Londra Kitap Fuarı’ndan Filistin’e destek

53. Londra Kitap Fuarı Türkiye'den de 20'nin üstünde yayınevinin katılımıyla yapılıyor. Etkinliğin ilk gününde yüzlerce yayıncılık çalışanı Filistinli yazar, şair ve gazetecinin yasını tutmak ve ateşkes çağrısı yapmak için toplandı.

Kültür Sanat 13 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Londra Kitap Fuarı 12-14 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.

Dünyanın önde gelen kitap Londra Kitap Fuarı bu yıl 53’üncü kez yapılıyor. Olympia London alanındaki fuara Türkiye’den de 20’den fazla yayınevi katılıyor. 12-14 Mart’taki etkinlik yaklaşık 60 ülkeden 30 binden fazla yayıncılık sektörü çalışanını ağırlayacak.

Fuar devam ederken dünyanın dört bir yanından etkinliğe katılan yüzlerce yayıncılık çalışanı 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri tarafından öldürülen 187 Filistinli yazar, şair ve gazetecinin yasını tutmak, hatırlamak ve kalıcı ateşkes istemek için toplandı. Özgür Filistin için Kitap İşçileri ve Filistin Yayıncıları grupları fuarın açılış günü nöbet tuttu.

Etkinlikte hem Arapça hem de İngilizce konuşan ve okuyanlar arasında Nikesh Shukla, Nadifa Mohamed, Ahmed Masoud, Shon Faye, Sarah Shaffi ve Salena Godden gibi yazarlar ve gazeteciler de vardı. Shaffi açılış konuşmasında “Londra Kitap Fuarı’nı en az 178 yazar, gazeteci, akademisyen, düşünür ve şair dahil soykırımda kaybolanları onurlandırmaya çağırıyor ve onların anısına acil ve kalıcı ateşkes çağrısı yapıyoruz” dedi.

Özgür Filistin için Kitap İşçileri ve Filistin Yayıncıları grupları fuarın açılış gününde bir nöbet düzenledi.

Konuşmacılar Gazze’de öldürülen yazarların isimlerini ve Filistinli yazarların şiir ve mektuplarından oluşan bir seçkiyi okudu. Ayrıca tüm meslektaşlarını soykırıma karşı konuşmaya çağırdılar.

53’üncü Londra kitap fuarı sesli kitaplar, yapay zeka, yayıncılık ve politika başlıklarında düzenlenen seminer ve etkinliklerle 14 Mart akşamına kadar devam edecek.

İzmir Kitap Fuarı'nı 351 bin kişi gezdiİzmir Kitap Fuarı’nı 351 bin kişi gezdi

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler