Lanthimos’un Altın Aslan’lı ‘Zavallılar’ı Disney+’ta

Oscar ödüllü Emma Stone’un başrolünde yer aldığı, Yorgos Lanthimos imzalı ‘Zavallılar/Poor Things’ geçen sene ödül sezonunu ele geçirdikten sonra şimdi izleyicilerin evine geliyor. Bu sene beş Oscar kazanan film, 14 Ağustos'ta Disney+ta.

Kültür Sanat 16 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Zavallılar'daki rolleriyle Emma Stone En İyi Ladın Oyuncu Oscar'ını aldı. Mark Ruffalo En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterildi

Oscar ödüllü oyuncu Emma Stone’un başrolünde yer aldığı Yorgos Lanthimos imzalı ‘Zavallılar/Poor Things’ geçen senenin en çok konuşulan filmlerinden biriydi. 80. Venedik Film Festivali’inde Altın Aslan ödülünü kazanan, başrol Stone’a En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ı kazandıran film, Disney+’a geliyor.

İzleyicileri 19. yüzyıl Avrupasına götüren film modern bir Frankenstein yorumu olarak tanıtıldı.Resmi açıklamaya göre filmin konusu şöyle: Bir bilim insanı tarafından hayata döndürülen genç Bella, trajik bir şekilde ölür. Ancak sıra dışı bir bilim insanı olan Dr. Godwin Baxter beynini, bir bebeğin beyni ile değiştirerek onu hayata döndürür. Bexter’ın koruması altında olan Bella, etrafındaki dünyayı keşfetmek için kendini keşfetme yolculuğuna çıkar. Bu sırada onun yolu, becerikli ve ahlaksız bir avukat olan Duncan Wedderburn ile kesişir ve ikisi kıtalar arası çılgın bir maceraya atılır.

Başrol Stone kendisine ikinci Oscar’ını kazandıran Bella karakterini, kariyerinin en sevdiği rolü olarak tanımlamış, bu rolü bir hediye olarak gördüğünü söyledi: “Bu filmde oynadığım karakter Bella’ya aşığım. O başka hiç kimseye benziyor. Geçmişi yok, bu yüzden kendini inşa ediyor. Dünyayla çok ilgileniyor ve hayat, tutku ve merakla dolu. Bu tür bir neşe ve macera duygusu olan birini oynamak inanılmazdı. Onun varlığı büyük bir hediyeydi.”

Oyuncu kadrosunda ayrıca Willem Dafoe, Margaret Qualley, Ramy Youssef, Jerrod Carmichael, Kathryn Hunter ve Christopher Abbott’un yer aldığı film 14 Ağustos’ta Disney+’nın yayın kataloğuna eklenecek.

Yayıncılık Oscar’ı İthaki’ye: Oppenheimer, Dolunay Katilleri ve ZavallılarYayıncılık Oscar’ı İthaki’ye: Oppenheimer, Dolunay Katilleri ve Zavallılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.