Gençlik isyanda: Semicenk 2023 yazına damga vurdu

Semicenk, müzik dünyasına ağırlığını hissettirmeye devam ediyor. Spotify'ın açıkladığı 2023 yazı verilerine göre 24 yaşındaki müzisyen Türkiye'nin en çok dinlenen müzisyeni oldu. 'Pişman Değilim' ile birinci sırada yer alan Semicenk'in üç şarkısı daha ilk 10'a girdi.

Kültür Sanat 6 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
2023 yazına damga vuran 10 şarkıdan dördünde Semicenk imzası bulunuyor.

Yaz mevsimi yavaş yavşa geride kalmaya hazırlanırken müzik dünyasının z raporu da şekilleniyor. Yaza damga vuran şarkı ve albümleri derlene dijital müzik dinleme platformu Spotify, sonuçları açıkladı. Normal şartlarda yaz aylarında Serdar Ortaç, Hande Yener ve Demet Akalın gibi müzisyenlerin yeni çıkardığı parçalar mevsim boyunca yüksek dinlenme rakamlarına erişirdi. Ancak bu yıl işler biraz değişmişe benziyor. Rap ve arabesk ve hatta ikisini bir araya getiren füzyon tür, Türkiye’nin bu yaz en çok tercih ettiği müzik oldu.

Semicenk şarkıları 2023 yazının yıldızı

Spotify’ın açıkladığı listeye göre Türkiye’de bu yaz en çok Semicenk ve Doğu Swag’in düeti ‘Pişman Değilim’ dinlendi. Şarkı şu ana kadar 81 milyon kez dinlenmiş durumda. Zirvede yer alan Semicenk ya da nam-ı diğer Cenk Baş’ın listede yer alan tek şarkısı bu değil üstelik. Spotifye’ın verilerine göre müzisyen toplam dört eseri bu yazın en çok dinlenen 10 şarkısı arasında. ‘Canın Sağ Olsun, ‘Geri Dönemedim’ ve ‘Yana Yana’ 24 yaşındaki genç müzisyenin yaza damga vuran diğer şarkıları oldu. Şarkı sözlerinde hayata, yolunda gitmeyen ilişkilere ve benzeri sorunlara değinen Semicenk’in yakaladığı bu başarı, müzik dünyasında yılın en dikkat çekici olaylarından biri. Gençlerin en çok dinlediği müzisyenlerden biri olan sanatçının şu sıralar konser takvimi de oldukça yoğun.

Spotify’ın derlediği listenin ikinci sırasında Uzi, ‘Caney’ şarkısıyla yer aldı. Genç rapçiyi, arabeskçi Azer Bülbül’ün şarkısına yeni yorum kazandıran Halodayı’nın ‘Aman Güzel Yavaş Yürü’ şarkısı takip etti. Son dönemde şarkı sözleriyle dikkat çeken, yaz başında da gözaltına alınan Alizade, Bege ile düete imza attıkları ‘7/24’ ile listenin dördüncü sırasında yer aldı.

Simge Sağın’ın yıllara meydan okuyan şarkısı: Aşkın Olayım

Yaza damga vuran şarkılardan biri hiç kuşkusuz Ali Cabbar’dı. Emir Can İğrek’in intihal tartışmalarına konu olan ve ssonrasında da mahkemeye taşınan şarkısı yaza damga vuran şarkılardan biri oldu. İlk 10’da yer alan şarkılardan biriyse oldukça ilginç. Simge Sağın’ın 2018’de yayınladığı ‘Ben Bazen’ albümünün hit parçası ‘Aşkın Olayım’, beş yıl sonra yeniden gündemde. Bunda şarkının Galatasaray’ın Arjantinli yıldız futbolcusu Mauro Icardi ile özdeşleşmesinin payı çok büyük. Şarkının Spotify’daki dinlenme sayısı 180 milyona ulaşmak üzere.

Listenin devamında cakal, Sefo, Blok3, Lil Zey, Güneş, Muti gibi isimlerin şarkıları sıralanırken rap ve arabeskin ağırlığı apaçık biçimde hissediliyor. Tür olarak şarkılarında daha pop sesler kullanıp listeye girmeyi başaran isimler ise Simge Sağın, Emir Can İğrek ve İrem Derici oldu. Müzik dinleme platformu Spotify, geçen hafta da dünya çapında en çok dinlenen müzisyenleri açıklamıştı. Meksikalı göçmenler tarafından Amerika Birlelik Devetleri’nde kurulan topluluk Eslabon Armado, uluslararası çapta yakaladığı başarıyla zirvede yer almıştı. Dünay geneline baktığımızda ise Taylor Swift ve Dua Lipa şarkılarının listede daha fazla sayıda yer bulduğunu gördük.

Henüz 14 yaşında ama piyanonun efsanesiyle aynı sahnede: İlyun Bürkev'i takdimimizdirHenüz 14 yaşında ama piyanonun efsanesiyle aynı sahnede: İlyun Bürkev’i takdimimizdir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.