Bodrum Bale Festivali yaza şimdiden hazır: Carmen, Zorba ve Kuğu Gölü huzurlarınızda

Türkiye'nin sadece baleye adanmış ilk ve tek tek festivali olan Uluslararası Bodrum Bale Festivali'ne önemli destek: İş Bankası 3-21 Ağustos'taki 21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin ana sponsoru oldu.

Düzenlenen basın toplansında İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ile Devlet Opera ve Balesi Müdür Tan Sağtürk, 21. kez düzenlenen festival hakkında bilgiler paylaştı. Toplantı sonrası Tan Sağtürk 10Haber'in sorularını yanıtladı.

Kültür Sanat 15 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Tan Sağtürk ve Hakan Aran, basın toplantısında konuştu.

Türkiye’nin baleye adanan ilk ve tek festivali bu yıl 21. kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 3-21 Ağustosta yapılacak Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin artık ana sponsoru var. Kuruluşunun 100. yılını kutlayan İş Bankası baleye adanan festivali destekleyecek. Bu gelişmeyi İş Kuleleri’ndeki basın toplantısında İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ve Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Tan Sağtürk duyurdu.

İlk festivalde baletti, şimdi Devlet Opera ve Balesi’nin genel müdürü

Basın toplantısında Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin önemini vurgulayan Tan Sağtürk altı eserin sanatseverlerle buluşacağını açıkladı. Festival tarihinin en zengin içerikli edisyonunun müjdesini veren Sağtürk festivalde 11 temsil sahneleneceğini söyledi. Bu yılki festivalin en büyük sürprizi ise ilk kez sahnelenecek olan Çaykavoski’nin başyapıtı ‘Kuğu Gölü’ balesi. Sağtürk festivalin uluslararası ayağı için Brezilya’dan Ricardo Amarante ve Dans Topluluğu’nu Türkiye’de ağırlamak üzere çalıştıklarını belirtti. Festivalde sanatseverlerle buluşacak bir diğer gösteriyse ‘Muhteşem Gatsby’. ‘Carmen’, ‘Zorba’ ve sahnede 25. yılını kutlayan ‘Güldestan’ da festivalde tarihi Bodrum Kalesi’nde sahnelenecek.

Basın toplantısı sonrası sorularımızı yanıtlayan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk festivalin kendisi için kişisel bir öneme de sahip olduğunu söyledi. 2003 yılındaki ilk festivale balet olarak katıldığını hatırlatan Tan Sağtürk bu kez festivali düzenleyen ekibin parçası olduğu için büyük onur duyduğunu belirtti. Genel müdürlük teklifi geldikten sonra yaklaşık iki ay düşündüğünü belirten Sağtürk Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sunduğu özgürlük alanı için de teşekkür etti. Bu özgürlük alanının üretim yapılabilmesi için şart olduğunu belirten Sağtürk İş Bankası’na da festivale verdiği destekten ötürü teşekkürlerini iletti. Bu desteğin ilerleyen dönemde de devam etmesinin önemini vurgulayan Sağtürk İstanbul Opera Festivali’nin programının da yakında duyurulacağını söyledi.

Bodrum Bale Festivali’ne 100. yılda destek

Türkiye’nin en önemli turizm rotalarından Bodrum kültür sanat etkinlikleriyle de dikkat çekiyor. Yeni festival programlarının yanı sıra sanat mekânlarıyla da zenginleşen kentteki bale festivalini desteklemenin kendileri için çok önemli olduğunu belirten İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran “Bizim için çok özel olan bu yılda birçok proje gerçekleştiriyor, spordan bilime, eğitimden çevreye ve kültür-sanata farklı alanlarda ülkemize, topluma katkı sunmak üzere çalışmaya devam ediyoruz. 100. yılımızı coşkuyla kutlayacağımız, ikinci yüzyılımıza doğru adım atma heyecanını yaşayacağımız Ağustos ayında sanatseverlerle buluşacak Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin 21.’sine destek vermek bizim için çok anlamlı ve kıymetli” dedi.

Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin ülke ve bölge turizmine de katkı sağladığını vurgulayan Hakan Aran “Festivalde sahne alacak tüm bale ve dans topluluklarının yüksek performanslarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacağına inanıyorum” dedi. Aran İş Sanat’ın sahne sanatlarının yanı sıra plastik sanatlar, kurumsal tarih çalışmaları, müzecilik ve kültür mirası gibi çok çeşitli alanlarda çalışma sürdürdüğünü vurguladı.

İstanbul Müzik Festivali'nden 'kökler'e selamİstanbul Müzik Festivali’nden ‘kökler’e selam

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.