Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda kapalı gişe konserlere imza atmıştı.

Her şey gibi bu uzun soluklu festivalin de bir sonu var. İki hafta boyunca yıldız isimleri Yenikapı’da müzikseverlerle buluşturan Festival İStanbul’un 17 Ağustos Cumartesi akşamı kapanışını Yayla Trio ve Pinhani yapacak. Türkiye’nin en çok konser veren toplulukları arasında yer alan Pinhani, bu kez İstanbul’da ve festivalin kapanış konseriyle sahnede olacak.

Emre Fel Yeni Anadolu'dan Türkiye'ye sesleniyorEmre Fel Yeni Anadolu’dan Türkiye’ye sesleniyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.