Konteynerde festival: Bütün sanatçılara Antakya için açık çağrı

11. Uluslararası Antakya Film Festivali, 13 Ekim 2023 Cuma günü yapılacak açılış töreni ile başlayacak. 19 Ekim tarihine kadar devam edecek olan festivalde arp sanatçısı Zeynep Öykü sahne alacak. Öykü, 14 Ekim'de festival kapsamında performans sergileyecek.

Kültür Sanat 16 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Hatay, 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından sanatla yaralarını sarmaya çalışıyor. Büyük hasar gören kentte bu yıl 11.si düzenlenecek olan Antakya Film Festivali için geri sayım devam ediyor. 13 Ekim’de başlayacak olan festivalin gösterimleri konteynerlerde gerçekleşecek. Festival, 19 Ekim 2023 Perşembe günü ödüllerin sahiplerini bulacağı tören ile sona erecek.

Festival kapsamında film gösterimlerinin yanı sıra müzik dinletileri de sanatseverlerle buluşacak. Türkiye’nin önde gelen arp sanatçılarından Zeynep Öykü, performans sergileyecek isimlerden biri. Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında da verdiği konserlerle ilgi gören Zeynep Öykü, 14 Ekim Cumartesi, Antakya Film Festivali kapsamında sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Zeynep Öykü’den Antakya için çağrı

Antakya’da vereceği konserle ilgili açıklama yapan arp sanatçısı Zeynep Öykü tüm sanat camiasını festivale destek vermesi istedi. Bu kentin kalbinde çok özel bir yeri olduğunu söyleyen Zeynep Öykü konuyla ilgili şunları söyledi: “Depremin yaraları hepimizi çok derinden etkiledi. 4 yıl önce kentteki kiliselerde konserler vermiştim. Bu kentin tarihine yakışır bir şekilde Rönesans ve Orta Çağ döneminden tarihi eserleri festivalde seslendireceğim.” dedi.

Bu yıl 11.si düzenlenecek festivale 14 Ekim 2023’de vereceği arp konseriyle katılacağını açıklayan Zeynep Öykü son olarak bir çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Bütün sanatçı dostlarımı ve sanatseverleri, festivale ve dolayısıyla kente destek olmaya çağırıyorum. Antakya varsa biz de barız demek için Antakya’ya gelin.”

Romantik şarkıların efsane sesi Chris de Burgh İstanbul'a geliyorRomantik şarkıların efsane sesi Chris de Burgh İstanbul’a geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.