Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 42 belgesele destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 42 belgesel film yapım projesine 6 milyon 750 bin lira destek sağlanacağını açıkladı. Bu yıl en yüksek desteği Ünal Üstündağ'ın 'Sandıktan Çıkan Tarih: Kıbrıs'ta Çanakkale Esirleri' isimli belgeseli aldı.

Kültür Sanat 16 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Sinema Destekleme Kurulu’nun değerlendirmesi sonucu Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenecek belgesel yapımları belirlendi. Bu yıl 178 belgesel film yapım proje başvurusunu değerlendiren kurul, 42 proje için 6 milyon 750 bin lira tutarında destek sağlayacağını açıkladı.

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre bu yıl Türkiye genelinde 105 sinema salonuna 14 milyon 235 bin lira destek sağlandığı da ifade edildi. Konu hakkında bakanlık tarafından yapılan açıklama ise şöyle: “Bakanlık tarafından bu yıl ayrıca, 34 senaryo ve diyalog yazım projesine 1 milyon 311 bin 500 lira, 51 kısa kurmaca film yapım projesine 3 milyon 237 bin 500 lira, 6 kısa animasyon film yapım projesine 595 bin lira, 2 uzun metrajlı sinema film geliştirme projesine 345 bin lira olmak üzere 93 projeye 5 milyon 489 bin lira destek kararı alınmıştı. Böylelikle 2023 yılında sinema sektörüne aktarılan destek 26,4 milyon liraya ulaştı.”

Uzun metraj için değerlendirme bu ay yapılacak

Desteklenecek belgesel yapımlarını açıklayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, uzun metrajlı sinema film yapım, ilk uzun metrajlı kurgu film yapım, ortak yapım, çekim sonrası ile dağıtım ve tanıtım destek türlerindeki başvuruların değerlendirileceği Sinema Destekleme Kurulu toplantısının da ağustos ayının sonunda gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü sitesinde yer alan sayfada bu yıl destek alacak belgesel yapımlar ilân edildi. En yüksek desteği Ünal Üstündağ’ın ‘Sandıktan Çıkan Tarih: Kıbrıs’ta Çanakkale Esirleri’ isimli belgeseli aldı. Yapıma, 200 bin Türk Lirası tutarında destek sağlanacak.

Çağ açıp çağ kapatan albüm 32 yaşındaÇağ açıp çağ kapatan albüm 32 yaşında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.