LÖSEV Gülriz Sururi’nin vasiyetinin yerine getirilmesini istiyor

Altı yıl önce hayatını kaybeden Gülriz Sururi mirasının bir bölümünü LÖSEV gibi dernek ve vakıflara bağışlamıştı. Vakıf sanatçının vasiyetinin yerine getirilmesi için kuzeni Çiğdem Sururi’ye dava açtı. Sururi LÖSEV'e 2.500 dolar bağışlamıştı.

Kültür Sanat 6 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Tiyatro oyuncusu ve yazar Gülriz Sururi 2018 yılında hayatını kaybetmişti ama mirası mahkemelik oldu. Sanatçı mirasının bir bölümünü sosyal yardımlaşma derneklerine ve vakıflarına bağışlamıştı.

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) sanatçının kendilerine 2.500 dolar bıraktığını belirterek vasiyetinin yerine getirilmesi için kuzeni Çiğdem Sururi’ye dava açtı.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan davanın dilekçesinde “Gülriz Sururi Beyoğlu 48. Noterliği’nde hazırladığı vasiyetnamesinde bankadaki 2 bin 500 doların LÖSEV’e bırakılmasını vasiyet etmiştir. Gülriz Sururi’nin bu vasiyetnamesi 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde okunup tespit edilmiş ve bu karar kesinleşmiştir” dendi.

Belgeye göre Gülriz Sururi’nin amcasının kızı Çiğdem Sururi veraset ilamıyla ilgili davada “Gülriz Sururi amcamın kızı olmaktadır. Kendisi tarafından tanzim edilen vasiyetnameyi kabul ediyorum. Vasiyetnameye karşı herhangi bir itirazım yoktur” demiş ve mahkeme evrakına göre vasiyetnameyi kabul etmiş.

LÖSEV belirtilen miktarın yasal faiziyle birlikte ödenmesini istiyor.

Emrah Karaca'dan İlkim Karaca'ya: Babamın mirasını satıyorEmrah Karaca’dan İlkim Karaca’ya: Babamın mirasını satıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.