Kurak Günler filmine Brüksel’de büyük övgü

Kurak Günler, dünya çapında ilgi görmeye devam ediyor. Emin Alper'in bol ödüllü yapımı son olarak gösterildiği Brüksel'den övgüyle ayrıldı. Lux Seyirci Ödül Töreni'nde yer alan yapım, yılın en iyi beş filminden biri olarak gösterildi.

Kültür Sanat 1 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Kurak Günler, Altın Portakal'dan dokuz ödülle ayrılmıştı.

Kurak Günler övgü almaya devam ediyor. Emin Alper imzalı film, Brüksel’de, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Film Akademisi tarafından Brüksel’de düzenlenen Lux Seyirci Ödül Töreni’ne (LUX Audience Award) katıldı. 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden dokuz ödülle dönem yapım, yurt dışında da büyük ilgi görüyor.

Kurak Günler, Selahattin Paşalı, Ekin Koç, Selin Yeninci, Erol Babaoğlu ve Erdem Şenocak gibi oyuncuları kadrosunda yer vermsiyle de daha ilk duyurulduğu günden itibaren yayınlanacağı güne kadar merakla bekleniyordu. Prömiyerini geçen yıl Antalya’da yapan film,

Kurak Günler Brüksel’de de büyük ilgi gördü

‘Kurak Günler’ son olarak gösterildiği Belçika’nın başkenti Brüksel’de de büyük ilgiyle karşılaştı. Başkentte düzenlenen Lux Seyirci Ödül Töreni’nde gösterimi gerçekleşen film, Brüksel’den övgüyle ayrıldı. Törene filmin yönetmeni Emin Alper’in yanı sıra oyuncu kadrosundan da Ekin Koç ve Selin Yeninci katılırken yapım, salondan büyük alkış aldı. Törende Emin Alper imzası taşıyan film yılın en iyi beş filmi arasında gösterildi.

Bir savcının göreve başladığı kasabada başına gelen olayları çarpıcı bir dille kameraya taşıyan ‘Kurak Günler’ filmindeki performansıyla beğeni toplayan Selin Yeninci, Brüksel’deki törendeki şıklığıyla da büyük beğeni toplamayı başardı. Öte yandan filmin yönetmeni Emin Alper, son olarak dijital platform Disney+ üzerinden yayınlanan ‘Arayış’ dizisiyle de gündemde. Dizinin başrollerini ünlü oyuncular Aslı Enver ile Mehmet Günsur paylaşıyor.

Sosyal medyanın viral şarkısı Makeba'nın hüzünlü hikâyesiSosyal medyanın viral şarkısı Makeba’nın hüzünlü hikâyesi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.