Süper Lig’in en iyileri ödül aldı, gündem derbi oldu

Turkuvaz Turkuvaz Medya Grubu'nun belirlediği Süper Lig'in en iyileri ödülleri sahiplerine verildi. Ödül töreninde gündem Fenerbahçe - Galatasaray derbisiydi.

Spor 26 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Ödül alanlar toplu halde poz verdi.

Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen Spor Zirvesi’nde Fotomaç Süper Lig’in En İyileri Ödülleri de sahiplerini buldu. Turkuvaz Medya Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Kızılhan, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile spor camiasından çok sayıda davetli katıldı.

Fotomaç Süper Lig’in En İyileri Ödülleri’ni alanlar şöyle…

Turkuvaz Medya Onur Ödülü: Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak

Fotomaç Özel Ödülü: Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi

Türk Futboluna Üstün Hizmet Ödülü: A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella

Türk voleybolunda tarih yazanlar ödülü: Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve A Milli Kadın Voleybol Takımı Menajeri Pelin Çelik.

Derbide ikinci perde: Hakem Abdulkadir Bitigen olduDerbide ikinci perde: Hakem Abdulkadir Bitigen oldu

Unutulmazlar ödülü: Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde hayatlarını kaybeden Hatayspor’un sportif direktörü Taner Savut ile Ganalı futbolcusu Christian Atsu. Taner Savut’un eşi Pınar Savut’a ödülü, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak verdi.

Kadın futbolu üstün başarı ödülü: A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası

Sezonun Oscarları Kategorisi

Yılın kalecisi: Galatasaraylı Fernando Muslera

Yılın golcüsü: Galatasaraylı Mauro Icardi

Yılın sol stoperi: Galatasaraylı Abdülkerim Bardakcı

Yılın sağ beki: Galatasaraylı Sacha Boey

Yılın sol kanat oyuncusu: Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu

Yılın sağ stoperi: Adana Demirsporlu Semih Güler

Yılın sol beki: Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu

Yılın sağ kanat oyuncusu: Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci

Yılın orta saha oyuncusu: Beşiktaşlı Gedson Fernandes

Yılın 10 numarası: Trabzonsporlu Abdülkadir Ömür

Yılın takımı: Galatasaray

Yılın teknik direktörü: Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk

Yılın başkanı: Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek

Türkiye Kupası Özel Ödülü: Fenerbahçe

Dünya basını Fenerbahçe-Galatasaray derbisini böyle gördü: Adil bir 0-0Dünya basını Fenerbahçe-Galatasaray derbisini böyle gördü: Adil bir 0-0

Okan Buruk: Süper Kupa farklı olacak

Yılın teknik direktörü ödülünü kazanan Galatasaray hocası Okan Buruk Süper Kupa maçında zevkli bir futbol izlettirmek istediklerini belirterek “Maç trafiğinin içerisinde böyle organizasyonlara da katılmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz 4 gün sonra da Fenerbahçe ile Süper Kupa finali oynayacağız. Dün oynanan maçın futbolseverleri tatmin etmediğinin farkındayız. Umarım final maçında güzel ve zevkli bir mücadele izlettirebiliriz. Tabii ki rakibimizi yenerek kupaya sahip olmak istiyoruz” dedi.

Futbol yok polemik var! Derbide morluk gerilimiFutbol yok polemik var! Derbide morluk gerilimi

Buruk konuşmasına şöyle devam etti: “Riyad’da oynanacak Süper Kupa müsabakası lig maçına göre daha az baskılı olacak. Her maça hazırlanırken ona göre hazırlanıyoruz. Oyuncu tercihlerimiz değişebilir ama rakibimize göre hazırlanmamız gerekiyor. Önceki maçta karşılaştığımız Karagümrük maçını baz alamayız. Derbi müsabakası yapıyoruz. Bugüne dek bu tarz gerilimi yüksek maçlarda çok oynamış oyuncuları tercih etmeye çalıştık. Takım olarak istediklerimizi yapmaya çalıştık. Ama sahaya çıkan iki takım oyuncuları da kendi performanslarının daha altında kaldılar diyebilirim. İki takım adına da hücum organizasyonlarının yetersiz olması bu maçın kısır geçmesine sebep oldu. Baskı altında oyuncular kazanmak için ellerinden geleni yaptı. Biz takım olarak rakibimize kaleyi bulan şuta imkanı vermedik. Bu kapsamda savunma anlamında deplasmanda oynamamıza rağmen başarılı bir görüntü verdik diyebilirim. Süper Kupa maçı çok daha farklı bir havada geçecektir. Baskının daha az olduğu bir maç olacak. Hedefimiz iyi bir oyun ile Süper Kupa’yı kazanmak olacak.”

'Faul'atün 'faul'atün 'faul'ün vezninde bir derbi…‘Faul’atün ‘faul’atün ‘faul’ün vezninde bir derbi…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.