Lefter de beyazperde yolcusu: Temmuzda sete çıkıyor!

Türk futbolunun efsane futbolcusu Lefter'in hayat hikayesi film olacak. Can Ulkay'ın temmuzda çekimlerine başlayacağı filmde Lefter'i de Erdem Kaynarca canlandıracak. Filmde Metin Oktay'ın da görüneceği gelen haberler arasında.

Kültür Sanat 12 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Lefter jübilesini Fenerbahçe-Beşiktaş maçında yaptı.

Türk futbolunun efsane ismi Ordinaryüs lakaplı Lefter Küçükandonyadis’in hayat hikayesini anlatacak ‘Lefter’ filminin çekimlerine temmuzda başlanacak. Ayşe İlker Turgut’un senaryosunu yazdığı filmi Can Ulkay yönetecek. birsenaltuntas.com‘daki habere göre filmde Letfer’i de Erdem Kaynarca canlandıracak. Taff Pictures & Ark Pictures yapımcılığında çekilecek film dijital platform Netflix’te yayına girecek. Filmde Metin Oktay’ın da canlandırılacağı gelen haberler arasında. Ama Oktay’ı kimin oynayacağı henüz belli değil.

Filmde Lefter’i Erdem Kaynarca canlandıracak.

Dört yıl önce ilk defa torunu açıklamıştı

Dört yıl önce TRT 1 Radyo’da bir programa katılan Letfer’in torunu Özcan Katmer dedesiyle ilgili film çekileceğini ilk defa bu programda açıklamıştı. Kamer “Lefter’in unutulmaması ve genç kuşakların daha iyi tanıması için dedem Lefter’in hayat hikayesini film haline getiriyoruz. Kısa süre önce böyle bir filmi düşünmeye başlamıştık. Aile içinde konuştuk ve pozitif karşılandı. Anneannem hayattayken onun da bu filmi görmesini arzu ediyoruz. Çok güzel bir şey olacak diye düşünüyorum. Sadece Fenerbahçe için değil Türk sporu için de çok önemli, milli bir davanın arkasında olacağı bir film olacağını düşünüyoruz. Fenerbahçe Kulübüne ve Türkiye’ye yakışır bir şey olması için çalışacağız.

Biyografik bir film olacak. Lefter’in çocukluğundan başlayarak hayatı, çektiği zorluklar, yetişme tarzı, Büyükada’daki yaşamıyla alakalı görüntüler olacak. Röportajlar yapılacak, senaryosu yazılacak. Kısa vadeli bir proje değil, ince eleyip sık dokuyacağız” demişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.