Köroğlu’nun destansı öyküsü ilk kez bale sahnesinde

Halk ozanı ve efsane kahraman Köroğlu'nun hikâyesi İBB Kültür’ün desteğiyle ilk kez bale sahnesine taşındı. Dün akşam CRR Konser Salonu'nda gerçekleşen prömiyerin biletleri haftalar önce tükenmişti.

Kültür Sanat 12 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Köroğlu Balesi, prömiyerini CRR Konser Salonu'nda gerçekleştirdi.

Türk balesi Cumhuriyetin 100. yılı şerefine hazırlanan yeni bir esere kavuştu. Halk ozanı ve efsane kahraman Köroğlu’nun hikâyesi baleye uyarlandı. Erhan Güzel’in hayata geçirdiği bale gösterisi dün akşam CRR Konser Salonu’nda prömiyerini yaptı. Koreografisi Erhan Güzel ve Gökçe Sönmemiş’e ait bale gösterisinin biletleri haftalar önce tükenmişti. Nisan ayına kadar sahnelenmeye devam edecek gösterinin biletleri Biletix’te.

Türk kültür ve tarihini dansın evrensel diliyle anlatmaya çalışan ‘Köroğlu’ balesi modern bir yorumla izleyiciyle buluştu. Salonu dolduran sanatseverlerin beğenisini toplayan gösteri dakikalarca ayakta alkışlandı. Müziklerini Ceren Türkmenoğlu’nun bestelediği, orkestra şefliğini Erberk Eryılmaz’ın yaptığı projede kostüm tasarımını Barbaros Şansal, ışık tasarımını Gökçe Sönmemiş, sahne tasarımını Coşku Türkel ve medya tasarımını Dilan Bozyel ve Ecem Ulubaş üstlendi.

‘Köroğlu’ balesinin biletleri haftalar önce tükenmişti.

Köroğlu balesi izleyiciyle buluşmaya devam edecek

Köroğlu rolünde Mehmet Nuri Arkan, Telli Nigâr rolünde Deniz Kılınç Tunçeli, Kurt Ali rolünde Erhan Güzel, Bolu Beyi rolünde Yücel Emre Kaynarsu’nun yer alıyor. Bale gösterisinde rol alan diğer sanatçılar ise Bahadır Ovacıklı, Berkay Saraçoğlu, Mustafa Çağatay Özmen, Olcay Tunçeli, Ece Süzgen, Ege Timoçin, Elenay Bacı, Eyşan Duru Uztürk, İlayda Ulaş, Nehir Taşçı, Sena Önel, Zeynep Melek Yaşar, Zeynep Sude Taşdelen, Agit İşcan, Civan Kutluay, Efe Pişkin, Murat Gazi Öztekin, Necmettin Efe Tezel ve Serkan Öztürk.

‘Köroğlu’ balesi Nisan ayı sonuna kadar dokuz gösterimle İstanbul’un farklı mekanlarında sahnelenecek. Bale, 18 Şubat’ta İBB Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde matine ve suare olarak 25 Şubat’ta İBB Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde, 3 Mart’ta İBB Yenibosna Dr. Enver Ören Kültür Merkezi’nde, 10 Mart ve 7 Nisan’da ise CRR Konser Salonu’nda toplam dokuz gösterimle seyirciyle buluşacak.

Tarihin ilk popstarı Franz Liszt İstanbul'daTarihin ilk popstarı Franz Liszt İstanbul’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.