‘Leyla ile Mecnun’dan sürpriz son

TRT 1'de yayınlanırken dizi ekibinin Gezi Eylemleri'ne destek vermesiyle yayından kaldırılan 'Leyla ile Mecnun'un, Exxen'deki macerası da bitti. Dizinin ekrana veda ettiğini senarist Burak Aksak duyurdu. 'Leyla ile Mecnun' takipçileri ise bir başka yerde ve kanalda buluşacakları beklentisi içinde.

Kültür Sanat 3 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
'Leyla ile Mecnun'un Aksakallı dedesi geçen günlerde kaybettiğimiz Köksal Engür'dü.

Türk televizyon tarihinin en dizilerinden biri oldu Onur Ünlü’nün yönettiği ‘Leyla ile Mecnun’. TRT 1 ekranında başladığı yolculuğunu Exxen’de sürdürüyordu. Lakin senarist Burak Aksak dizinin ekranlara ettiğini açıkladı.

TRT 1’de yayını sürerken, 2013’te gerçekleşen Gezi Eylemleri’ne dizi ekibinin destek vermesiyle ‘Leyla ile Mecnun’ yayından kaldırılmıştı. Yıllar sonra Exxen’de yeni bölümleri yayınlanmaya başlamıştı. Ali Atay, Cengiz Bozkurt, Serkan Keskin, Ahmet Mümtaz Taylan ve geçen hafta kaybettiğimiz Köksal Engür gibi oyuncuların rol aldığı absürt komedi dizisi ‘Leyla ile Mecnun’ böylece ekranlara ikinci kez veda etmiş oldu.

Aksak, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla Mecnun’un “Leyla ile Mecnun’un ekran yolculuğu sona erdi. Emeği geçen herkese teşekkürler. Hoşçakal” dedi ve Mecnun’un “Ben bu oyunu… denedim ama bozamadım” sözünü paylaştı.

Dizi yeniden bir başka kanal için çekilir mi, bilinmez. Ama dizinin takipçileri şaşkın. Ve birçoğu İsmail Abi’nin “O gemi bir gün gelecek” sözüne atıfta bulunarak ‘Leyla ile Mecnun’la bir başka yerde, bir başka kanalda buluşma beklentisine girmiş durumda.

Leyla ile Mecnun yeniden yola çıkıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.