Kuru Otlar Üstüne 29 Eylül’de sinemalarda

'Kuru Otlar Üstüne'nin Türkiye'deki gösterim tarihi belli oldu. Nuri Bilge Ceylan'ın merakla beklenen filmi 29 Eylül'de sinemalarda. Filmin Türkiye prömiyeri ise bu yıl 30. yılını kutlayan Adana Altın Koza Film Festivali'nde gerçekleşecek.

Kültür Sanat 15 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Kuru Otlar Üstüne, Türkiye prömiyerini Altın Koza'da yaptıktan sonra 29 Eylül'de de ülke genelinde gösterime girdi.

‘Kuru Otlar Üstüne’, 29 Eylül’de izleyiciyle buluşlacak. Yılın merakla beklenen Nuri Bilge Ceylan yapımı, Türkiye prömiyerini ise Adana Altın Koza’da yapacak. Bu haber, önceki gün gerçekleşen Alton Koza basın toplantısında duyurulmuştu. Doğu Anadolu’nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet’in başına gelen ve anlam veremediği olaylara odaklanan film dünya prömiyerini 76. Cannes Film Festivali’nde yapmıştı.

Deniz Celiloğlu ile Merve Dizdar’ın rol aldığı ‘Kuru Otlar Üstüne’, Anadolu’nun ücra bir köyünde öğretmenlik yapan ve İstanbul’a tayinini bekleyen Samet’in kendisi gibi genç bir öğretmen olan Nuray ile tanışması sonrasında yaşananlar anlatılıyor. 

Kuru Otlar Üstüne Cannes’dan ödülle dönmüştü

76. Cannes Film Festivali’nde Merve Dizdar’a En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandıran ‘Kuru Otlar Üstüne’ festival sonrasında Fransa genelinde 12 Temmuz’da gösterime girmişti. Cannes’daki gösterimi sonrası büyük beğeni toplayan film, 12 dakika boyunca ayakta alkışlanmıştı.

Kuru Otlar Üstüne filminin Cannes’daki ilk gösterim sonrası basın mensuplarının karşısına çıkan yönetmen Nuri Bilge Ceylan, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı: “Teşekkür ederim. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Üç saatlik bir filmi izlemek bugünlerde zor. Bugün burada bizlerle olduğunuz için teşekkür etmek istiyorum. Uzun konuşmak istemiyorum. Çünkü film zaten uzundu. Sanırım oyuncuları zaten tanıyorsunuz. Ama lütfen size birkaç kişiyi tanıtmama izin verin. Senaryoyu Akın (Aksu) ve Ebru (Ceylan) ile birlikte yazdık. Aynı zamanda iki kişiye daha teşekkür etmek istiyorum. Uygulayıcı yapımcımız Oğuz, yapımcılarımızdan Alexandre Mallet-Guy. Teşekkür ederim”.

Hollywood'da yazarlardan sonra oyuncular da greve çıktı: Peki şimdi dünya ne izleyecek?Hollywood’da yazarlardan sonra oyuncular da greve çıktı: Peki şimdi dünya ne izleyecek?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.